Početna / VESTI / Srbija danas / Zašto? 05. 07. 2017.
Zašto? 05. 07. 2017.

Zašto? 05. 07. 2017.

Na Novom Beogradu, ispred Centra za socijalni rad, naočigled troje dece, njihov otac je udarcima kamena u glavu ubio njihovu majku. Srbija. Danas. Zašto? Zakon o borbi protiv nasilja u porodici. Zar nemaju ti centri nekog čuvara? Da li je neko prolazio? Video šta se dešava? Gde su radnici centra? Gde je policija? Je li, Stefanoviću?

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je prekršajni postupak protiv SNS zbog izbora 2012. Eh… Pa ko se toga još seća? Mislim, dok ovi iz Agencije stignu do 2017, Srbija neće ni postojati.

U Čačku, tokom sednice Skupštine grada, tuča. Ništa drugo nije moglo ni da se očekuje od grada u kom buzdovani vladaju već duži niz godina. Igor Trifunović, tamošnji naprednjački junoša, klasičan je primer siledžije u odelu koji će završiti na političkom smetlištu vrlo brzo.

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot čestitao je Ani Brnabić izbor na mesto premijera i istakao da ima veliko poverenje u njen budući rad. Kažu dobro obavešteni da urednicima Informera i Srpskog telegrafa ceo dan nije dobro: Brnabićku hvale po naređenju. Ali, kako da pohvale Skota, pardon, Skata, kad su pisali da on hoće da sruši Vučića?

Sa američkim ambasadorom su se sastali i Aleksandri Julini, koji obavljaju funkciju ministra vojnog. Rekli su u glas da će Srbija biti vojno neutralna. I za divno čudo, nijedan od Julina nije nosio uniformu. Čak ni crnu „army“ jaknu…

Radnici kragujevačke fabrike Fijat krajsler i dalje su u štrajku. Radnici Goše su posle 100 dana štrajka rešili da zaoštre protest. Država ćuti… A sindikalne vođe? Pa, i one, uglavnom, ćute…

Meteorolozi upozoravaju da sledi novi tropski talas. Da se ne bismo ponašali kao Nada Macura, ponesite ovih dana sa sobom vodu i neke kačkete. I ne izlazite napolje, ako već ne morate.

Egzit, Novi Sad, Petrovaradin, ponovo. Ko voli – biće mu… Nezaboravno.

Beše to – Srbija danas.

 

 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Jedan komentar

 1. Koji vam je bre …?

  Za mene država Srbija ne postoji, a Srpski narod je najgori narod na svetu koji svog bližnjeg truje pregorelim uljem, pesticidima, puši i duva mu u facu, gazio bi preko leševa, crkotina, pio bi bensedine i pivo puno pesticida i legao da spava dok njegov pas zauvija u dvorištu i ostalih 5 kuća ne može da zaspi…

  A to što je taj stvor ubio ženu naočigled troje dece je problem sistema, tj. nepostojanja istog.

  Kome bre da ga prijavi, stoki od policije?

  Stoka od komšiluka da ga prijavi stoki od policije? Da ide kod lopova sudije?

  Ja sam dugo razmišljao o problemima ovog društva i zaključio sam da je problem osnovno i srednjoškolsko obrazovanje.

  Država Jugoslavija je većinu odgoja prepustila roditeljima, a u školi su se bubale isključivo činjenice, što je rezultovalo time da smo uvek bili vrh kada je trebalo ići negde nekome nešto raditi, ali smo bili loši u socijalno/društvenim ostalim poljima što se teško i meri. Činjenice su se zaboravile a mi ostali nespremni za bilo šta što nije uređeni sistem na koji smo bili navikli…

  Tako da smo dobili narod koji je bio navikao da dobro živi od plate, kad je to nestalo prešao je na pivo i bensedine, cigarete i kafein.

  Da li ste svesni nepostojanja države Srbije?

  – bela kuga (za 50 godina biće nas ispod 3 miliona)
  – uništena sela (svka mlada žena hoće da se šeta golog pupka po centru Beograda)
  – zakon se selektivno primenjuje (u zatvor ide onaj ko se nije dovoljno nakro!)
  – indiferentnost (posledica kolektivne lobotomije…)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top