Početna / Front Page Slide Show / Vučić o protestima: „Što duže šetate, to bolje po mene“
Vučić o protestima: „Što duže šetate, to bolje po mene“

Vučić o protestima: „Što duže šetate, to bolje po mene“

PIŠE: D. Radojević

Što ste šetali – šetali ste. Barem do posle Uskrsa. Protesti protiv diktature održani su deset dana za redom u nekoliko gradova Srbije, a sada je vreme za praznik.

Na ulicu će se ponovo  – posle praznovanja.

Verovali ili ne, premijer Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da on podržava ovaj vid iskazivanja nezadovoljstva:

„Mi ćemo da nastavimo da radimo svoj posao, a njih molim da šetaju što je moguće duže, utoliko u političkom smislu za mene bolje. Samo ih molim i želim da to bude mirno“, izjavio je Vučić pred novinarima.

Na pitanje zašto nije reagovao što mediji bliski vlasti etiketiraju decu javnih ličnosti koja učestvuju na protestima kao neprijatelje države, Vučić je odgovorio da to osuđuje. On je dodao i to da je čitava politika njegovih protivnika uperena samo protiv njegove porodice.

Izgleda da kod odlazećeg predsednika vlade i dolazećeg predsednika Republike vlada selektivna demencija, kao i da nije pratio obraćanje Aleksandra Martinovića pred novinarima pre dva dana.

Odlazeći premijer se poziva na demokratiju i demokratsko obraćanje.

Ipak, desetine hiljada nezadovoljnih građana na ulicima gradova ove zemlje svedoče o tome da trenutno o pravoj, institucionalnoj demokratiji nema ni govora.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Danijela Radojević

Danijela je završila novinarstvo na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Misli svojom glavom i nema nameru da ode iz Srbije.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top