Početna / Front Page Slide Show / Vidovdan neće biti Spasovdan
Vidovdan neće biti Spasovdan

Vidovdan neće biti Spasovdan

PIŠE: Aleksandar Bećić

E, sad, sad je lakše. Sad smo se, zahvaljujući ingenioznom planu Svetog Trojstva i potpisu zlata vrednom na Katil fermanu briselskom našli na samo korak od priključenja Evropskoj uniji. Tako nam barem govore skoro svi dnevni listovi. Tek u nekim (kažu) tiražno nebitnim novinama govore kako smo podeljeniji nego ikad, mi ovde i oni onde, ali – to su samo zli jezici. Mi možemo da se opustimo. Sad možemo da narodu srpskom plasiramo novu gomilu gluposti. Čisto da njihova stada (mislim, kad može SPC da ima stado, onda mogu i stranke) imaju čime da se zabave, a da ne razmišljaju o životu u Srbiji.
Eto, sad moramo da promenimo ime bezbednosnim službama. Sporne su BIA, VOA i VBA. To je državni problem broj jedan. Onaj SID što se sakrio u Ministarstvu spoljih poslova, on nije sporan. Sporne su – agencije. I to sve navode u Strategiji reforme javne uprave!
Zašto, dakle te agencije moraju da menjaju ime? Zato što „oslovljavanje organa uprave u sastavu ministarstava agencijama nije u skladu sa važećim Zakonom o državnoj upravi koji za taj oblik organa državne uprave predviđa tri moguća oblika – uprave, direkcije i inspektorate“.
E, dakle, kad Strategija prođe javnu raspravu onda će ista morati da se usvoji, pa da se uradi baza podataka, pa da se napravi analiza, pa da se formira Komisija koja će da predloži promene na osnovu analize, pa će to… Ne bi me čudilo da osnuju Agenciju za promenu naziva agencija!
Je li bre, bando politička, imate li nameru i dalje da nam mažete oči???
Da li je bitnije uraditi Strategiju reforme javne uprave ili obezbediti pristojan život državljanima ove zemlje?
Da li je bitnije promeniti ime bezbednosnim agencijama ili obezbediti pristojno školovanje deci ove zemlje?
Da li je bitnije da pravite bazu podataka Agencija ili ukidanje istih? Pa vi ste obećali da ćete poukidati one koje su nepotrebne!
Da li je bitnije da se bavite time ili da na duge staze rešite problem operisanja dece u ovoj zemlji i inostranstvu?
Prvih 100 dana se nijedna vlada u svetu ne dira. Ali onda počinju pitanja. Pa da postavimo neka:
Šta bi sa predizbornim obećanjem da ćete smanjiti parlament na 150 poslanika?
Šta bi sa predizbornim obećanjem da ćete ukinuti nepotrebne agencije (vi nabrojaste više od 80 nepotrebnih)?
Šta bi sa predizbornim obećanjem da ćete smanjiti državnu administraciju?
Šta bi sa predizbornim obećanjem da ćete ukinuti funkcije državnih sekretara?
Šta bi sa predizbornim obećanjem da ćete smeniti Tijanića sa mesta direktora RTS?
Šta bi sa predizbornim obećanjem da ćete ukinuti TV pretplatu?
Šta bi sa predizbornim obećanjem da ćete bankama ograničiti kamate?
Šta bi sa predizbornim obećanjem da ćete dovesti nove investitore (jedva ste 100 miliona evra doneli od kako ste na vlasti)?
Šta bi sa predizbornim obećanjem da ćete sniziti nezaposlenost u Srbiji na devet odsto?
Da li je, gospodo i gospođe iz vlasti, ovo Srbija koju ste nam obećavali?
Nekako mi se čini da nije. I čini mi se da nakon tog Vidovdana u koji gledate sa takvom čežnjom neće pomoći. Jer, posle svih onih crvenih tepiha po kojima ste hodili, nagrada koje ste dobili, tapšanja po ramenu, na red dolaze oni koji iznose papire i postavljaju uslove. A osim njih – čeka vas i narod. Ako se još sećate ko je narod. Ali, ako se stvarno sećate, a ne na rečima. To su oni što glasaju, ali i oni što ne glasaju.  Nekako mi se čini da će na sledećim izborima i beli listići preći cenzus. A vi razmislite. Ako vam je bitno.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Jedan komentar

  1. Obećanje ludom radovanje!!!

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top