Početna / Front Page Slide Show / Zajebavanje na srpski način
Zajebavanje na srpski način

Zajebavanje na srpski način

PIŠE: Aleksandar Bećić 
Ko god je mislio da će sve kuće poplavljenih u majskoj kataklizmi biti obnovljene do kraja ove godine – bio je naivan. I dozvolio je da ga zvaničnici ove države – zajebavaju. 
Može to vama biti nepristojno do sutra. Ali, ovo nije ništa drugo do – zajebavanje.
A još veća količina zajebavanja ovog naroda se ogleda u izjavi Marka Blagojevića, nekadašnje „alfe i omege“ Centra za slobodne izbore i demokratiju. Isti je rekao da će „gro posla će biti završen do kraja godine, 85 odsto porodica koje su ostale bez kuća biće zaista zbrinuto do kraja godine, a ono što bude preteklo biće gotovo u prvim danima 2015. godine“.
„One porodice koje će čekati duže nego ostale, čekaće daleko bolje kuće, solidnije, zidane, kuće koje će biti veoma komforne i imaće, između ostalog, i grejanje. Svima onima koji su investirali jako puno strpljenja, to strpljenje će im se isplatiti“, naveo je on.
Dobro, bre, šta to znači???
Da su se oni, koji su se uselili u kuće pre Nove godine, u stvari zajebali? 
Da ste im (kako narod kaže) uvalili kajlu?
Da su kuće koje ste sagradili parama iz donacija naših velikih prijatelja (kojekakvih šeika i sličnih) – straćare, koje imaju samo zidove, vrata, prozore i krov, a unutra ništa?
A ovi koji će da sačekaju (a čekaće barem do Srpske nove godine, ako ne i duže) dobiće „ol-inkluziv“? Zidano? Od cigle? A ove su od papira? Ne razumem… Da će oni koji odluče da se još više strpe, pa kažu „nema veze, useliću se ja u maju“ – dobiti zgrade?
Koliko da vas podsetim: 18 novembra je Heroj od Feketića, prvi čovek vlade Srbije, dao izjavu na RTS-u koja je glasila:
„Sve kuće, koje se grade, biće gotove do 20. decembra, uzmimo i da bude kašnjenja, maksimalno do 27. decembra će sve biti gotove“. Tada je dodao da su „rezultati obnove zemlje posle poplava impresivni, bez ijedne afere i mrlje“.
E, pa evo vam mrlje.
Pre njega je onaj Mali, znate ga, odaziva se na ime Siniša i na funkciju gradonačelnika Beograda, u septembru, obilazeći Obrenovac, izjavio:
„Cilj nam je da sve kuće u Obrenovcu koje su uništene u majskim poplavama budu obnovljene do zime“… 
Cilj ste promašili. 
Samo me interesuje – koliko je to porodica ostavljeno po strani. Koliko će njih čekati da Deda Mraz zakuca i na njihova vrata.
Interesuje me da li će poslušnici vladajućeg SNS-a i tom prilikom sakupljati po beogradskim opštinama aktiviste, koji će autobusima doći u Obrenovac i Krupanj, da sa oduševljenjem kliču Vođi?
Ne razumete o čemu pričam?
O tome da su do sada svaki put lokalni odbori naprednjaka slali svoje aktiviste da (kao u vreme Slobe Miloševića) mašu zastavicama i aplaudiraju Heroju od Feketića, koji dolazi da ispuni još jedno obećanje… Sa zakašnjenjem, doduše, ali ko te pita…
Ah, kako s nestrpljenjem očekujem izveštaje na Javnom servisu sa oduševljenim građanima koji Vučića dočekuju u ekstazi, sa sendvičima dobro skrivenim u džepove svojih zimskih jakni…
Godina koja je iza nas donela nam je previše jada.
Godina koja je pred nama – nažalost – neće nam doneti previše rada.
A vi? Vi – verujte u predizborne slogane naprednjaka i ostalih partija koje vladaju zemljom i koje se zalažu za boljitak dok se voze u luksuznim limuzinama.
Ja odavno u Deda Mraza ne verujem.

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Jedan komentar

 1. Kad smo kod Za*ebavanja – nije vezano za konkretnu temu ali –
  IZMENE I DOPUNE JAVNOBELEŽNIČKE TARIFE

  (Sl. glasnik RS br. 138/14)

  Osnovni tekst na snazi od 25/12/2014 , u primeni od 25/12/2014
  Član 1.

  U Javnobeležničkoj tarifi („Službeni glasnik RS“, br. 91/14 i 103/14), posle člana 17. dodaju se naziv člana i član 17a koji glase:

  „Oslobađanje od plaćanja nagrade i naknade

  Član 17a

  Od plaćanja nagrade i naknade troškova oslobođeni su Republika Srbija, državni organi i posebne organizacije, kao i autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave i njihovi organi.

  Ako se pravni posao sačinjava za više stranaka, među kojima su i subjekti iz stava 1. ovog člana, ne plaća se nagrada i naknada troškova u slučaju sticanja prava na nepokretnim i pokretnim stvarima u korist tih subjekata.“.

  NJIMA JE SKUPO – A NAMA

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top