Početna / Front Page Slide Show / U Brisel po mišljenje
U Brisel po mišljenje

U Brisel po mišljenje

PIŠE: Aleksandar Bećić
E, pa ko mi ponovo kaže da je politika srpskog aktuelnog rukovodstva državotvorna, odgovorna i ozbiljna, udariću ga posebnom kolumnom, u nedostatku nečeg jačeg!
Možda ovo nije ozbiljna pretnja, ali, konstatacija je ozbiljna: po mišljenje se ide u inostranstvo! I ne, nije to nikakva teorija zavere, to je jasno i glasno rekao prvi predsednik vlade Srbije. Uživo, u televizijskoj emisiji.
Rekao je lepo čovek da „postoje posete koje su pred kamerama“, ali je morao i da prizna da „mnogo puta gospodin Vučić i on moraju da odu na konsultacije u Brisel i u Berlin i u Moskvu“…
U inače bezbojnom  Stavu Srbije emitovanom uživo, ali bez publike, nekada veliki novinar Dragan Bujošević pokušavao je (baš kao što sam u prethodnom tekstu i najavio) da glumi veliku facu. Međutim, svakome je bilo jasno da su pitanja dobrano pregledana u kabinetu Ivice bez Marice.
Jedini trag drskosti video se u anketi gde je više od 80 odsto građana Srbije koji su poslali poruku televiziji Prva – rekli da će Dačić dobiti Nobelovu nagradu za mir zajedno sa Hašimom Tačijem.
Da sam na mestu Ivice Dačića, ja bih se zabrinuo. Naravno, pod uslovom da je preko 200 ljudi poslalo SMS. Jer, to bi bio znak da na sledećim izborima birači sa jakom nacionalnom ideologijom neće glasati za mene. Međutim, za Dačića je to – glupost.
Onaj ko je ozbiljno slušao emisiju Stav Srbije razmišljao bi šta sve može biti označeno glupošću.
Jer, čuli smo opširno prisećanje ko je kriv za stanje bojkota na severu Kosova. I ispalo je da su svi krivi. A ponajviše Koštunica, kog su inače nekada na Kosovu, navodno pljuvali i gađali.
Čuli smo inače i kako je najbolji prijatelj Ivice bez Marice – Aca, koji govori tiho i još uvek ne nosi psa sa sobom. To što ga povremeno u medijima isproziva predsednik Skupštine Srbije, to je već druga stvar.
Čuli smo i kako će huligani biti pohapšeni.
I kako upravljanje Beogradom i nije baš na vrhu liste prioriteta.
I kako niko ne guši Južni tok, nego mi treba da budemo oprezni.
Čuli smo i ono čega sam se pribojavao: „Gospodin Vučić i ja još nismo pričali o inicijativama ministra Radulovića“… Dakle, od gašenja SIEPA i Agencije za licenciranje stečajnih upravnika – nema ništa.
Čuli smo i kako će se u Srbiji živeti mnogo bolje, a kako će naši državljani do Budimpešte putovati vozovima brzinom većom od 200 na sat. Samo ne znam kad.
„Mi smo plivajući u uzburkanoj vodi, okruženi raznim čudovištima, plešući na žici između evropske budućnosti i potrebe da se zaštite nacionalni interesi, uspeli da dođemo ovde, gde niko to nije očekivao“, rekao je prvi predsednik vlade Srbije. E, pa na ovu mudrost nemam komentar.
Nažalost, nismo čuli odgovore na pitanja koja su bila primerena prvom predsedniku vlade Srbije: Kad će smeniti Slavicu Đukić Dejanović? Kog će tajkuna sledećeg smestiti iza rešetaka na par nedelja, a onda pustiti na slobodu? Kada će se odreći Dušana Bajatovića? Kada će otkriti tajnu koferčeta?
Ko zna. Možda nekad neko i izbije odgovore iz Dačića na ova pitanja.
Ako u međuvremenu on ne ode u Brisel. Da opet promeni neka mišljenja.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top