Početna / Front Page Slide Show / Veliki Vođa i 400.000 razbojnika
Veliki Vođa i 400.000 razbojnika

Veliki Vođa i 400.000 razbojnika

PIŠE: Aleksandar Bećić

Možda se nekome, posle mojih mesec dana apstinencije od pisanja na sopstvenom portalu, čini prejak naslov ovog teksta, ali Srbijom zaista, kao što znamo, vlada Veliki Vođa. Reći ću i 400.000 razbojnika. Da, znam, Srpska napredna stranka ima više članova, ali u njoj, verujem, ima i onih koji se barem trude da zadrže zrnce dostojanstva, ili da budu pošteni.

Zašto sam ovako ogorčen, kada sam napravio toliku pauzu u pisanju?

Zato što se moje tvrdnje same dokazuju svakog dana. U svim gradovima Srbije gde je na vlasti SNS.

BANDITI. BAŠ BANDITI

Beogradom (ako vas to uopšte interesuje) vlada grupa bandita sposobnih samo da napune svoje džepove. Pred kraj letnje sezone rešili su da otvore sedam velikih gradilišta kako bi sanirali ono što se mora sanirati. Ko biva – do juče je sve bilo u redu. Čisto da ne biste razmišljali koliko je neuspešna njihova operacija Er Srbija, koliko je sumanuto bilo podizanje fontane na Slaviji, koliki će promašaj na kraju biti Beograd na vodi.

U međuvremenu, Vučićevi stručnjaci (i skidam im kapu na tome) i dalje uspešno svađaju opozicione prvake željne samo da se vrate u fotelju, u neki kabinet. Dok vam već mesecima nabijaju u glavu priču o tome kako Kurir nije platio porez (a poreska inspekcija ne može ništa da pronađe) Vučićevi puleni neometano spremaju teren za otvaranje novih firmi preko kojih će već pomenuti Beograd na vodi (poznat i kao BW) uspeti da propere pare i prikrije gubitak od milijarde i po dinara.

Da, znam. U Nišu nije ništa bolje. Dosetili su se kako da napune budžet pa su žiteljima Donje Pripizdine (izvinite, žitelji) uvećali porez 100 puta. Mora kasa da se napuni. Šta se može. Sad, ko biva, rešili da ipak vrate porez na stari nivo, da im seljak ne bi pokazao pravo značenje reči govnjiva mot(i)ka.

Kragujevac? Klasičan primer nepotizma porodice Nikolić. I nesposobnosti da se zaista uradi nešto kako bi se najveći grad Šumadije barem pridigao. Videlo se to na primeru Fijata nedavno. Novi Sad? Suvišno je pričati. Javni servis u tom gradu je najbolji dokaz želje za apsolutnom vlašću. Kruševac? Prćija prvog čoveka BIA. Privatna. Neprikosnovena. I da se razumemo: Ne vole njega toliko u tom Kruševcu koliko ga se plaše. Jer je on svemoćan. Već duže vreme.

I tako je redom. Od grada do grada.

BEZMUDIĆI PROTIV LELEMUDA

Voleo bih da kažem da je vreme za oslobođenje, ali znam da nemate ono što se u španskom jeziku zove cahonas. Prevedeno na srpski Vuka Stefanovića Karadžića, nemate muda. S druge strane su vam lelemudi. Najlošiji među nama. Oni su na rukovodećim mestima.

Zato vam već pomenutom agencijom po imenu BIA rukovodi keramičar, a zamenik načelnika BIA ima 27 godina života. Radnog staža – verovatno premalo. Što kaže moj prijatelj i saborac na ovom portalu Peđa B. Đurović „Ne znam ko normalan može da očekuje bilo šta od službe kojom rukovode švercer kafe i balavac koji još ne zna nos da obriše. Ovi ološi će izgleda uspeti da unište i neuništivu „službu“. Ako na to dodaš beskarakternog Slinu na čelu MUP-a, i desnu mu ruku mlađahnu Dijanu, i činjenicu da vojsku i nemamo, Srbija je, najblaže rečeno, u debelom bezbednosnom problemu. Jako debelom„. Što, zajedno sa ostalima, mnogobrojni Vulini dokazuju na dnevnoj bazi.

DA NE GOVORIMO O GOSPODARU

On je, eto, u Vladičinom Hanu opet dokazao da je nesposoban. Optužio je mnoge iz sadašnje opozicije da su ukrali pare kroz privatizacije (što je za pojedince koji su čak u njegovoj neposrednoj blizini tačno i lako dokazivo), ali da za pet godina nije uspeo da sakupi dovoljno dokaza da ih pohapsi.

To bi, valjda, najviše voleo.

Možda i da nastavi svoju upornu „borbu protiv korupcije“, u kojoj će sudije (poput Maje Ilić, u presudi Miroslavu Miškoviću napisanoj na 900 strana) da se blamiraju rečenicama kao što je: „I politički i državni vrh smatraju da je Miroslav Mišković odgovoran za utaju poreza“.

Ustav? Nezavisno sudstvo? Hahahahahahaha… Sve je to sastavni deo trulog sistema.

DA VAM MALO DOSPEM SO NA RANU?

Zamislite da imate 22 godine i da ste savetnik za medije čitavoj poslaničkoj grupi? Plaćeni savetnik. Za medije. I to vladajućoj poslaničkoj grupi. Onoj koja u parlamentu praktikuje… Pa – fašizam. Zaboravite priče o Izraelcima, zaboravite i priče o tome da su naprednjake na vlast doveli prvaci Velike regularne masonske lože Srbije, zaboravite sve to! Savetnik za medije poslanicima SNS zaista ima 22 godine života. Zove se Lav Grigorije Pajkić. Poznato? Hmmm… Da, sin Isidore Bjelice. Što nije sporno. Super. Volim što mladi ulaze u strukture vlasti. Još kad mu pročitam biografiju, naprosto se (pardon my French) userem od zavisti koji je to mlađahni genije. Ima, uistinu i na koga. Ljubitelje teorija zavere će oduševiti što je mlađani Pajkić (surprise, surprise) kadar Trilateralne komisije…

I šta kažete, ljudi? Vi biste u borbu, ali ne znate kako? Vi biste u borbu, ali nemate s kim? Pa da… Vrućina je… A i opozicija (ona, u kojoj su svi isti), ne može da se dogovori.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top