Početna / Front Page Slide Show / Vučić i Prevarna lista za napredni Beograd
Vučić i Prevarna lista za napredni Beograd

Vučić i Prevarna lista za napredni Beograd

Još od kada je nosio gajbice piva svom političkom ocu, Aleksandar Vučić poznatiji kao patriota 100 za 1 je želeo da bude gradonačelnik Beograda.

U međuvremenu, Vučić je miropomazan dolarima i pokršten kod Soroša krstitelja u Evropejca pa bi logičan sled događaja bio da pored predsednika, premijera i partrijarha postane i gradonačelnik glavnog grada.

U to ime je i predstavljena lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd!“. Jer – nije stranka jedan čovek, iako naš predsednik konstantno opovrgava ovu teoriju.

Na naprednoj listi ima za svakog (glasača) ponešto: od umetnika sa željom da se kao krpelji zakače na budžet, preko doktora nauka kojih je više nego što Megatrend može da izbaci nedeljno, do profesora (medicine i sličnih oblasti) čiji učenici beže u inostranstvo kako bi živeli kao ljudi.

Još samo fale žena sa bradom, sijamski blizanci i gutač vatre.

U sledećim redovima ću izdvojiti samo neke osobe sa napredne liste koje će se „potruditi da od Beograda naprave metropolu svetskog glasa, a ne da ga unište kao prethodne vlasti“… Dobar vic? Oh wait!

Prvi na listi je pedijatar-hirurg-urolog Zoran Radojičić koji je u periodu od 17. septembra pa do 31. decembra 2015. godine zaradio 25.425.305 dinara obavljajući dužnost glavnog istraživača u kliničkom ispitivanju lekova, a sada uz podršku naprednjaka može zaraditi mnogo više jer će moći testirati lekove na preko 1.200.000 opitnih mladunaca.

Tu su naravno i poznate perjanice Siniša Mali, čovek koji ima ozbiljnu dilemu gde spavati u Bugarskoj i Goran Vesić, jedini političar za koga naprednjaci plaćaju tantijeme Đilasu.

Posle ludog letnjeg plesa Tome Nikolića pred Arapima, Vučić je odlučio da na naprednu listu stavi i balerinu Aju Jung jer tako će lakše naučiti da lepo pleše kada mu u posetu dođu gospodari.

Na listi se našla i koordinatorka sigurnih kuća Vesna Stanojević čija uloga će verovatno biti stvaranje sigurne kuće za naprednjake kada odu sa vlasti i osiguravanje Vučićeve kuće u Jajincima zbog silnih atentata.

Malo će joj predstavljati mali problem već pomenuti Mali, jer on voli da šalje žene u sigurne kuće…

Kako bi bilo koje opštenarodno veselje, u ovom slučaju ispraćaj Beogradskog budžeta u napredne džepove, moglo da protekne bez Živorada Nikolića, odnosno Žike Šarenice?

Poznati voditelj koji nas vikendom uveseljava sa malih ekrana između dve Vučićeve konferencije za novinare je idealan dodatak da ušareni naprednu listu u kojoj dominiraju crvena i žuta. Ne bi nas čudilo da u nekoj od sledećih emisija zabavnog programa sa uznemirujućom pismenošću voditelja tj. Šarenice vidimo i predsednika države koji želi biti gradonačelnik.

Za kraj sam ostavio gospodina Branka Milićevića poznatijeg kao Branko Kockica koji je podržao Vučića još za vreme predsedničke kandidature iz razloga što je Vučić gledao emisiju Kocka, kocka, kockica kao mali. Garantujem da je i Ramuš Haradinaj gledao istu emisiju kao mali ali ne znam da ga je Branko podržao. Ah da: njega je podržao Vučić tako da mu dođe isto.

Sad kada je Branko Kockica na naprednoj listi postavlja se pitanje da li će na beogradskim izborima pored građana i pokojnika moći da glasaju i deca ?

U znak poštovanja prema gospodinu Branku ovaj članak ću završiti stihovima pesmice Carstvo i drugarstvo koje sam prilagodio ovim naprednim vremenima.

U svetu postoji napredno carstvo
U njemu caruje pajtaštvo
U njemu je sve napredno
U njemu je sve radikalno
U njemu svaki član napreduje.

Tamo je puno jevtine snage,
i samo se strane fabrike grade.
Tamo svako radi ono što vođa hoće,
Zdrav razum je zabranjeno voće.

Na Balkanu Vučić ima carstvo,
I korumpirano svako ministarstvo.
U njemu je samo na televiziji lepo,
U njemu nepotizam caruje.

Tamo je fikus predsednik vlade,
i radnici u pelenama rade,
Tamo svi normalni državu koče,
Tamo samo napredni mogu da odskoče

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Balkan Utopia

Da narod nije kakav jeste, vlast ne bi bila koja jeste. Da smo bolji prema drugima i realniji prema sebi, vlast bi bila ogledalo naroda. Da smo aktivniji, promišljeniji i ujedinjeni, vlast bi bila poštenija. Da smo hrabriji, vlast bi bila plašljivija.

5 komentara

 1. Super tekst,a naročito kraj.

 2. Po čemu ste vi bolji od bilo koga sa ove liste.Ljudi koji bez argumenata i ličnog dokazivanja svojih kvaliteta blate druge koji imaju uspeh iza sebe na nekom polju su zaista jadni.Ako se nečiji izbor ne slaže sa vašim spremni ste na lomači da ga spalite.To govori mnogo o vama.Jadan vam je tekst i pokušaj omalovažavanja ovih ljudi.

  • Gospođo Bot-Nina:

   Da li se sećate kako su satrapi tog vašeg Vođe na Pinkoviziji blatili Olivera Ivanovića i pozivali na linč tog divnog Čoveka (sa velikim Č)? To je posle njegove likvidacije nazvano „političkom borbom“. A kritika bilo koga ko je uz Vođu za vas je „spaljivanje na lomači“??? Ne lupetajte idiotluke. Hvala.

 3. BRANKO , STA TI BI ??? PARE ???

 4. miha bukovac

  Srbi (javnost) uglavnom kritikuju aktuelnu vlast, onu koja je na vlasti, a ona koja više nije ona služi ovoj „aktuelnoj vlasti“ da se poziva na nju i da njome krije (da pravda) svoje propuste i neuspehe! Zašto npr. ta javnost ne traži od aktuelne vlasti da izvede pred sud predhodne bivše vlastodržce? A ima puno razloga za sve predhodnike. Kada i ova vlast bude otišla sa javne scene uživaće u miru (bez straha) za svoje lopovski stečeno bogatstvo dok su bili na vlasti! To znači da Srbi nisu zreli kao ljudi, „udareni su u glavu“ i lako ih je „prevesti žedne preko vode“!

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top