Početna / Front Page Slide Show / Štrajk nezaposlenih
Štrajk nezaposlenih

Štrajk nezaposlenih

PIŠE: Vladimir Nedić
ILUSTRACIJA: Goran Divac
Svanuo je prvi april. U svoj kabinet, kroz gomilu štrajkača sa raznoraznim transparentima uvukao se Gospodin Načelnik. U kancelariji ispred, čekala ga je njegova verna šval… ovaj, saradnica, Božidarka. Prošao je pored nje klimnuvši glavom, ušao u svoj mahagonijem obloženi kabinet i pritisnuo dugme interkoma. Božidarka je ušla s osmehom na licu. Zaleđenim.
– Je li Božidarka, ko su ovi što od decembra čekaju u holu ispred kancelarije?
– To su svi kojima ste obećali posao gospodine načelniče.
– Svih pet ‘iljada?
– 4982 kandidata. Njih 18 je umrlo od Božića naovamo.
– Prejeli se, a?
– Ne, od gladi… Znate da je bio mali štrajkić glađu što ih ne primate na razgovor.
– Kako, bre, mogu da štrajkuju ljudi bez posla? Da bi štrajkovao moraš da imaš posao. Zato i ne treba niko da ima posao. Al’ ‘ajd… Pošalji mi u kancelariju ovu sis… ovu u beloj košulji čija dugmad nisu izdržala pritisak razvoja čovečanstva i pošalji mi ovu što se smeška. Ostalima ponudi kafu i reci da nisam tu.
– Ali, sad su videli da ste ušli u kancelariju. Ima da skoče na mene ko smrt na babu.
– Ajde, ajde, nađi način da ih umiriš. U krajnjoj liniji pusti im na velikom ekranu reprizu Zvezda Granda od 2008. To uvek pali. I kad ova mala uđe, pošalji mi dve srednje kafe, kilo otrebljenih oraha i teglu meda što je doneo gazda Mitar.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Gost Kolumnista

Gost kolumnista ponekad ima biografiju. A ponekad nema. Gost kolumnista može da se ponaša kako hoće. Gost kolumnista svoju sliku čuva za sebe. I Ti možeš biti Gost kolumnista.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top