Početna / Front Page Slide Show / Tako vam serija, ne podržavajte Turke!
Tako vam serija, ne podržavajte Turke!

Tako vam serija, ne podržavajte Turke!

PIŠE: Aleksandar Bećić

Sve se nešto plašim, izlanuće se neko iz Vlade Srbije kako podržava demonstrante u Turskoj! Bojim se da će se nekom od njih omaći kako je nasilje na ulicama gradova neprihvatljivo! Prosto me panika hvata da se neko u Skupštini ili u Nemanjinoj ulici ne dohvati mikrofona (onog zvaničnog) i ne kaže „podržavamo bratski turski narod u njihovoj borbi za prava na park“!
Kuku nama, a najviše domaćicama Srbistanskim, onda!
Još ako se ostvare najave koje gledam po društvenim mrežama, pa neko zaista organizuje demonstracije ispred Ambasade Turske u cilju „podrške odbrane civilnih prava“ u toj zemlji? Auuu, eto nama belaja!
Već vidim da će turska Vlada odmah da alergijski burno reaguje i da nam uvede nepravedne i ničim izazvane sankcije! I to one najgore!
S obzirom na to da su nam Turci već tradicionalno prijateljski rekli da je za njih naša južna pokrajina nezavisna, s obzirom na to da su nam rekli kako sa Bosnom moramo sarađivati više, bolje i brže, ostaje još samo da nam – ukinu serije!
A šta ćemo onda?
Šta ćemo bez ljubavi i kazne? Biće to izgubljene godine… Da li ćemo, kako vreme prolazi, biti osuđeni da se prešaltamo na neki (ne daj Bože) bolji život uz belu lađu koja će da bude parkirana ispred naše vikendice? Neće valjda opet da nam selo gori a baba se češlja? Pa nemojte, molim vas, da se malu nevestu zabavljamo farmom
Ne smem ni da razmišljam šta će se desiti sa trećom sezonom Sulejmana veličanstvenog koja nikako da stigne! Još me dodatno uzbunila informacija da ona neće biti emitovana na dosada predviđenom nacionalnom kanalu, već na nekom koji još ne postoji!
Nemojte, ljudi, tako! Pa, taman smo počeli da hvatamo priključak sa dragim nam vekovnim zavojevačima! Taman smo ponovo utvrdili gradivo iz našeg drugog jezika, gledajući kako kafu sipaju iz džezve, kako spavaju na jastuku prekriveni jorganom, kako i kod njih drma kriza – što se vidi iz teško prevodive rečenice „aman, para jok“! Taman smo shvatili da se već vekovima u Srbiji zna za ono „ajmo, ajde (svi u napad)“…
Nemojte da se naših vekovnih komšija odričemo…
Šta će nam serija o Nikoli Tesli? Ili o Milutinu Milankoviću, na primer? O Rakiću ili Disu? Nušiću? Nadeždi Petrović? Šta sad ovi na RTS snimaju tu neku seriju o Draži? Zašto bismo mi razmišljali da pravimo, recimo, serijal o Nemanjićima? Ili o, budi Bog s nama, golgoti naše vojske u Prvom svetskom ratu? Ko da je to neka istorija… Imamo lepo naše drage turske serije i Bog da te veseli!
Brinem se, o tako se brinem za mentalno zdravlje svih naših žena koje prate serije na bratskom turskom jeziku. I za zdravlje svih naših muškaraca, koji krišom prate sadržaj istih, ali ne priznaju u društvu, jer je ipak fudbal bitniji!!!
Nisu se naša braća Turci bunili kada su se sekli platani, ili kad se branio Peti park. Doduše, nisu ni demonstracije u nas bile tako jake… Ne verujem ni da bi bile jake kada bi, kako je to sanjao moj kolega Petar Jeremić, prvi potpredsednik Vlade najavio preko naslovne strane jednog tabloida, seču Pionirskog parka!
Zato vas molim, tako vam serija neemitovanih, ne podržavajte Turke! To su njihova posla! U našem dvorištu ima stvari koje treba očistiti!

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

2 komentara

  1. Vuk Branković

    U ime onih koji se ne bave politikom, a naročito ne protestima nevladinih organizacija, zaista apelujem na mnogobrojne NVO da se ne bakću razvijanjem barjaka podrške ispred ambasade Turske, nego da organizuju razvijanje barjaka podrške otpuštenim radnicima, gladnima, bolesnima… Koga imate nameru da podržite kada nikad nisam video da su se oni nešto zainteresovali za naše probleme? Naprotiv – izigravali su ono što su bili ovde 350 godina – vladare i gospodare. Zato – pustite vi njihovo dvorište da sami očiste. Naravno, žao mi je kad bilo čiji život uludo padne, ali znam da ambasador Turske (nekadašnji) nije protestovao kada je sprska policija tukla Srbe zbog raznih demonstracija: znam čak da nisu protestovali ni onda kada je Panić poginuo na demonstracijama tada opozicione stranke Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića. Pa šta imamo mi da se pravimo pametnim i demokratski orijentisanim? Hajde da sredimo stanje u Srbiji pa onda da se mrštimo na druge a podržavamo treće

  2. SIROTINJA RAJA

    I mi imamo naše Turke, koji žele da unište park. To se dešava u gradu Čačku. Smislili gradski genijalni Sulejmani Veličanstveni da posred gradskog parka (koji je tu ko zna od kada, a nisu ga njihove valide-majke i očevi sultani zasadili, tj. nije njihov vakuf) naprave džadu, kako bi sirotinja raja (koja globe naplaćati se ne može) lakše prelazila s jedne na drugu straniu Morave, kako bi približili Plemiće Grebićima. Narod za sada viče ,,More Turci ne gaz te oranja“. Samo da ne bude i kod nas ,,Podigla se kuka i motika“.
    Sadašnja Vlada i dalje će mudro ćutati dok joj ujka Sem i stric Fric ne kažu šta treba da uradi. Ne treba u to sumnjati.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top