Početna / Front Page Slide Show / VUČIĆ: Priča o kamikazi koji želi da POSTANE IMPERATOR
VUČIĆ: Priča o kamikazi koji želi da POSTANE IMPERATOR

VUČIĆ: Priča o kamikazi koji želi da POSTANE IMPERATOR

PIŠE: Aleksandar Bećić

Reći da je Aleksandar Vučić lažovčina je deminutiv. Reći da je Aleksandar Vučić đubre lažljivo je uvreda premijera (sa stanovišta članova SNS, dok bi to u Velikoj Britaniji ili Nemačkoj pak, bilo sasvim normalno). Uz to, Veliki Vođa bi voleo da, baš kao 1998. godine, uvede ponovo drakonske kazne za neposlušne novinare i neposlušne pojedince koji razmišljaju svojom glavom. Mi to ne smemo da mu dozvolimo. 

Reći da se Aleksandar Vučić zapetljao u svoje laži kao pile u kučine je najbliže istini.

ŽRTVENO JAGNJE

Da se ne bavimo sad svim lažima koje ste čuli od 2012. do danas iz usta Aleksandra Vučića. Za to ne bi bila dovoljna ni sabrana dela nekog ozbiljnog novinara dokumentariste. Vratićemo se samo nekoliko dana unazad. Sećate se nastupa Gospodara vaskolike Srbije u emisiji Oko kod Olivere Jovićević? 

Tada je On rekao da je odlučio da prihvati kandidaturu koju mu je, jadnom, nametnula sopstvena stranka iz prostog razloga što – eto – on mora da se žrtvuje za stabilnost zemlje. Rekao je i da (za razliku, po njegovim navodima, od opozicionih kandidata), on ne troši ni dinar narodnog novca. Dan, dva kasnije podržao ga je Glavni odbor stranke uz takvo skandiranje na kakvom bi mu i lider Severne Koreje pozavideo. Tada je Vučić rekao da je „rešio da izađe na crtu“. 

I interesantno, istog tog dana je na svim društvenim mrežama počeo da nas guši reklamni spot Velikog Vođe rađen u maniru „ima li pilota u avionu“.

Kao neko ko je od 31 godine u novinarstvu 12 „potrošio“ u televiziji, TV produkcijama, kroz rad u informativnom, ali i dramskom i propagandnom programu, odgovorno vam tvrdim:

Da bi se snimio onakav spot potrebno vam je najmanje mesec dana intenzivnog rada: 

 • 10 dana za kreativno razmišljanje i ispisivanje scenarija, odobravanje scenarija i izradu knjige snimanja
 • 3 dana za izradu scenografije
 • 2 dana za izbor glumaca kroz kasting
 • 3 dana za organizovanje statista
 • 2 dana snimanja (minimalno)
 • 5 dana za izradu CGI efekata
 • 3 dana za montažu
 • 2 dana za postprodukciju, kolor korekciju i ostale segmente „peglanja spota“

SAZNAJTE GDE JE SNIMLJEN SPOT ALEKSANDRA VUČIĆA

Takođe, odgovorno vam tvrdim da onakav spot ne može da se snimi za manje od 35.000 evra. I tu mogu da vam razložim troškove na sitne detalje: 

 • 8.000 evra za kreativno razmišljanje i ispisivanje scenarija agenciji
 • 1.000 evra za reditelja
 • 800 evra za majstora fotografije
 • 500 evra za snimatelja
 • 400 evra za ton majstora
 • 300 evra za organizatora statista
 • 200 evra za majstora svetla
 • 400 evra za scenske radnike
 • 400 evra za šminku i klapera
 • 5.000 evra za scenografiju
 • 2.000 evra zakup studija
 • 1.200 evra zakup tehnike
 • 2.000 evra za statiste
 • 4.000 evra za glumce
 • 1.000 evra za ketering
 • 8.000 evra za CGI animaciju i efekte
 • 800 evra za montažu spota
 • 2.000 evra za postprodukciju, kolor-korekciju i slične poslove

Napominjem da su ovo „prijateljske cene“ koje nisam napisao napamet, nego pozvao poznanike iz tri agencije koje se ovim poslovima bave veoma ozbiljno.

