Početna / Front Page Slide Show / Šta mislite, da li će REM da osudi Vučićevu zloupotrebu dece?
Šta mislite, da li će REM da osudi Vučićevu zloupotrebu dece?

Šta mislite, da li će REM da osudi Vučićevu zloupotrebu dece?

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Nekako mi je baš milo i toplo mi oko srca što je posle skoro dve godine od „poplava biblijskih razmera“ na red došla obnova i jedne škole u Obrenovcu. Tačnije, škole Draževac u Poljanima kod Obrenovca. 

Naravno, s obzirom na to da je obnovu škole finansirala Evropska unija (a nju opet u Beogradu predvodi Majkl Devenport, a to vam je onaj ambasador što je pre nekih dva meseca, sudeći po tvrdnjama Dragana J. Vuči(ćevi)ća vršio državni udar), na otvaranju škole morao je da se pojavi i Veliki Vođa. Da se slika sa svojim velikim prijateljem i da objasni kako Srbija nezadrživo kreće napred.

Moram vam reći da mi je drago što je Veliki Vođa ušao u jedno odeljenje i seo pored devojčice. Ona je, verovatno, posebno izabrana, a roditelji su joj (siguran sam) istaknuti članovi mesnog odbora SNS. To je princip koji su primenjivali i u vreme DS-a i u vreme SPS-a i u vreme DSS-a.

Ali, znate li šta mi je najdraže?

Što je Veliki Vođa tom detetu koje mu je uručilo nekakav poklon, uručio primerak Dušanovog zakonika. Vrlo primereno: Deca su tek naučila da čitaju ćirilicu, a on im daje Dušanov zakonik. Ah, da: i još „jednu lepu knjigu o Srbiji“, kako je On rekao devojčici nakon što ju je pokroviteljski poljubio u glavicu.

Baš me interesuje, s obzirom na to da praktično nema televizije koja nije objavila snimak Velikog Vođe u poseti školi, da li je to bila „najstrašnija moguća zloupotreba dece“? Da li će se ujutro već oglasiti Goran Karadžić iz REM-a saopštenjem kako je „bio zgrožen kao roditelj i kao građanin zloupotrebom dece u neprimerene svrhe“? Da li će osuditi ponašanje Velikog Vođe koji se smeškao u klupama dok su blicevi sevali, a kamere snimale? Da li će osuditi zloupotrebu mališana u političke svrhe, jer, vrlo dobro znamo da je predizborna kampanja počela, a premijer ne silazi sa ekrana. Kako je krenulo, ne bi me začudilo da se pojavi i na Diskaveriju ili Historiju!

Baš me interesuje da li će dnevni listovi sutra zamagliti lica dece (kako je predviđeno Zakonom o javnom informisanju)? Čisto sumnjam: Portali u Srbiji su već napravili grešku i objavili neobrađene slike.

Budite sigurni da se Goran Karadžić neće oglasiti. Jer, nije bio u pitanju Ivan Ivanović. Ili neki tamo novinar. U pitanju je Veliki Vođa. A i isti taj Goran Karadžić je već mnogo puta u godinama iza nas dokazao da se ne meša u svoj posao.

Jer, da se meša, ne bi po ceo dan pola televizija u Srbiji imalo na programu najbljutavije i najvulgarnije rijaliti šou programe.

Svi smo mi u Srbiji jednaki. Samo što ima i jednakijih među jednakima. Baš kao u Orvelovoj Životinjskoj farmi. Uživaj, narode.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top