Početna / Front Page Slide Show / Ubitačni vazduplohov
Ubitačni vazduplohov

Ubitačni vazduplohov

PIŠE: Aleksandar Bećić

Amorfna masa takozvanih novinara i instant urednika u privatnim takozvanim medijima danas je pokazala koliko su životi običnih ljudi u Srbiji beznačajni, a životi srpskih funkcionera nedodirljivi.

Za to je bio potreban jedan autoput, jedna naplatna rampa, tri automobila i jedan lančani sudar. Sudar u kom je nastradala S. G. stara 52 godine. Žena koja je sedela na zadnjem sedištu, vezana pojasom, u opelu. Žena u čiji je auto udarilo vozilo Koridora Srbije u kom se nalazio Zoran Babić. Nekadašnji šef poslaničke grupe SNS u srpskom parlamentu. Vazduplohovac.

Prema dostupnim informacijama, vozilo Koridora Srbije kretalo se auto-putem brzinom od 150 kilometara na sat. Na isključenju Doljevac sa auto-puta Niš – Leskovac vozilo je, zbog prevelike brzine i maglom uslovljene niske vidljivosti  koja se spustila na samo 15 metara – promašilo kanal elektronske naplate i zakucalo se u automobil u kom se nalazila S. G. To vozilo je potom udarilo u vozilo ispred sebe.

To su fakti. A ono što je užasavajuće je udvorička „briga“ „novinara“ i „urednika“ u „medijima“ za život – Zorana Babića! Umesto da ga pitaju da li će podneti ostavku zato što je njegov vozač de fakto ubio ženu u vozilu ispred svog, svi oni su uputili vazduplohovcu pitanje – da li je dobro!!!

„Sva sreća živ sam i još ću vas gnjaviti“, izjavio je za Kurir Zoran Babić, direktor Koridora Srbije u trenutku kada se nalazio u Urgentnom centru Kliničkog centra Niš, gde je po hitnoj proceduri primljen nakon što je njegov automobil izazvao lančani sudar u kom je jedna žena poginula.

Iz Niša je prebačen (čudo – ne helikopterom) u Klinički centar Beograd, gde mu je odmah urađen CT i kompletna dijagnostika i odrađena sanacija povreda. 

Svi srpski mediji zabrinuto su pratili u kakvom je stanju „teško povređeni“ Babić koji je „doživeo stravičan udes“. Koliko sam uspeo da „snimim“, jedan jedini srpski portal, VICE, objavio je tekst u kom je eksplicitno tražio od Babića da ćuti a ne da daje glupe izjave. Pardon, napisali su „neprimerene“. Svi ostali su se saosećali sa Babićem.

Niko, ali niko nije postavio pitanje – hoćete li dati ostavku? ZBOG OVOGA: 

Zašto? Pa nije on kriv, nije on vozio, nije on… – po automatici su krenuli da ga brane Vučićevi botovi. 

Bando: Davne 2001. Dragan Veselinov imenovan je za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u vladi Zorana Đinđića. Nakon saobraćajne nesreće u centru Beograda koju je izazvao njegov vozač, a u kojoj je poginula Katarina Marić, Veselinov je pod pritiskom javnosti podneo ostavku 2003. godine i povukao se iz javnog života.

E, zato, bando. Zato. 

Zato što je njegov auto „promašio kanal za naplatu elektronske putarine“. Zato što je opel zgužvan od siline udarca. Ne jugo, nego opel. Zato što me ne interesuje da li će nas Zoran Babić još gnjaviti. Ne verujem (znajući kakvo mišljenje o Babiću imaju njegovi sugrađani u Vrnjačkoj Banji) da će vazduplohovac dobiti napad griže savesti i podneti ostavku. Ali, bando „novinarska“ srpskih „novina“ i „portala“, nemojte nervirati narod bednim izveštavanjem. 

FOTO: Južne vesti, Kurir.rs

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

3 komentara

  1. Svaka Ti čast kolega na tekstu. Na žalost, 40 godina sam jeo novinarski hleb, a tačno pola veka sa novinar, ali danas da imam 23 godine i razmišljam šta da radim, ne bih bio novinar. Čast izuzecima ( u kojem ubrajam i Tebe) koji još mogu ngde da rade posao kako mu nalaže novinarska etika.

  2. Automobil vazduplohova se zakucao u automobil ispred sebe i samim tim je kriv jer nije prilagodio voznju tj brzinu uslovima saobracaja.Da je vozio 50 na sat,kriv je kao sto sam i ja bio kriv a vozio po ledu 20 na sat.Mislio sam da je to uradio pri przini o 90,mozda 100 i da je nestretna zena slomila vrat jer se nije nadala da ce ih neko udariti od nazad.Cuveni udarac bicem je nacin na koji se lomi vrat.Predpostavljam da je smrt nastupila usled toga.To je bila moja prva predpostavka.Sa obzirom da su idioti vozili preko 120 km/h,od siline udarca je verovatno zguzvan zadnji deo Opela u kome je sedela nastradala.Ministar je kriv isto koliko i vozac jer nije upozorio svog vozaca da ne divlja po putu.Ostavka,a za vozaca robija.Sad cemo videti SNS pravdu.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top