Početna / Front Page Slide Show / Srbija izlazećeg sunca – 15. 01. 2018.
Srbija izlazećeg sunca – 15. 01. 2018.

Srbija izlazećeg sunca – 15. 01. 2018.

Veliki Vođa i gospođica Fikus ugostili su predsednika Vlade Japana, Šinzoa Abea. Posle razgovora Abea i Vučića se po prvi put u novijoj srpskoj istoriji desilo da mikrofon nije radio. BIA je proverila da li ga je podmetnuo Đilas. Gospodar Srbije stajao je stojički.  Abe se zapitao da li treba da doniraju i audio opremu Srbiji. Gospođa Fikus je ćutala. Bananamen nije izigravao gejšu. Kakvi će biti rezultati ove posete – videćemo.

Pala je odluka: Izbori u Beogradu (Boru i Aranđelovcu) biće održani 4. marta.  Naprednjaci su već prikupili potpise za prestoničku listu. Istina, ne znaju za pola budućih odbornika. A i ti „odbornici“: prva polovina „nestranačkih ličnosti“ na listi Aleksandra Vučića najavila da neće u odborničke klupe. Dakle – farsa.

Kad smo kod izbora, lista oko DS se širi: Šutanovac i Tadić potvrdili da će biti u koaliciji sa Živkovićem. Upravo dok vi čitate ove redove, i ZEP- Zeleni i njen predsednik Dejan Bulatović završavaju razgovore sa Demokratama oko koalicije za 4. mart.

Igor Mirović, vojvođanski naprednjak i premijer, smatra da pokrajina treba da ima svoj praznik. Predlaže i datum: 25. novembar, Dan prisajedinjenja  Vojvodine Srbiji. Bez obzira na suštinski dobru ideju, mislimo da je važnije da Vojvodina dobije novog premijera i novu vlast.

Dokoni mediji (koji žive od „klika više“) objaviše informaciju kako je austrijski premijer Sebastijan Kurc po korenima – Srbenda, takoreći! E, kad otvorite tekst i pročitate – shvatite da mu je baka Magdalena iz Temerina beše nemačkog porekla. Folksdojčerka.

Istup Bože Koprivice, predsednika žirija NIN-ove nagrade, zasenio je informaciju da je Dejan Atanacković za knjigu Luzitanija dobio najuticajniju književnu nagradu u Srbiji. „Beograd je dužan da pruži otpor toj pošasti“, Aleksandru Vučiću, „svakosatnom klepetalu koje zna da kmezi“.

Serija Nemanjići biće premontirana zbog loše režije, tanke glume i slabih dijaloga. Ovo otkriva Blic. Iskreno mislimo: uzaludan posao.

Beše to – Srbija danas. Živeli.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Jedan komentar

  1. Japancu se nude najbolji uslovi a to znaci na tacni radna snaga za 25 h dinara plate pa ko bi bio lud da ne dodje u Srbiju. Vodja se jos time hvali !?
    Potpise kojima mase vlast su skupljeni i pripremljeni ranije i danas samo aktivirani. Da skupe za kratko vreme 8 h potpisa nije moguce u realnom svetu..

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top