Početna / Front Page Slide Show / Srbija koje se sramim i Srbija kojom se ponosim
Srbija koje se sramim i Srbija kojom se ponosim

Srbija koje se sramim i Srbija kojom se ponosim

Ova kolumna mogla bi da bude vrlo kratka. Jer želim samo da vam kažem da se danas stidim moje zemlje, ali sam u isto vreme na nju i njen narod ponosan.
Malo se kosi jedno s drugim?
Ne. Nimalo.
Danas su iz moje zemlje otišli ruski spasioci. To su oni koji su prvi stigli u pomoć. To su oni heroji koji nisu brinuli o svom životu dok su spasavali druge. To su oni koji su spasavali i naše spasioce. 
Otišli su.
Ispratio ih je ruski ambasador.
I neki Srbi, u čija politička ubeđenja ne bih da ulazim.
Nije ih ispratio nijedan jebeni srpski ministar. Čak ni državni sekretar. Da im kaže „hvala vam“ za sve one živote koje su izvukli iz potopljenog Obrenovca, Šapca… 
Ne… Mi smo se zahvaljivali Evropskoj uniji na pomoći. Koju ćemo tek da dobijemo. Kad im dokažemo ono što niko ne treba dokazivati.
Srbijo, zbog toga te sram bilo. Ali ne tebe same. Nego vlasti koja nije shvatila ko je zaista pomogao prilikom spasavanja života…
Jeste li vi čuli da nam je neki Nemac izvukao neku žrtvu iz poplava? Ne… Čuli ste za Ruse… I opet – za Ruse. Pa za ruske spasioce. Pa za Crnogorce i Hrvate koji su poslali svoju elitu u Srbiju. Za Makedonce. A onda opet – za Ruse. Mogao je onaj „doktor“ nauka Nebojša Stefanović da ode i pokloni se ljudinama. TO je bilo važno. A ne vožnja amfibijom, banditu.
S druge strane, neviđeno sam ponosan na moju Srbiju i sve u njoj. Jer su oni, do danas, sakupili više od 1.2 miliona evra preko broja 1003. 
A Vučić je ljut na narod? 
Siniša Mali i onaj Čučković su još uvek na čelu Beograda odnosno Obrenovca?
Ah, da: pohapšeni su ovi za Galeniku, pa narod više ne razmišlja o Malom i o Čučkoviću.
Samo se pitam, kada će naši ministri prestati da kukaju na nas i priznati da imamo silan, ali baš silan narod.
Kada će prestati da nas grde i zastrašuju, dele na izdajnike i patriote. Svako ko živi u ovoj zemlji i bori se u njoj poštujući zakone je neviđeni patriota.
Zahvalite se, bando ministarska. 
Zahvalite se Srbiji na ovakvom narodu. 
I zahvalite se Rusiji na onakvim spasiocima. 
Pa se tek onda šlihtajte svima ostalima koji će „kad dokažemo koliko smo oštećeni“, proceniti „koliko će nam para uplatiti u narednih godinu dana“.
Dosta sam pisao.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Jedan komentar

 1. Predrag Pesic
  Kakav je nas narod…90% je olos poslednji..i cinici najveci…poslao neko poruku…kupio toalet papir..deciju hranu…i kazu da su humani…..a smoje najblize prijatelje su uvek ostavili na cedilu..nikad im nisu pomogli…a sad salje neki sms..i kao human postaje…..pa se hvali…time…dzaba im i sms i toalet papir….prodali su svoje najblize prijatelje…i uvek ce ih prodati….srpska istina…proklet narod….
  Ovo bih i ja napisla, ne radi Like.
  Ko je birao te političare, nego narod, ne bih da pišem kojoj kategoriji propadaju birači i koliko se pale na vođe ihapšenja. Šta me briga koga su pohapsili, i o tome javno trubili danima, a posle nigde nema vesti da su oslobođeni zbog nedostatka dokaza.
  Hoću posao, hoću da normalno živim.
  Imala sam na ranijem poslu direktora, kreči firmu, okreči i svoju kuću, ugovori siguran posao, pa malo ćapne i za sebe, ali je posla uvek bilo i za zaposlene uvek para i dobr plate. Dobro naš narod kaže ko nije za sebe, nije ni za drugoga, a ovu su samo za sebe.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top