Živi štit

Živi štit

Kada teroristi svih boja i fela pred sebe (štiteći svoje bedne živote) stave žene i decu ceo svet se zgražava zbog korišćenja takozvanog živog štita. 

Banda iz Srpske napredne stranke učinila je dva dana pred godišnjicu bombardovanja Beograda upravo to: Iz straha da će opozicija poželeti da prisno porazgovara sa svojim doskorašnjim partijskim „drugom“, Goranom Vesićem, postavili su na vrata živi štit. Žena.

Njima je naređeno da vrište, kukaju, padaju u nesvest, zapomažu, i skandiraju „stop nasilju“. Iako niko nad njima nasilje nije sprovodio. Osim svojevremeno Jutke. I Siniše Malog, dok je bio gradonačelnik Beograda.

Već sam pročitao kako su neke od tih žena ucenjene, kako su prisiljene, kako su morale da stanu i skandiraju protiv „bandita i tajkuna“ protiv „fašista“…

Žao mi je, žene. Ne verujem da je ijedna od vas bila ucenjena. Duboko sam uveren da ste dobrovoljno pristale da budete ženski živi štit pred raznim Vesićima, koji nisu imali muda da izađu pred opoziciju i kažu „Šta hoćete, rođaci“?

Samo me interesuje, (ne)poštovane „dame“: Da li znate koga ste štitile? Koji muški nesoj, kom je srce danas lupalo panično, a pritisak bio previše visok da bi i pokret rukom načinio?

Šta ćete, (ne)poštovane dame jednog dana reći svojoj deci, kada taj muški nesoj padne s vlasti? „Morala sam, kćeri/sine“? „Ucenili me“? Ili ćete se praviti naivne i zaboravne i tvrditi kako su „naprednjaci najveće zlo koje postoji na planeti“, kao što je to 2012. pisao Dragan J. Vučićević (vlasnik Informera, službenog glasnika SNS-a)?

Da vam otkrijem tajnu, „dragi“ moji naprednjaci: Isti taj Dragan J. Vučićević je u aprilu 2004, kao glavni urednik Kurira pisao da su Toma, Vučić i Dačić „Miloševićeve podguzne muve“  i „prvoborci miloševićevsko-šešeljevskog zajedničkog zločinačkog poduhvata.“

No, nije Dragan J. Vučićević tema ovog teksta: Tema ste vi, „drage“ „dame“ iz SNS. Vaš živi štit. Vaše skandiranje u maniru južno-korejskih, a bogme i titovskih sletova…

Moram vam reći: Teroristi koji ispred sebe stave živi štit na kraju uvek, bez izuzetka, budu obrisani. Završe na smeću. U zatvoru. A vi razmislite koga ste danas štitile. I od koga.

Taj koga ste štitile pre par dana zapanjio se i želeći da dokaže kako su u opoziciji svi fašisti, rekao kako „opozicija organizuje veliki protest 13. aprila, na dan kada je Beograd pao u ruke nacističke Nemačke“.

Očito ga nisu učili da je Beograd nacistima u ruke pao 12. aprila.

A nisu ga učili ni da je krajnje pogrešno pominjati istorijske datume vezane za Drugi svetski rat, jer, ako ćemo pošteno, Srpska napredna stranka slavi svaki 21. oktobar, umesto da žali i tuguje za hiljadama ubijenih 21. oktobra 1941. u Kragujevcu, koje su likvidirali nacisti…

Gospodar Vučić, vaš neprikosnoveni vođa, izdao je naređenje „institucijama da rade svoj posao“ u „obračunu sa fašizmom“. Valjda zato ovih dana u Sremskoj Kamenici traju ubrzani kursevi za razbijanje demonstracija kroz koje prolazi svako ko pendrek u policiji nije video.

Da vas podsetim: Isto tako radio je svojevremeno i Slobodan Milošević. A svi znamo kako je pao s vlasti.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top