Početna / Front Page Slide Show / Vučić protiv Karića, Karić uz Vučića
Vučić protiv Karića, Karić uz Vučića

Vučić protiv Karića, Karić uz Vučića

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Čudna je ta srpska politika. Moguće da nije ništa drugačije ni u drugim zemljama, ali mene, iskreno rečeno, sve manje interesuju tuđa dvorišta, a interesuje moje. A u mom dvorištu se prljavštine nahvatalo koliko god hoćete. Prljavštine i bajki. A najnovija bajka se zove Vučić protiv Karića. Ili Karić uz Vučića.

Pre tačno mesec dana, 27. decembra, Veliki Vođa Srbije je navodno u sedištu vlade u Nemanjinoj 11 grmeo na svoje saradnike, navodno nezadovoljan činjenicom da su ukinuti postupci i gonjenja protiv Bogoljuba Karića.

Gospodar Vučić je navodno pozvao lepuškastu ministarku Nelu i „podigao glas“ na nju pitanjem „Zar je moguće da nema nikakvih dokaza?!“… 

Nije ni čudo što je Gospodar tako reagovao. Pa ipak ima onih koji pamte kako je govorio o tome da se Bogoljub može vratiti u Srbiju gde će imati fer suđenje:

Dokaza, naravno, ima. Ali, kada za porez (ili struju) dugujete 10.000 dinara vi imate problem sa sistemom. A kad istom tom sistemu dugujete milione pa i milijarde evra, vi nemate probleme. Jer ste jaki „ko crna zemlja“, u ovoj i ovakvoj Srbiji. I baš kao što se završila priča sa Stankom Subotićem Canetom, kao što se završila priča sa Predragom Markovićem Peconijem, kao što se odustalo od Mlađana Dinkića, tako se odustalo i od Bogoljuba Karića. 

Da će Bogoljub Karić da se vrati u Srbiju uz blagoslov Aleksandra Vučića bilo je jasno još onda, kada su Željko Pinktrović i Di-Džej Vučićević objavili ekskluzivni intervju sa Bogoljubom Karićem u martu 2015. Navodno u direktnom televizijskom prenosu. Ko god je tada mislio da je udarna medijska pesnica otputovala u Moskvu bez dozvole, ko god je pomislio da nije u pitanju debeli dogovor, onda je (da po ko zna koji put budem bezobrazan) budala.

No, vratimo se 27. decembru prošle godine i „vikanju“ Velikog Vođe.

„Zar je moguće da nema nikakvih dokaza“, pitao je Gospodar, a Nelica je zacvrkutala da je pravosuđe u Srbiji nezavisno. 

Bogoljub Karić je od svog dolaska u Beograd, zahvaljujući apsolutno svim mejnstrim medijima napravio cirkus. Sajtovi, mreže, televizije, novine, portali, (skoro) svi su prenosili svaki korak Bogija.

A onda je prošla Nova godina.

Veliki Vođa više nije pričao o Bogoljubu. Bogoljub se vratio u Moskvu, a onda u Minsk. Mediji o tome nisu pisali. Nisu bili obavešteni. 

A onda se na Svetog Savu (dakle, tačno posle mesec dana od susreta Gospodara i Nelice) oglasio Bogoljub Karić na svom „Fejsbuk“ profilu (naravno i na svom sajtu) i pohvalio da je „premijer Srbije tokom zvanične posete Belorusiji, otvorio kompleks BK grupe od 200.000 kvadratnih metara“. Pustio je, bogme i snimak:

Prijatelji moji, dana­s na dan velikog Prosvetitelja Sv. Save, i­mali smo čast i velik­o zadovoljstvo da državna delegacija, na c­elu sa Predsednikom V­lade Vučićem tokom zvanične posete Beloru­sije, otvore nas kompleks od 200.000 kvadr­atnih metara.Bez vas, koji mi daje­te ogromnu podršku, ­ovaj naš današnji pr­aznik ne bi bio potpu­n.Vašu energiju podelio­ sam danas sa Predsednikom Vlade Republike­ Srbije, Predsednikom­ Vlade Republike Belo­rusije i veličanstven­im graditeljima BK G­RUPE.Na ovaj veliki sveti ­dan, naša porodica se­ uvećala zajedno sa v­ama na 150.000 pratil­aca. Neka vam BOG pod­ari SIBIRSKO ZDRAVLJE­ I KAVKASKU DUGOVEČNO­ST! NA MNOGAJA LJETA!VAŠ BOGOLJUB 🎆🇷🇸💝😄🏦💒❤

Posted by Bogoljub Karić on Friday, January 27, 2017

“Prijatelji moji, danas na dan velikog Prosvetitelja Sv. Save, imali smo čast i veliko zadovoljstvo da državna delegacija, na čelu sa Predsednikom Vlade Vučićem tokom zvanične posete Belorusije, otvore naš kompleks od 200.000 kvadratnih metara”, napisao je Karić.

Hajde neka mi neko kaže da ne postoji Srpski san, veći i od onog Američkog sna… I nemojte da vas iznenadi ako Vučić u poslednjem trenutku kaže da je kandidat SNS za predsedničke izbore ni manje ni više – Bogoljub Karić! Jer, objektivno, boljeg u SNS korpusu ne može pronaći. A i njegovi su potezi odavno nepredvidivi. Karić je najbolji mogući dokaz.

Nego, odavno vas nisam pitao: Kako vam je u ovom boljem životu, u kom živite već gotovo 400 dana?

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

2 komentara

  1. miha bukovac

    Bez obzira na sve, g. Bogoljub Karić je daleko daleko bolja predsednička solucija od (recimo) Tome (sadašnjeg „šefa države“)
    Ako bi (kojim slučajem) u Srbiji našli tako nevinu dušu, jakog čovečanskog karaktera, pametnog i pragmatičnog, u Srbiji bi se istog trenutka našli daleko daleko više (nego što je potrebno) zavidljivaca, oponenta, protivnika i diverzanata svake vrste koji bi ga pred narodom ukaljali, diskreditovali bez ikakvih dokaza, kao što je DrK „nakitio“ pok. Zorana Đinđića a zatim dopustio da ga likvidiraju!

  2. Meni a ni svima oko mene nije ništa bolje,naprotiv, ali vidim da je veliki vođa uvek tamo gde je lova,boli ga uvo za nas.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top