Početna / VESTI / Srbija danas / Vidovdan, 28. 06. 2017.
Vidovdan, 28. 06. 2017.

Vidovdan, 28. 06. 2017.

„Možete da me zovete sultanija, homopremijerka…ali ja ću menjati Srbiju“, izjavila je Ana Brnabić na Vidovdan u Skupštini Srbije. Ana, nećemo Vas zvati ni sultanija, ni homopremijerka. Vi ste već promenili ovu zemlju: Dobijamo vladu sa najvećim brojem ministara od dolaska Vučića na vlast. Štedi se, ha?

Dragan Marković Palma (kao ni parlamentarna opozicija) rekao da neće glasati za izbor Brnabićeve. Razlog – dobro poznat. Izgleda da nije postignut dogovor da ZOO vrt u Jagodini dobije još dve žirafe, tri tigra, dve lavice… Možda kad bude napravio voštanu figuru nove premijerke – sve bude zaboravljeno?

Hašim Tači na svom tviteru čestitao Vučiću na novoj funkciji i razgovarao o nastavku dijaloga između Beograda i Prištine. Da ne padne nekom na pamet da napravi ceremoniju inauguracije za gosta iz Prištine?

Toma Bajčetinski u svojoj novoj kancelariji, koja će se baviti saradnjom sa Rusijom i Kinom zaposlio 30 saradnika. Od danas će ga pamtiti kao Ali Tomu i 30 savetnika.

Stoltenberg izjavio za Blic da “nema formiranja vojske Kosova bez pristanka Srba”. Da li vam zvuči poznato ovakva rečenica? Dakle, sad ćemo opet da iskusimo taktiku štapa i šargarepe…

Četvrtog juna ove godine službeni glasnik Aleksandra Vučića najavio je da ruski migovi “sleću na Vidovdan”. Sa porukom: “Crknite dušmani, Rusija šalje avione srpskoj vojsci”. Vidovdan prođe. Mig ne dođe. A ni dušmani ne pocrkaše.

Na današnji dan, pre 16 godina, Slobodan Milošević je izručen Haškom tribunalu pod optužbom za zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije. Svakim danom sve više verujem da je trebalo da mu sudimo u Srbiji.

U Arilju je održan protest malinara. Poručili su kako su “i prethodnu vlast kaznili”… Možda, ali ste za ovu vlast – vi glasali. Vučić je na poslednjim izborima dobio 56 odsto kod vas…

Beše to Srbija danas. Sutra će, kažu, još toplije. Vodu u ruke, kapu na glavu i – slojevito se oblačite.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top