Početna / Front Page Slide Show / Spremite se za šibanje, ljudi
Spremite se za šibanje, ljudi

Spremite se za šibanje, ljudi

Ne bih da mračim, zaista, ali ono što se vidi u medijima i na društvenim mrežama u poslednjih nekoliko dana sve jasnije vodi samo ka jednoj stvari: Šibanju. Na ulici. Samo je pitanje da li će u šibanju da učestvuju i momci u plavom i na čijoj će strani biti: Na strani sline (pardon, sile) ili na strani naroda. 

I ne, ne govorim ovo zbog toga što pojedini „opozicionari“ (kako onomad reče Barbara) „pozivaju na linč, silovanje, nasilje“.

Ovo govorim zbog toga što srpski mainstream mediji (tačnije 70 odsto njih) otvoreno zagovaraju atmosferu linča nad opozicionim prvacima i opozicionarima uopšte, dok na društvenim mrežama pristalice SNS-a prakticiraju fašizam u komentarima tokom prenosa protesta.

Zašto?

ZATO ŠTO IH JE STRAH

I ne zna se koga je više strah: Da li Aleksandra Vučića ili Ivicu Dačića, da li Dragana J. Vučićevića ili Željka Mitrovića. I tu se spisak, naravno, ne završava. Dugačak je.

Širi se taj spisak uplašenih imenima onih što u parlamentu svakodnevno prakticiraju prividnu nadmoć i jednoumlje, onih rešenih da svojim privatnim šemama (u više od 90 odsto slučajeva) strpaju što više u svoje džepove, dok im članstvo žmuri na lično bogaćenje.

Širi se spisak uplašenih imenima onih koji sede u lokalnim skupštinama i kao mali šerifi pokazuju kako im se (izvinite na vulgarnosti) jebe za narod, a zapravo već duže vreme ne mogu baš mirno da spavaju.

Širi se od menadžmenta, preko „uredništava“, do „novinarskih“ redova svih sluga ovog režima u raznim Informerima, Telegrafima, Aloima, Kuririma, Studijima B, Pinkovima, RTS-ovima…

Širi se spisak sve do onih koji svakog dana na društvenim mrežama zasipaju komentarima o Velikom Vođi i njegovoj nepogrešivosti. Onih koje zovemo botovima. Pogrešno. Jer među njima ima i onih koji bi za Velikog Vođu poginuli. Zaista. Mislite o tome.

STRAH OD DANA POSLE

Da se razumemo: njihovi komentari su fašistički. Nepomirljivi. Kidajući. Radikalni. Vulgarni. Bezobrazni. Komentarima bi da ubiju. Da nabiju na kolac. Da proteraju. Da pobiju. Da pozatvaraju. Trebalo je da ih čitate tokom emitovanja direktnog prenosa . Svi ti komentari otkrivaju strah. Strah od onog „šta će biti posle“? 

Siguran sam da dobar deo vas koji se protivi ovoj vlasti u ovom trenutku misli kako sam zapravo ja, a ne On – pukao. „Ko se bre plaši, boli njega…“, reći će neko od vas.

Verujte. Plaši se i on, plaše se i oni. Više nego što možete da zamislite. 

I prvi put ne zna šta u svojoj (priznajem, do danas majstorski) odigranoj partiji šaha da odigra: Da li da raspiše prevremene izbore sa glumljenom opozicijom u vidu Čede, Čanka, Ljajića, Dačića i onda odradi promenu Ustava, podelu teritorija i sve što je obećao. Ili da čeka na 2o2o godinu i raspiše redovne izbore, praćene lokalnim, kojima bi navukao opoziciju da izađe na glasanje kako ne bi izgubila opštine u kojima je na vlasti, a koje više liče na usamljena ostrva u prevelikom SNS moru.

PROČITAJTE NOVI TEKST MIHAILA MEDENICE „BLUROVANA NACIJA“

I strah ga je upravo toga. 

Što ne zna šta da igra. 

Po prvi put.

Jer – i u jednom i u drugom slučaju postoji ozbiljna opasnost po njega da mu se svepodržavajući Zapad po odrađenom poslu – zahvali na saradnji. 

Zato je krenuo u kampanju za izbore koja, kako tvrdi i On i Gospođa Fikus, nije kampanja, a koju plaćamo svi mi – hteli to ili ne.

Zato glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević iz dana u dan pokazuje znake jasne mentalne retardacije i šizoidne paranoje u svom dnevnom „listu“ tvrdeći kako je na protestima u Beogradu nikad „više“ ljudi i da ih se okupilo čak 1.000.

Zato vlasnik medijske imperije Pink Željko Mitrović tvrdi da ih nije bilo ni 1.000 i da ih zapravo sve treba oterati na prisilni rad. 

Zato su lica svih tih naprednjačkih kadrovika skamenjena, bezizražajna, ledena. Jer samo tako, iza maske bezizražajnosti, možete sakriti strah. 

UZALUD

Kad vas je strah, onda pravite greške. A greške koje naprednjaci prave su katastrofalne i svakog dana sve češće:

Od one kad prvi čovek države uđe u sobu deteta koje je obolelo od nekog oblika najteže bolesti protivno svim pravilima, zato što je to od njega tražila, navodno, majka, pa to sutra aminuje i direktor bolnice, koji kaže kako nikad u životu nije video tako ozarena lica kod svojih bolesnika.

Preko one kada (uz svo poštovanje za estradne kvalitete poginulog Šabana Š.) avionom vlade dovoze telo u Beograd, a potom u Skupštini grada održavaju komemorativnu sednicu – kao da je reč o bivšem gradonačelniku, da bi ga sahranili u aleji zaslužnih građana (uistinu, ne znam da li je neplaćanje poreza način na koji se stiče mesto u toj aleji).

Do one kada za raspad državne zajednice Srbije i Crne Gore krivite Vuka Jeremića i Dragana Đilasa, iako je ministar spoljnih poslova SCG bio Vuk Drašković, kom je šef bio kasnije osuđeni Svetozar Marović, dok je premijer Srbije bio Vojislav Koštunica. I to uz podršku Ivice Dačića.

BIĆE TIH GREŠAKA JOŠ 

I biće ih sve više. Srpska napredna stranka i njenih navodnih 700.000 članova upali su u vrtlog iz kog nema izlaza.

Voleli bi više nego išta da satru taj internet i bez njega da suvereno vladaju u zemlji u kojoj će na kraju da bude samo 700.000 pravoverujućih i nešto malo preko članova njihovih porodica.

Strah ih je.

Zato, budite spremni: Biće šibanja na ulicama naših gradova. Počeli su već da provociraju. Samo je pitanje da li će u šibanju da učestvuju i momci u plavom i na čijoj će strani biti: Na strani sline ili na strani naroda. 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top