SVE JE SMIŠLJENO RANIJE

Kad još uzmete u obzir da je spot promovisan na mrežama (plaćen) 15. februara, a da je s emitovanjem počeo 17. februara, zaokružite cifru na barem 50.000 evra i zaključite sledeće: 

Odluka o kandidaturi nije pala „pre par dana“, nego odavno.

Sukob Tome Nikolića i Aleksandra Vučića je takođe osmišljen odavno.

Koalicija sa Vojislavom Šešeljem je dogovorena pre najmanje 45 dana.

Ivica Dačić je prdnuo u čabar pre dva meseca i biće najveći gubitnik na predstojećim izborima.

Ah, da: Osim već viđenog spota, koji je po „lajt-motivu“ kopija jednog ukrajinskog spota (prošli put su „pokrali“ američki spot, ali znatno brutalnije), postoje, kažu dobro upućeni još dva snimljena spota za kampanju. Dakle, na onih mesec dana koje smo pobrojali gore, dodajte još barem dve nedelje na kompletan posao.

Nego, kako kaže moj veliki prijatelj i sapatnik na Kolumnisti Peđa B. Đurović: „Primetio sam da najveći kritičari aktuelne vlasti od juče besomučno dele klip koji je za kampanju snimila vladajuća stranka, sprdajući se sa sadržajem i komentarišući kako je to vrhunac ludila. Imao bih na tu temu štošta da kažem, ako nije problem.

Svaki put kada podelite taj klip, besplatno ste za SNS učinili sledeće:

• reklamirali ste njihovu FB stranicu;
• reklamirali ste im stranku;
• promovisali ste njihovog predsedničkog kandidata;

Da neko posmatra sa strane, rekao bi da radite za njih, a da toga niste svesni. Šta vi kažete na sve to?“

Ja spot neću podeliti.

Samo hoću da vam kažem da je želja Velikog Vođe da postane – imperator. I predsednik, i premijer, i Bog Otac. Na to sam vas upozoravao mnogo puta do sada. Počevši od teksta Uvod u diktaturu, koji je objavljen tokom poplava u Srbiji.

Zbog toga, još jednom razmislite. Hoćete li da budete beli listić? Hoćete li da rasipate glasove? Ili zaista želite šansu da izaberete bolju budućnost za Srbiju?

A KO PLAĆA IZRAELCE?

Od ranije je poznato da je jedna od agencija koja je „dovela naprednjake na vlast“ (zajedno sa lokalnim snagama) – izraelska agencija Shaviv. I odmah je, kao što znamo, iskočio krunski dokaz da je agencija Shaviv snimila za ukrajinske izbore jedan sličan spot. Ne isti, ali sličan. Kao što rekoh, po lajtmotivu.

Ni po jada da su se zadržali na jednom, nego su avion kao sredstvo političkog promovisanja iskoristili i u Slovačkoj. Očigledno im je kreativni direktor pilot u penziji.


Ne znam koliko je koštalo savetovanje izraelske agencije Shaviv… Samo se nadam da i oni nisu, kao Toni Bler, savetovali kamikazu koja želi da postane imperator – besplatno. Jer, ni kod babe… Znate već… 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

10 komentara

 1. „Svaki put kada podelite taj klip, besplatno ste za SNS učinili sledeće:
  • reklamirali ste njihovu FB stranicu;
  • reklamirali ste im stranku;
  • promovisali ste njihovog predsedničkog kandidata;
  Da neko posmatra sa strane, rekao bi da radite za njih, a da toga niste svesni. Šta vi kažete na sve to?“
  Ukoliko bih primenio ovu logiku došao bih do zaključka da ste vi ovim tekstom uradili istu stvar.

