Početna / Front Page Slide Show / Srbija potencijalni raj za teroriste
Srbija potencijalni raj za teroriste

Srbija potencijalni raj za teroriste

Da li ste u bilo kojim novinama, na bilo kom portalu, u bilo kojoj informativnoj emisiji u celoj Srbiji, uključujući i one koji su nezavisni, čuli, videli ili pročitali informaciju da je naša zemlja – zemlja u kojoj je lako finansirati terorizam, prati novac, trgovati oružjem, korumpirati političare, zvaničnike, javne službenike?

Niste?

Baš čudno…

Nažalost, Srbija je na toj listi. Zajedno sa Sirijom, Irakom, Trinidadom i Tobagom, Etiopijom, Jemenom, Vanuatoom, Šri Lankom i Tunisom.

Listu je objavila međuvladina organizacija FATF osnovana 1989. čiji smo, inače, član kroz organizaciju Moneywall. Cilj ove međuvladine organizacije je da spreči upravo finansiranje terorizma, pranje novca, trgovinu oružjem…

Evo i mapa objavljenih na stranici FATF:

 

Da li primećujete još jednu tužnu činjenicu?

Srbija je jedina zemlja iz Evrope koja je na toj listi. Do skora je bila i Bosna i Hercegovina, ali je ta zemlja uklonila sistemske nedostatke. Srbija. Jedina u Evropi. Nema Kosova. Nema Albanije. Ni Makedonije. Samo Srbija.

Srbiji nedostaju zakonska i regulatorna rešenja kako bi se izborila sa ovim problemima. Nedostaje joj kontrola tokova novca. Kontrola kockarnica. Kontrola političara. I interesantno, nekako baš pred beogradske izbore, Srbija tiho, bez pompe, bez informacija i saopštenja, bez vesti u medijima „preuzme obavezu da se izbori sa ovim problemima“. A u proteklih pet godina? Ništa.

 

 

 

 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top