Početna / Front Page Slide Show / Maseljoni – spas za Srbiju
Maseljoni – spas za Srbiju

Maseljoni – spas za Srbiju

Prema raznim teorijama zavere još raznovrsnijih teoretičara iste, masoni su zlo koje uništava svet, naročito Srbe. Prema već pomenutim teoretičarima, dejstvo masona je takvo da mu ni pakao nije ravan. S druge strane, poznato je da su mnogi poznati Srbi (i oni koji više nisu živi i oni koji još uvek hodaju među nama) – masoni. Braća, kako oni vole da nazivaju jedni druge.
Prema jednoj teoriji spasa Srbije, trebalo bi našeg, srpskog seljaka naterati da se organizuje na principima na kojima su se nekad davno organizovali „slobodni zidari“ (masoni). Pa da postoji i tajno društvo slobodnih srpskih seljaka. Jer – samo seljak Srbiju spašava. A možda i spasava.

PIŠE: Ivan Radović

Pre svega, kako se od Seljaka postaje Maseljon (ili izvorno – Maseljak – od Slobodni Seljak)?
Масељон се постаје иницијацијом, и то у три степена:
1. Масељон Првог Степена се постаје када се заврну рукави, узме мотика у шаке и три пута се помогне комшији да окопа њиву.
2. Масељон Другог степена се постаје када се заврну рукави и комшији се помогне док му се тели крава и то тако што Масељон комшија први прихвати теле (дијаметрално супротно од оног: да комшији цркне крава).
3. Масељон Трећег, и највишег степена, се постаје када се комшији помогне око изливања плоче или подизања рогова на новој кући.

znak maseljona

ZNAK UJEDINJENIH SRPSKIH MASELJONA

Главне обавезе Масељона:
1. Да има: мотику, виле, грабуље, трактор, краву и кокошке.
2. Да не седи испред „задруге“ ‘нако и лоче пиво док комшија ради на њиви, него да помогне.
3. Да не буде сељачина него да буде сељак.
4. Да поштује свог брата Масељона који живи на другом крају шора или на другом крају планете.
5. Да редовно намирује стоку.
6. Да се не зајебава са накупцима него да се са другим Масељацима организује у пољопривредне задруге и да тако директно преко њих продаје своје производе.
7. Да буде информатички писмен како би могао да четује са својом сабраћом Масељацима из свих крајева села или света.
8. Уколико негде уз џаду или на ливади види зарђалу веш машину, одбачени зарђали шпорет типа „Горење“ или „Слобода“, или неку другу пољопривредну некултуру тог типа – обавезан је да упрегне горе поменути трактор у циљу одвожења и одлагања таквих некултура на прописано место илити на праву депонију.
9. Масељон мора имати све особине једног Алфа Србина (прототип за 21, 22 и 23. век), а уколико је неке друге нације – да се та правила прилагоде тој нацији (пример: код Алфа Србина имате упутство за коришћење ракије, а код Шкота би то био виски !)
10. Деловање Масељона је тајно из простог разлога што се данас мало ко интересује за физичке радове у пољу, па беже од мотике к’о ђаво од крста.

Напомена: уколико се Масељон пресели у град или промени професију и даље остаје Масељон, уколико је, док је био на селу поштовао сва правила Слободног Сељаштва.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Gost Kolumnista

Gost kolumnista ponekad ima biografiju. A ponekad nema. Gost kolumnista može da se ponaša kako hoće. Gost kolumnista svoju sliku čuva za sebe. I Ti možeš biti Gost kolumnista.

2 komentara

  1. V-R-H! HOCU DA BUDEM MASELJON

  2. Milovan Stanimirović

    Dragi Ivane tekst je vrlo duhovit, ali ovoj problematici morate prići mnogo ozbiljnije.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top