  • Ovaj tekst nikako ne upućuje na SNS stranicu na Facebook-u.
   Ovaj tekst nikako ne podstiče ljude da po navici lajkuju stranicu da bi im stizala obaveštenja.
   Ovaj tekst ne prenosi pomenuti klip, već ukazuje na marketinške trikove i laži vladajuće garniture.

   • Kao ni deljenje spota i izrugivanje istom, zatvaranje očiju i ignorisanje njihovih budalaština nikako ne može uticati na rezultate izbora.
    I da, ovaj tekst takođe će navesti nekoga da ode, pogleda i lajkuje, ali ne mislim da će to doneti niti jedan glas Vučiću i uopšte vas ne kritikujem zbog toga, upravo suprotno tekst razobličava njihove muljaže i vrlo je koristan i pored toga što će nekoga navesti da pogleda spot.

  • Bas sam to isto hteo napisati. Pa da smo cutali nna svaku njihovu glupost….

 2. Ne znam o kakvom se spotu radi, jer gdegod se oni pojave sklanjam,moj stomak ne može da ih podnese.Zahvaljujući Kolumnisti najbolje imam uvid u njihove ujdurme i jedva čekam da im vidim kraj,kako SPS-u od koga je sve i počelo, tako i SNS-u sa kojim će valjda i da se završe sve naše muke.

  • Како да не. Тако смо и пре мислили, само да срушимо Милошевића кад нам сване и кане..Класична манипулација Поретка. Наше муке се неће завршити са падом Вучића и СНС-а са власти. Србија ће на велику радост наших вековних западних „пријатља“ потпуно нестати у бермудском трогулу његових наследника Јеремић-Јанковић-Радуловић.

 3. Za sve ste u pravu, ali ako pogledate spot u HD rezoluciji, vidi se da u kadru sa gosn.Vučićem, ChromaKey nije savršeno ispeglan, odnosno, siguran sam da je u startu planiran ovaj scenario i izvedba, samo se čekalo da se vidi koja će biti poruka, i da je emitovana verzija snimljena za sat vremena, verovatno prekjuče.

  Veliki pozdrav, i svaka vam čast na sjajnoj analizi

 4. Ni Jeremic ni Jankovic ne mogu da pomere Vucica, opozicija ne postoji ,opoziciju cine degradirani ljudi koji su imali priliku da nesto ucine ali nisu ,najvecu stvar opozicioni lideri bi mogli da ucine a to je da posle ovih izbora nestanu iz javnog zivota ,Micunovic,Tadic,Sotanovac,Zivkovic,Jovanovic,Jankovic,Jeremic i svi ostali ,da dopuste nekim novim ljudima sa novim idejama ,pravim idejama da se nose sa Vucicem .Da li ste vi zaista toliko plitki da verujete da se kampanja ,koja se zasniva samo na napadu na vlast tacnije napadu na Vucica, moze uroditi plodom,to ne pije vodu u Srbiji.Bilo je jednom sa Milosevicem i to jedva .Zato opozicioni lideri treba da se povuku jer nisu sposobni ne samo da pomere SNS sa vlasti ,ovakva opozicija nije sposobna da vodi Srbiju , bili su na vlasti samo su nas ukopali.

  • Poštovani Ivane, hvala što ste odvojili vreme da pročitate ovaj tekst i da na njega date komentar.
   1) Način pisanja ovog komentara govori da ste član SNS
   2) Način pisanja ovog komentara govori da ste čak i njihov aktivista (da ne kažem bot)
   3) Izlupali ste se za desetku, jer tema ovog teksta nisu bili ni Jeremić, ni Janković, nego osoba iz čijeg rektuma jedva virite.
   4) Budite ljubazni i zaobilazite ovaj portal, jer, kako da vam kažem: moj portal, moja prćija. Mogu i ja da se ponašam kao vaš Veliki Vođa prema zemlji – kao prema svojoj prćiji.
   5) Pošto ste ispunili kvotu za botovanje i copy-paste-ovanje komentara po raznim sajtovima, slobodno se prijavite za nedeljnu dozu sendviča. Ako Vam zatreba preporuka, javite. Poslaću u centralu SNS.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top