Početna / VESTI / Srbija danas / Zbogom pameti 03. 07. 2017.
Zbogom pameti 03. 07. 2017.

Zbogom pameti 03. 07. 2017.

Kasno sinoć završen je rijaliti šou Parovi televizije Hepi. Pobedila je izvesna Dalila i dobila 30.000 evra i stan. Završila se i Slagalica. Pobedio je Žarko Stevanović, student FON-a, koji je dobio 3.300 evra. I vi se pitate zbog čega mladi odlaze iz ove zemlje? Zbogom pameti.

Danas je objavljeno da je u Srbiji je 2016. rođeno najmanje beba u poslednjih 100 godina. Valjda zbog onog boljeg života i fantastičnih uslova za podizanje dece. Valjda zbog socijalno odgovorne vlade. Valjda zbog… Šta ja znam.

Veliki Vođa sastao se u Briselu, kod Federike Mogerini, neformalno sa Zmijom. Pardon, Hašimom Tačijem, kog je Mogerinijeva primila pre Vučića. Pričali ljudi onako, uz smeške, da i dalje treba da pričaju. I nemojte da vas lažu kako ništa nije dogovoreno. Pošto „normalizacija odnosa“ nije baš previše uspela, sad su smislili novi naslov: Pomirenje. A na onom sastanku nasamo – Vučić rekao Mogerinijevoj – recite datum kada ćemo biti primljeni u EU… E, pa sad… Sačekaj malo.

Ima da imamo dve linije metroa, da razvijemo BG voz, da sagradimo dva mosta i dva tunela, ma ima cveće da nam cveta… Reče Siniša Mali, kog još uvek potpisuju kao „gradonačelnik Beograda“. Meni samo nije jasno kada će taj čovek da izađe iz svoje kancelarije i dobije neku drugu funkciju, pa da biramo gradonačelnika prestonice. I obaramo režim.

Malinari su od svog ministra Nedimovića zatražili: Daj Vučića, daj Brnabićku pa da pričamo! Da vidimo da li je jači kriminal i monopoli, ili je država jača. Pa dragi moji seljaci, kako da vam kažem, ako je u monopol uključen neki od Vučićevih saradnika, onda vi – nemate šanse.

U Šumadiji ništa novo: Radnici Fijata i dalje štrajkuju u Kragujevcu. Zbog njih je svoje mašine zaustavilo i mnogo kooperanata širom zemlje, ali, država ćuti. A ćuti i vlada Srbije. Gromoglasno, baš. Očekivano.

Beše to Srbija danas.

 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Jedan komentar

  1. Ja ću reći Predsedniku kad će Srbija biti primljena u Uniju…onda kada se Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska a možda i još neko sa njima odcepe od EU i ponovo postanu nezavisne i suverene države a u isto vreme Predsednik sa svojom kolaboratorskom mašinerijom pomogne svojim nalogodavcima a našim zapadnim „prijateljima“ u potpunom asimiliranju i pacifizovanju srbske svesti, konačno i potpunom denacionalizovanju i privatizovanju državne imovine, kolapsu ekonomije i uvođenju super-dužničkog modela građanstvu, ciljnom reformisanju školskog sistema sa povremenim legalizovanjem apsolutno netačnih i fabrikovanih podataka u istoriji i nauci…i konačno, slamanjem poslednjih vrednosti kod pojedinaca kao poslednje linije odbrane kao što su porodične, socijalne i kulturne norme koje nas definišu kao narod.
    Ovako sistematsko uništenje jednog naroda kao celine možemo posmatrati i na primeru tumora koji pokušava da se raširi, obuzme i na kraju uništi jedan živi organizam kao celinu. Blagovremeno odstranjivanje istog daje organizmu velika šanse za oporavak i konačno ozdravljenje, u suprotnom svi dobro znamo šta se dešava sa organizmom na kraju.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top