Početna / IMOVINA / Dokumenti / Velja nagnam Ilić stajl
Velja nagnam Ilić stajl

Velja nagnam Ilić stajl

Velimir Ilić je svoju političku karijeru započeo 1990. Kod Vuka. Draškovića, naravno. Dakle, bio je u SPO. Svoj prvi uspeh je ostvario u Čačku 1996, gde je pobedio novinara Rodoljuba Petrovića, kandidata SPS na izborima za predsednika opštine (Čačak tada nije imao status grada). Već sledeće godine Velja (ili kako u tim delovima Srbije kažu Veljo) napušta SPO i osniva Novu Srbiju.
Svetsku slavu stekao je legendom kako je vozio bager na Skupštinu Srbije 5. oktobra 2000. ali se ispostavilo da se kitio tuđim perjem. Nit je vozio bager, nit je bager bio njegov. Nego bata Džoov. Ali, to sad nije bitno.
Dakle, bio je prvo poslanik u parlamentu SRJ, a 2003 je u koaliciji s Vukom Draškovićem izbran za poslanika u Skupštini Srbije. Sledeće godine dobija ministarsku fotelju kod Koštunice. Prvo je zadužen za kapitalne investicije. A potom, u sledećoj vladi – za ministra za infrastrukturu.
Kad su pale vlade Vojislava Koštunice, Velja je opstao u parlamentu.
Pamte ga po izjavi o kraduckanju koju možete videti i na našem sajtu u rubirici Tako su govorili.
Pamte ga i po šutiranju novinara.
Pamte ga i po tome što je prvi glasno rekao Miškoviću da „smanji malo“.
U poslednje vreme ga po društvenim mrežama pominju zbog informacije da je jedan ministar tražio osam odsto za sebe od kineskih investitora da bi se završio neki veliki posao, što su Kinezi šokirani preneli Vučiću. Zašto pominju Velju? Pa, zato što silueta ministra koja je objavljena u novinama podseća na njega.
Velja je domaćin čovek, potpuno ispunjen: petoro dece, pa još i unuci su mu stigli. I to mu je ljudski gledano sigurno najveći imetak. A njegova imovina zaista nije mala. Doduše, nigde se ne prikazuju automobili u kojima se on vozi, ali valjda su u pitanju službeni… Ako vas interesuje njegova imovinska karta, koju je podneo krajem januara ove godine, pogledajte je:
velimir ilic januar 2013Nama je vrlo žao što podaci o imovinskim kartama naših političara pre 2010. godine nisu dostupni, jer su ga svojevremeno prozivali po medijima zbog izvesnog džipa mercedes-benc i navodnog nanošenja štete državnom budžetu od nekih 16.o00 evra. U svakom slučaju, njegove imovinske karte od 2010. godine možete videti ukoliko kliknete ovde.
Videćete: Velja je pravi naslednik. Velemajstorski.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top