Početna / Front Page Slide Show / Zbogom, strani plaćenici i domaći izdajnici
Zbogom, strani plaćenici i domaći izdajnici

Zbogom, strani plaćenici i domaći izdajnici

Dragi moji strani plaćenici i domaći izdajnici, došao je trenutak da se raziđemo. Svako na svoju stranu. 

Nekako ste u poslednje vreme slabo radili svoj posao. Otaljavali, više nego radili. Lajali ste jalovo po društvenim mrežama, organizovali propale proteste na koje bi došlo po 20 ljudi, neuverljivo napadali vlast, propuštali da se družite sa prijateljima iz Prištine…

Rečju – traljavo.

Ništa niste uradili na podrivanju stabilnosti države, niste pokazali građansku neposlušnost, propustili ste da se sukobite negde s policijom, niste organizovali nijedan državni udar, makar na internetu, a o nekim zahtevnijim akcijama, ozbiljnim, poput recimo priznanja nezavisnosti Kosova – da ne govorim.

Olenjili ste se. Počeli ste čak i da me prozivate po društvenim mrežama: Javljali ste kako vam kasne honorari, kako niste dobili obećana sredstva za leto ove godine, pitali ste se zašto niste dobili vaučere za putovanje u Grčku, ili barem Crnu Goru… Sve to – tužakali ste – dobijale su deklarisane patrijote iz vladajuće koalicije. Predvođene onim vašim Alekom.

E, pa da znate: Sreo sam se sa tim vašim „strašnim“ Velikim Vođom. Diktatorom. Tim momkom za kog tvrdite da je pre 10 godina propovedao onu groznu ideju Velike Srbije.

I moram da vam kažem, bivši moji strani plaćenici i domaći izdajnici, svideo mi se taj vaš Alek. Ima energiju. Malo usporeno priča, oblizuje usne, ali, ima energije.

Priznajem, fascinirao me njegov govor pred praznom salom Ujedinjenih nacija. Deklamovao ga je kao da pred nmim stoji barem 100 autobusa njegovih pristalica.

To sam mu i rekao kada smo se nešto kasnije videli. A on je u želji da me fascinira, počeo da mi pokazuje nekakve tabele i da licitira neke cifre sa nekim čudnim izrazima kao „ar-en-di“, „dži-di-pi“… Kao da ja znam šta sve to znači… Ja, bre, ništa ne znam o tome. Ja sam stvarno špekulant. Kockar. Ulažem pa gubim, ulažem pa dobijam. Kako kad.

I do sada sam imao sreće. Osim sa vama, traljavim stranim plaćenicima i domaćim izdajnicima. Bre, niste reagovali ni na ona prozivanja u tabloidima, gde su vas označavali kao što je Hitler Jevreje označavao za vreme Drugog svetskog rata.

E, baš zato, kao što vam rekoh, došlo je vreme da se rastanemo. Svako na svoju stranu.

Jer, znate, baš me oduševio onaj vaš Veliki Vođa Alek. Ubedio me je da će on brže, jače i bolje da rasturi to parče teritorije koje vi nazivate otadžbinom, Srbijom.

Uverio me je da ima veoma sposoban tim za tako nešto: Pokazao mi je ko vam je ministar vojni, koji me neodoljivo asocirao na gremline. Kaže mi da i šef poslaničke grupe njegove stranke liči na gremlina. Pa mi je ispričao istoriju vašeg šefa BIA, koji će mi ubuduće redovno javljati kako napreduju u poslovima razvaljivanja zemlje.

Tu su i ona dva muljatora Siniša i Goran, što vam kao bajagi grade novi glavni grad, ovaj put na vodi… Da, baš ona dvojica što vam raskopaše Beograd a vi kao ovce ne reagujete…

Još kad sam video kako su vam brzo i domišljato zamazali oči i skrenuli pažnju sa Alekovog sastanka sa mnom tako što su vam blokirali ceo grad u roku od „šta bi“…

Pa zaista – divljenja su dostojni. I stvarno su u stanju da brže, jače, bolje urade sve što poželim. Zato vam i kažem: Zbogom moji strani plaćenici i domaći izdajnici. Dobar dan naprednjaci, socijalisti i ostali prilepci.

Vaš Đerđ

PS: Da ne zaboravim: Od septembarskih honorara neće biti ništa. Avgustovske sam vam smanjio za 10 odsto. Ako Alek može penzije, mogu i ja honorare.

Share Button

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir. Autor je nekoliko romana (Svi naši razvodi i ostale porodične priče, Prvi čin, Treća komanda, Evo zašto te volim), drama (Sin domaćeg izdajnika, Telefon, Dan kada se nisam probudio, Partija bivših). Razvija scenario za originalnu sitcom seriju...

Jedan komentar

  1. Svaka čast,sve je tako.Zamrli smo kao pile u jajetu. Međutim uvek postoji nada da će se nešto dogoditi onako iznenada,jer svako normalan vidi da je ovo stanje neizdrživo.Ovo stanje udara na goli život a to ne vide samo oni koji su izabrani da to stanje poprave,ili se čine nevešti.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top