Početna / Front Page Slide Show / Spali svoj doktorat ministre…
Spali svoj doktorat ministre…

Spali svoj doktorat ministre…

Rečenicu iz naslova su kroz skandiranje uzvikivali učesnici prvog građanskog protesta koji je održan na Trgu Republike u Beogradu. 
Nećemo mnogo gubiti vremena na opisivanje skupa.
Nećemo ni ulaziti u raspravu da li je na samom skupu bilo 200, 300 ili oko hiljadu učesnika.
Jednostavno, prikazaćemo vam govor univerzitetskog profesora Jove Bakića. On nije naseo na provokacije koje su pokušali da izvedu pripadnici jedne vladajuće stranke.
Kao naučni radnik založio se da se provere sve sporne diplome, a ne samo ona koju je „zaradio“ Nebojša Stefanović ili ona koju je poseduje predsednik Srbije Tomislav Nikolić, poznat po tome što mu savetnici za medije pišu govore tako što citiraju Vikipediju. Bakić je zatražio da se proveri i obrazovanje i diploma Aleksandra dr Šapića ali i Balše Božovića.
A vi?
Vi odlučite da li ćete sledeći put (ako živite u Beogradu) sedeti kod kuće ili ćete svoje ime priključiti inicijativi da u ovoj zemlji doktori nauka zaista budu doktori nauka. Odlučite da li ćete iz svojih fotelja gunđati o cenzuri u medijima, ili ćete svoj potpis, građanski, civilizovano, staviti na inicijativu protiv gušenja slobode izražavanja, koja nam je svima garantovana Ustavom Srbije.

Izvinjavamo se zbog slabog kvaliteta snimka.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

3 komentara

 1. Sladjana Radanic

  PETICIJA ZA PROVERU DOKTORATA NEBOJSE STEFANOVICA POTEKLA IZ POLITICKE KUHINJE TRULOG ZAPADA ZASTO NE POKRENU PETICIJU ZA PROVERU MENTALNOG ZDRAVLJA RAMUSA HARADINAJA KOJI SE HVALI DA JE UBIJAO SRBSKE POLICAJCE ILI ANGELE MERKEL KOJA OD SRBIJE PRAVI ROBOVE I SLUGE ZAPADA
  ZASTO SE NE POKRENE PETICIJA ZA SLANJE VUKA DRASKOVICA U HAG, ZASTO SE NE ISPITA DIPLOMA ZORANA ZIVKOVICA ITD.

 2. Sladjana Radanic

  PETICIJA ZA PROVERU DOKTORATA NEBOJSE STEFANOVICA POTEKLA IZ POLITICKE KUHINJE TRULOG ZAPADA I NJIHOVIIH POSLUSNIKA
  POKRENUTI PETICIJU ZA PROVERU DIPLOME ZORANA ZIVKOVICA

  Tragikomicno je da peticija Plagijati i lazni doktorati nije omogucila posetiocima komentare. Peticija bez komentara! I sve je jasno. I dalje tvrdim da je ovo politicki napad na Nebojsu Stefanovica i da mnogi nazovi “ doktori nauka“ su sa clanskim kartama, ne samo politickih stranaka u Srbiji, nego i u inostranstvu. Jasno je da naucni radnici nikad nisu imali para, ali da su im zdusno pomagali stranci, koji traze ulozeni novacc u njih. Jos je zalosnije, sto su neki da bi napredovali na toj listi, odrekli se Pravoslavlja, a neki nisu ni morali, jer po nacionalnosti i nisu Srbi. Verovatno i medju potpisnicima peticije ima onih koji treba da prodju proveru svoje doktorske disertacije. A primecujem i neka vrlo oboriva imena, hocu reci zna se i kako se dobijaju neke neoborive doktorke disertacije. Mnogo toga ide i preko kreveta. Cim je najavljena borba protiv kriminala i korupcije, oglasili se. Pojedini potpisivaci dobro znaju kako su im deca dobijala posao i na koje regularne nacine. A ljubavnike i ljubasvnice da ne pominjem. Predlazem peticiju da se utvrdi koliko Srba ima medju potpisivacima!? I zasto su iskljuceni komentari. Niko nije mutav.

  • Poštovana, pre svega Vam hvala što ste odvojili Vaše vreme da pročitate tekst i da ga komentarišete nakon toga. Četiri puta. Toliko je Vaših poruka (istovetnih) stiglo na moderaciju (pregledanje i odobrenje). Kao što vidite, komentari nisu isključeni nego se moderišu. Čekaju na pregled.
   Zašto? Zato što ne želimo da se povrede nečija osećanja ili ubeđenja. Zato što ne želimo da neko nekog vređa po bilo kojoj osnovi.
   Nego, vidim da Vas je zabolela ova priča o doktoratu, pardon „doktoratu“ Nebojše Stefanovića.
   Nemojte da upotrebljavate te prideve koje ste koristili u svom komentaru, naljutiće se partijski šef što mu psujete Zapad, koji nikako ne može biti truo, vidite da nas A. V. neustrašivo vodi ka istom.
   Što se tiče te provere diplome gospodina Zorana Živkovića, bojim se da ste se malo zabunili u imenu: on i sam kaže da nema diplomu fakulteta (a kamoli doktorat). Znate, svojevremeno je uživo u TV programu isti taj Živković ispričao vic o sebi.
   Vic glasi (ako se dobro sećam):
   Zazvonio jedno veče telefon u stanu Zorana Živkovića. Javi se njegova žena. S druge strane se čuje glas: „halo, je li to stan Zorana Živkovića?“ „Jeste“, odgovori njegova žena. „Da li je Zoran tu, ovde Đura, njegov prijatelj sa fakulteta“. „Auh, gospodine, ovo jeste stan Živkovića, ali vi ste pogrešili. Moj Zoran nema nikakvu školu“.
   Dakle, pošto Vam je problem Živković, verujem da je taj problem rešen.
   A problem doktorske diplome Aleksandra Dr Šapića, ili master diplome Tomislava Nikolića – ostaje.
   Srdačno,
   Aleksandar Bećić, osnivač i vlasnik portala Kolumnista, koji još uvek nije ušao u „kuhinju trulog zapada“ niti to ima nameru.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top