Početna / Front Page Slide Show / Vradžbine po Selakoviću
Vradžbine po Selakoviću

Vradžbine po Selakoviću

Rekosmo da će ova godina biti veoma zanimljiva i to se već dokazuje: Možda vam je smešno, ali, vradžbine su opsele nekadašnjeg ministra pravde, a sada generalnog sekretara predsednika Republike Srbije, Nikolu Selakovića. 

Kako drugačije protumačiti njegovu izjavu koju je izrekao u jutarnjem programu RTS-a, a koja se odnosi na stav vladike crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića da ga obuzima bojazan da Vučićeva politika vodi izdaji Kosova i Metohije?

Mlađahni Selaković (nagrađivani pobednik takmičenja u besedništvu na Pravnom fakultetu u Beogradu) reče u dnevniku Javnog servisa kako bi „o izjavi vladike Amfilohija mogao da govori satima“, ali se, hvala Bogu, zadržao na svega par minuta:

„Radi se o čoveku koji je živom Vučiću dvaput održao opelo. Šta da očekujete? S druge strane, on nije osudio Vučića na osnovu nečega što je on učinio… On se čovek bavio nekakvim vradžbinama. Govorio je o neizvesnim stvarima, To uopšte nije u duhu srpskog pravoslavlja.“

Nemojte pomisliti ni za trenutak da branimo Amfilohija Radovića i njegovo kompletno političko angažovanje koje prevazilazi crkvene okvire, ali, baš me interesuje kad je Nikola Selaković pored prava završio i Bogoslovski fakultet (teologiju) pa da može da govori šta je u duhu srpskog pravoslavlja a šta nije? I, šta znači kada vam neko u XXI veku ko je na odgovornoj poziciji u državi izjavi kako se neko „bavi vradžbinama“? Pa uz to za takvu stvar optuži „američku televiziju N1“?

Selaković u svom nesuvislom lupetanju ide korak dalje i tvrdi kako se na Kosovu i Metohiji „povećava broj Srba“, što je direktna posledica rada aktuelnog režima.

Predstavnici vlasti na svim nivoima zaista počinju da se ponašaju suludo.

Nemamo drugog objašnjenja.

Podsetiću: Izjava Amfilohija Radovića glasila je „Bojim se da politika Aleksandra Vučića vodi ka izdaji Kosova i Metohije“. Dakle samom izjavom izražena je bojazan, a ne tvrdnja. To bi pravnik poput Selakovića, morao da zna. Drugo – ako im već toliko smeta – a vidi se da im smeta i da ne mogu da spavaju zbog nje – zašto lepo ljudski i otvoreno ne zabrane N1, kad je kao dan jasno da je to jedina TV stanica (uz nekoliko manjih u Srbiji) na kojoj može da se čuje nešto drugo osim veličanja „rezultata“ i „dostignuća“ ove „vlasti“.

Pa da lepo ostanemo u mraku.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top