Početna / Front Page Slide Show / Zamerio mi jedan čovek…
Zamerio mi jedan čovek…

Zamerio mi jedan čovek…

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Ne žalim se. Ne kukam. Da me ne razumete pogrešno. Elem, zamerio mi, zaista, iskreno i pošteno, jedan čovek na jednoj društvenoj mreži da zagađujem internet, pišući o Velikom Vođi. Kaže „umesto da pišete o gorućim temama, vi samo svirate u njegove diple“.

Zabrinem se. Upitam ga – koje su to goruće teme. Možda je u pravu. Možda stvarno trujem. A ne daj bože da doprinosim popularnosti već pomenutog.

Reče mi čovek da su pravi problemi: nezaposlenost; beda; odliv ljudi iz Srbije, naročito onih kvalifikovanih. Reče mi potom da je problem i korupcija, i ove izbeglice iz Sirije, Iraka, Avganistana. Pa mi onda očita lekciju kako za tako nešto mora da se malo radi, istražuje… I još mi reče da bi trebalo da se divim Vučiću, a ne da ga potcenjujem i da bi trebalo da se bavim pravim novinarstvom…

Pokušah čoveku da objasnim razliku između istraživačkog novinarstva i kolumni. Pokušah da mu objasnim da smo se čak i bavili istraživanjima, imali svoje tekstove, dokumenta… Pokušah da mu objasnim i da smo priskakali drugim portalima u pomoć, kada su bili izloženi nekakvim napadima hakera-početnika.

A onda se zamislih na njegovim primerima. I osmehnuh se. Jer, tada sam shvatio da smo svi mi na ovom portalu vrlo jasno ukazali na izvor svih problema: na Velikog Vođu i sve njegove poslušnike. I na način rešenja svih tih problema: Glasanjem na izborima. Zato što je ova vlast izneverila sve: i bele listiće, i one koji su hteli da kazne demokrate, i nezadovoljne, pa čak i svoje (izvorne) članove razvijajući veoma „uspešno“ akcionarsko društvo.

Ovo je vlast koja je i od sveta puštena niz vodu. Odnos Rusije, Evropske unije, SAD i Haškog tribunala prema Srbiji to dokazuje: Rusija se sprda s nama. Evropski parlament udara packe u godišnjem izveštaju. Pardon: lupa šamarčine. Sjedinjene Države šalju ozbiljnog diplomatu. To vam je prvi znak da se sprema ozbiljno prepakivanje odnosa. Haški tribunal zahteva od Beograda da ponovo hapsi. A brat šeik? Odavno nije došao.

Ovo je vlast koja više nikom ne treba. Nama naročito. Zato se glasati mora. To sigurno nije jedini, ali je isto tako sigurno – prvi korak koji se mora načiniti kako bi se ova vlast promenila.

Ne pitajte me za koga: Ja nisam taj koji treba da vas uči kako da glasate za svoju decu.

Bitno je samo da izađete na glasanje. I da (kao što sam vam već više puta napisao) stegnete zube i glasate za onoga ko vas najmanje nervira. Tog ćete na nekim sledećim izborima bez obzira moći da kaznite, smenite, promenite.

Samo glasajte.

Ne bih vas više zadržavao. Mislite o tome. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top