Početna / Front Page Slide Show / Vesti koje su obeležile nedelju, 10. dan februara 2019.
Vesti koje su obeležile nedelju, 10. dan februara 2019.

Vesti koje su obeležile nedelju, 10. dan februara 2019.

Policajac B. Ž. (38) ubio se na svom radnom mestu u Palati Srbija. Ministarstvo unutrašnjih poslova o tome nije reklo ni reč. „Doktoru“ Nebojši (iz Beograda) važnije je da hapsi penzionere po Kragujevcu koji nose vešala sa potpisom „smrt fašizmu“. Svake godine, 10 policajaca podigne ruku na sebe. Više policajaca strada od svoje ruke nego u obračunu s kriminalcima.

Kada je za 180 miliona evra kupio televizije Prva, O2 i sajt B92, Srđan Milovanović („nekadašnji“ suvlasnik kablovskog operatera i televizije Kopernikus) izjavio je 6. decembra kako „promene uređivačke politike neće biti“. Na sajtu B92, u rubrici „Politika“, od 10 poslednjih vesti u trenutku kada nastaje ovaj tekst – šest je posvećeno kampanji Velikog Vođe i njegovom putovanju po Svrbiji.

Već pomenuti Veliki Vođa Svrbije obišao je danas južno-banatski okrug. O trošku građana. I to je normalno. Nenormalno je da ga i na ovoj turneji prate autobusi. A  čini se da se i oni koji ga prate polako umaraju: Kažu zli jezici da su organizatori morali da otkažu posetu Kovinu zbog slabog interesovanja. Ili možda zbog straha koga će lekari tamo zadržati?

Gospođa Fikus, verni pratilac Velikog Vođe izjavila je da „građani više ne žive od danas do sutra, a da su promene koje su do toga dovele počele 2014. godine, kada je sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić postao premijer“. Uh, kakva greška, Gospođo Fikus: Veliki Vođa je došao na vlast 2012, samo što je ko fol bio PPV dve godine.

Posle Svetlane Bojković, jedne od najvećih pozorišnih glumica svih vremena, podršku protestima dao i glumac Srđan Timarov. Lista će do sutra zasigurno biti još veća. Što bi rekli na engleskom govornom području „Stay tuned…“

Savez za Srbiju najavio je da će bojkotovati sednicu Skupštine Srbije do ostvarenja svih zahteva protesta #1od5 miliona. Pošteno, pošteno. Još samo da umesto Sporazuma s narodom potpišete Zakletvu narodu.

Beše to – Srbija danas. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top