Početna / DOBRI LJUDI / Lana treba vašu pomoć
Lana treba vašu pomoć

Lana treba vašu pomoć

PREUZETO SA PORTALA TELEGRAF.RS

Šestogodišnja Lana Nikolić boluje od teškog oblika aplastične anemije i za nastavak njenog lečenja u specijalizovanoj bolnici u Rimu potreban je novac koji njena porodica nema.

Zbog stanja u kojem koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije, Lana ne može kao njeni vršnjaci bezbrižno da uživa u detinjstvu, a sve aktivnosti prinuđena je da obavlja uz strogi nadzor roditelja i pod stalnom lekarskom terapijom.
Prema rečima njenog oca Olivera Nikolića, IT inženjera firme “Comtrade”, s obzirom na to da nema srodnog davaoca, Lana je lečena ATGAM-ovim ATG preparatom, koji nije registrovan u Evropi i koji je naručen preko internacionalne apoteke.
„Šansa da Lana odgovori na terapiju je neizvesna. Ukoliko ne odgovori, predlaže se transplantacija koštane srži od identičnog nesrodnog donatora u inostranstvu,“ objašnjava Oliver, i dodaje: „Lana je 20. jula završila sa ATGAM terapijom i sada čekamo na imunološki odgovor same terapije. S obzirom na lošu krvnu sliku uzrokovanu osnovnom bolešću, dodatno je primila tri transfuzije eritrocita i trombocita.“

Apelujemo na sve one koji mogu i žele da pomognu maloj Lani, da iz ove bitke izađe kao pobednik, da se što pre uključe u našu akciju i uplate neophodna sredstva na sledeće račune:


Za dinarske uplate:

Uplata na račun: 160-1-73
Sa pozivom na broj: 51-102-0012682.1

Za EUR/USD uplate:
Banka primalac: DBDBRSBG Banca Intesa ad Beograd Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd Republic of Serbia
Račun primaoca: IBANRS35160513020158224493 Oliver Nikolić Cara Lazara 5, Beograd

ŠTA JE APLASTIČNA ANEMIJA
Aplastična anemija je bolest uzrokovana time što koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije. Stanje, pored anemije, uključuje i aplaziju. I dok anemija podrazumeva niske vrednosti eritrocita, pacijenti oboleli od aplastične anemije imaju niže vrednosti sva tri tipa krvnih ćelija: eritrocita, leukocita i trombocita. Najčešći simptomi ove teške bolesti su anemija i malaksalost, bledilo, trombocitopenija (nizak nivo trombocita), koji može prouzrokovati krvarenje i modrice, kao i leukopenija (nizak nivo leukocita), koji može prouzrokovati infekcije.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top