Početna / Front Page Slide Show / Za tunel je kriv Drekavac
Za tunel je kriv Drekavac

Za tunel je kriv Drekavac

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Nije trebalo mnogo Velikom Vođi da se naljuti na srpske medije koji su napisali kako tuneli na novom, još neotvorenom autoputu ne valjaju. Ekspresno je izjavio da to nije istina i da će on lično sesti u šleper, da ga protera najpre kroz tunel Šarani, a onda i kroz tunel Brđani. Pa da onda vide „oni koji ga lično mrze“ da se u Srbiji sve gradi kako treba, i ne samo kako treba, već i bolje, naprednije od toga.

Za ovako ekspresnu i gromoglasnu reakciju Gospodara Vučića zaslužni su najviše direktori Koridora Srbije: Otvorili su, preko svih „poštenih i časnih“ medija paljbu po neodgovornim novinarima, koji su se drznuli da objave kako su tuneli preniski i kako će morati da se ruše!

Ne da nisu preniski, nego su čak i viši nego što treba! I to za čitavih 30 centimetara! Široko! U tu svrhu su odmah objavili i „video snimak“ na kom se vidi kako dva šlepera jedan do drugog stoje i na ulazu i na izlazu već pomenutih tunela:

Doduše, nema nigde onog najvažnijeg snimka – kako kamioni prolaze kroz tunele, onako – čitavom dužinom, ali reakcija je zaista, za jedno javno preduzeće (sa sve potpisima, i ponekom pravopisnom greškom – jbg, radilo se na brzinu), bila „promptna“ i „argumentovana“.

Razumem ja ljude u Koridorima Srbije. Razumem i njihovu reakciju. Bolje da naprave ekspresno neki film u režiji priučenih snimatelja, nego da se izlože pozivu iz Nemanjine 11. Jer, postoji samo jedna gora stvar od kritike medija: Bes Gospodara Vučića. 

A za sve je, zapravo – kriv Drekavac. 

Taj nekršteni čovek, koji ne može da nađe mir, pa proganja one koji su mu zgrešili u životu; To malo, dlakavo stvorenje, koje se jako plaši svetlosti, bilo je sakriveno u tamnim vilajetima podno Rudnika.  Potom su zli građevinari hteli da ga isteraju iz njegove tame, pa ih je on napao i maltretirao iz dana u dan. Zato su neimari morali da „potegnu“ koji gutljaj onako, na kvarno (dobro, možda i koji gutljaj više) pa im je promaklo da „doteraju“ kalibražu mašine… I onda? Onda im se desi da zli novinari, strani plaćenici i domaći izdajnici, sluge tajkuna i zapadnih krugova napadaju napredne graditeljske pothvate! A ne bi oni to pogrešili da nije bilo drekavca. Ne bi ni kasnili sa tim prokletim koridorom – da nije njega. Nego znate kako je: Drekavac zaskoči na čoveka noću i tera ga celu noć da hoda, umesto da radi i gradi napredniju Srbiju. Jedini efikasan lek protiv Drekavca je – da se potegne neka. I još neka, jer čovek je na dve noge. Pa onda – naravno – još neka, jer tri puta Bog pomaže. Elem, posle treće ti i ne treba neko opravdanje.

Tada im i nije bitno što im u posetu na gradilište dođe ministarka Zorannah, pravo iz Nemanjine 11, sa sve šlemom na glavi i fosforscentnim prslukom preko leđa (ali ne da bi je od vetra zaštitio, nego da bi je vidljivom načinio) i kaže: „Gospodo, zakasnili ste, sad radite  bez para, sram vas bilo, niste uradili kako treba, štedeli ste na Srbiji, probijali starim mašinama, a nove u Rusiju slali“. Oni u to ime samo podignu čašice i flašice i nazdrave. Radiće oni.  Grebaće asfalt. Grebaće i tunel. Samo da ne ruše. Samo da Drekavca nema. I da im Veliki Vođa ne uputi pogled pun prekora. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top