Početna / Front Page Slide Show / Ugledajte se na Mladenovčane
Ugledajte se na Mladenovčane

Ugledajte se na Mladenovčane

Organizatori građanskih protesta #1od5miliona u Mladenovcu izdali su saopštenje koje precizira šta se očekuje od opozicije i šta neće biti moguće u budućnosti. Saopštenje prenosimo u celini, bez izmena, opreme i skraćenja.

 

Nakon dva uspešna protesta u kojima su građani jasno pokazali da su nezadovoljni radom i potezima vlasti na svim nivoima, a povodom tabloidnih pokušaja da se jedinstveni i udruženi protest građana Mladenovca unizi tako što se lažno pripisuje pojedinim lokalnim političkim akterima – imamo obavezu da se javnosti obratimo otvorenim pismom u kome ćemo jasno iskazati sopstveni stav, ali zasigurno i stav ogromne većine građana koji na proteste dolaze.

Evidentno je da vladajuća koalicija pokušava da protest oslabi – nećemo im to dozvoliti i nećemo da ćutimo!

Ovim obraćanjem javnosti želimo da se odredimo prema stvarima i idejama u budućnosti, sačuvamo i razvijemo energiju koju su protesti doneli – a tako će biti samo i jedino ako su stvari kristalno jasne.

Nakon dva sastanka otvorenog parlamenta građana Mladenovca, na koji su bili pozvani svi nezadovoljni građani i organizacije, odlučeno je o detaljima jedinstvenog protesta i organizacionom odboru iz reda građana.

Obavezali smo se na to da pravimo ZAJEDNIČKI protest na koji su dobrodošli svi koji smatraju da oni koji trenutno drže poluge vlasti i moći treba da odu – i u tome smo složni.

Ali ne želimo da stvaramo prostor i budemo paravan za bilo čije partikularne ambicije i interese, niti da se protest izvrgne u bilo čiji miting – stoga na sve nezadovoljne građane, saveze, stranke, pokrete i organizacije gledamo jednako i nudimo im da doprinesu našoj zajedničkoj borbi.

A neophodno je da nastavimo ZAJEDNO i da na sastancima Otvorenog parlamenta građana, lokalnom poligonu neposredne demokratije, u kome svako ima pravo na javan i jasan stav, argumentovan predlog i ideju – nastavimo konstruktivnu saradnju u potrazi za najboljim rešenjima za našu zajednicu.

Odbacivanjem i zanemarivanjem saradnje i zajedničke borbe SVIH nezadovoljnih pojedinaca i organizacija – nastavilo bi se tvrdoglavo opoziciono statiranje koje traje godinama, a vladajuća garnitura biće sigurna na svojim mestima još dugo.

Pretpostavljamo da to niko racionalan i dobronameran ne želi – zbog toga tražimo precizno određivanje pojedinaca i organizacija u nameri da široj javnosti stvari budu u potpunosti razumljive.

Kako bismo sprečili igre i kalkulacije u budućnosti, u startu JASNO ODBACUJEMO mogućnost da ličnosti koje su već obavljale izvršnu vlast u GO Mladenovac, bile na rukovodećim pozicijama u javnim preduzećima i javnim ustanovama – „sutra“ potencijalno budu naši zajednički kandidati za rukovodeće pozicije u izvršnoj vlasti.

Poštujemo svaki opozicioni stav i želju da se doprinese promena ove i ovakve vlasti i pozivamo SVE na Otvoreni parlament građana, kao i na proteste, ali ukoliko ne želimo da SNS korišćenjem spin mehanizama vlada godinama – dogovor oko ključnih stvari, logično i nesebično odstupanje su NEOPHODNI.
Do stvaranja konačnog rešenja i do STVARNIH promena ostaje nam da se SVI iz petka u petak borimo za naše zahteve – jer je stvaranje kritične mase dugotrajan i težak proces u kome moramo da istrajemo!

NAROD IMA MOĆ, NEMA ODSTUPANJA! VIDIMO SE!

Do zajedničke pobede,
Do zaista boljeg Mladenovca,

Članovi organizacionog odbora protesta 1od5miliona Mladenovac:

Milan Janković, Nela Banković, Jasmina Numić, Ilija Milivojević, Vladan Simić
Inicijator otvorenog parlamenta građana Mladenovca – Stevan Vlajić

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top