Početna / Front Page Slide Show / Televizija plaćena kao dupleks u Beogradu
Televizija plaćena kao dupleks u Beogradu

Televizija plaćena kao dupleks u Beogradu

PIŠE: Aleksandar Bećić
U današnjem danu pisati o tome kako je Studio B prodat – već je promašaj. Ali, ipak, boli me. Iako nisam nikakav rođeni Beograđanin. Boli me kao novinara. 
S jedne strane – tužno je to. Jedna respektabilna televizijska kuća s ozbiljnom količinom opreme, poslovnog prostora, ljudi, prodata je za novac koji je dovoljan da se kupi dupleks u centru Beograda. I to ne neke preterane kvadrature. O vili na Dedinju da ne govorimo. To je već ozbiljna cifra. O kojoj očito niko iz gradske vlasti nije razmišljao.
S druge strane – pa i nije tužno: s obzirom na to šta su sve morali da emituju u poslednje vreme, od kako su izvršena „stanovita“ kadrovska rešenja, mnogo je ta televizija i plaćena. Jer – već dve godine se vrednost ove televizije tako unižava, da verujem kako pojedinim ličnostima zaposlenim u toj kući nije dobro kad se ujutru pogledaju u ogledalo.
S jedne strane – tužno je to da se za kupovinu jedine prave gradske televizije javi samo jedan kupac. Jedan. Koliko je zakonski – ne bih da spekulišem.
S druge strane – ko bi to još i kupio televiziju koja se zove Studio B, u kojoj ima partijskih kadrovika koliko ti duša ište (kao i u većini drugih medija, naravno) i još više pizdi koje se plaše od gubitka posla.
Baš me interesuje šta bi o današnjem Studiju B ili o današnjim „novinarima“ rekao dobri duh te kuće, Duško Radović? 
Samo se nadam da ne bi ponovio onu svoju: „Novinari ne treba da lažu, ali ne treba da pišu ni sve što znaju. Znaju i drugi, pa – ćute“.
Nemam ja ništa protiv što je fima koja drži radio stanice bez ikakvog smislenog programa kupila Studio B. Brine me šta će biti dalje sa tom televizijskom kućom. Kakav će program emitovati.
Ako opet budem gledao šta radi Vučić u Leskovcu na Studiju B, tražiću od mog kablovskog operatera da mi isključi taj kanal iz ponude.
Ne bi me to začudilo. Baš kao što me ne bi začudilo da je neko iz opozicije konačno shvatio da mora da pravi svoje medije, jer drugačije će biti ugušen, pa je skupio neke pare i dao vlasnici ove medijske kuće da kupi TV stanicu.
Videćemo.
Ali, ipak… Stvarno me boli da je jedna takva televizija prodata – za jedan dupleks.
A vas?
Ah, da… Cipras je dao ostavku. 
A Vučić se sreo s izbeglicama i rekao im da su dobro došli. 
I sad će izbori. 
I boli vas… Baš… Za Studio B. Zar ne?

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Jedan komentar

  1. Meni je žao studija B,ali onog koji sam nekad gledala i koji je zdušno bio branjen.Ovaj što je prodat nisam ni gledala,jer mi se gadilo onoliko poltronstvo.Zapravo najbolje ne gledati nijednu TV jer svud samo vidite debile sa vlasti i njihove uslužne promotere,a od količine gluposti koju možete da čujete može samo da vam pozli.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top