Početna / Front Page Slide Show / Srđan Dinčić: Deca su ozračena politikom, ali za to nisu krivi oni koji prikažu anketu
Srđan Dinčić: Deca su ozračena politikom, ali za to nisu krivi oni koji prikažu anketu

Srđan Dinčić: Deca su ozračena politikom, ali za to nisu krivi oni koji prikažu anketu

Kad smo kod indoktrinacije dece, pre svega da kažem, da sam ovo ja sa dve godine, hvala roditeljima što pevam Nedu Ukraden.

Ne vidim problem da se deca u šaljivoj anketi pitaju o političkim terminima, jer se očekuje šašav i šaljiv odgovor, kao što se može videti u prilozima u stranim emisijama, na primer, kod Džimija Kimela: 

U Sjedinjenim Državama je u redu da se deca smeju kandidatima za predsednika SAD

Odgovori naše dece su zabrinjavajući, jer su deca ozračena politikom i užasnom svakodnevicom, ali za to nije kriv onaj ko radi i ko prikaže anketu.

Decu treba zaštititi od tih uticaja, a ne od onih koji prikažu koliko ti uticaji postoje, bez ulepšavanja.

Nije isto, kao što pokušava da se prikaže, pitanje o terminu vezanom za politiku i uključivanje u bilo koji politički aspekt. To je vrlo bitno. Klincu od 12 godina, kad ga pitaš političko pitanje „Šta je premijer?“, prva asocijacija treba da bude – fudbalska liga u Engleskoj, a ne politička figura, a za to nije krivo „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.

Ah, da: Slažem se sa Ombudsmanom. Deca su najbitnija.

Uvek i u svakoj situaciji.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Gost Kolumnista

Gost kolumnista ponekad ima biografiju. A ponekad nema. Gost kolumnista može da se ponaša kako hoće. Gost kolumnista svoju sliku čuva za sebe. I Ti možeš biti Gost kolumnista.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top