Početna / Front Page Slide Show / Šokantno: Pogledajte ko je sklonio Vučića sa naslovnih strana
Šokantno: Pogledajte ko je sklonio Vučića sa naslovnih strana

Šokantno: Pogledajte ko je sklonio Vučića sa naslovnih strana

PIŠE: Aleksandar Bećić 
Najveći plaćenik Miroslava Miškovića, bivši tajkun DS-a, pri tom i uspavani pripadnik bele Al Kaide, i infiltrirani agent ISIS-a uspeo je nemoguće! Da lik i delo Znate-Već-Koga skloni sa naslovnih strana respektabilnih dnevnih novina. Kao što je, na primer, Informer.

KAKO PREŽIVETI BEZ NJEGA?
Bio sam šokiran jutros, kada sam na trafikama uzalud tražio mio lik Vašeg Velikog Vođe. Avaj. Ako ne njega, ono barem njegovog političkog očuha koji se pritajio na prostorima Bajčetine. Uzalud.
Nigde.
Tek ponegde, na nekim naslovnim stranama – pojavi se Ime Njegovo. Ali Lika? Nigde, avaj.
Ni Njegovog, ni onog Bajčetinskog sveca.
I? Kako običan čovek da preživi ovaj dan?
I ko je, uopšte, kriv za to što Vašeg Velikog Vođe nema na naslovnoj strani? 
vikend kurirSinan Sakić? 
Otkriveno da je kokainski zavisnik? Ili diler? Pa, nakon što sam pokušao da poslušam neke od njegovih „pesama“ na internetu, ne čudi me ako je narkoman.
Ne, on ne može da bude kriv što Velikog Vođe nema na naslovnim stranama.
vikend blicŠta kažete? Kriv je nemački špijun? Onaj što su otkrili njegovo telo u raspadanju i koji je u međuvremenu, preko noći u Blicu prvo bio jedan od najznačajnijih nemačkih špijuna zbog kojih se zakuvalo između Beograda i Berlina, da bi preko noći postao satanista?
Ne, presitna je priča to!
Ili pak ova vikend priča o „zaboravljenim ubistvima“ državne bezbednosti?
Dajte, molim vas: pa lepo piše baš velikim slovima: Zaboravljena državna ubistva. I bogme, gotovo zaboravljeni sagovornici.
Da li je moguće da Njegovog lika i dela nema na naslovnoj strani Informera?
vikend informerMislim, jeste da je vikend izdanje, da su oni ovo izdali još juče, ali… Tek onda je nedopustivo! Mislim, kako dva dana da preživim bez pogleda na njegovo nasmejano, blago lice?
Evo, gledam opet, tražim, brinem se, listam da mi nisu podmetnuli stari broj… Ne, šokantno otkriće Milorada Dodika o Naseru Oriću (iskazano na pres konferenciji, usput budi rečeno) i frapantna, dugo čuvana tajna koju su „otkrile“ „američke NVO“ da je Bakir Izetbegović saradnik tamo-nekih-terorističkih-organizacija je previše idiotsko objašnjenje za odsustvo lica Voljenog Vođe.
Moliću lepo, ako su mogli onog zaštitnika građana, Sašu Jankovića da drže više od 30 dana u kontinuitetu na naslovnoj strani, zašto nisu mogle da stave Njega? 
Sve je to zakuvao onaj plaćenik s početka priče.
Plaćenik koji ima svoj pseudonim: Sunce.
Plaćenik kog takođe zovu „Paklene temperature“.
Nude mi tamo da na mnogim kanalima gledam nekog malog. Pardon, Malog. Kao, on sređuje Beli Grad. A Veliki Vođa sređuje Srbiju.

SAD, BEZ TRUNKE ŠALE
Prošlo je sedam dana „kreativnosti“, srpskih glavnih medija.
Da se razumemo – glavni mediji u Srbiji su tabloidi. I tu mi nismo ništa drugačiji od Velike Britanije, Sjedinjenih Država, Nemačke ili Austrije. I u tim zemljama – tabloidi kroje javno mnjenje. Najviše se prodaju. Najuticajniji su (kod širokih narodnih masa). Oni stvarno ozbiljni su za elitu (koju mi baš i nemamo u pravom smislu te reči). A to podrazumeva manji tiraž.
E, vidite, u tih sedam dana „kreativnosti“ srpskih glavnih štampanih (pa i online) medija veoma dobro se moglo videti u kojoj su meri pojedini mediji izgubili kontakt sa stvarnošću.
Koliko su u službi pravljenja haosa.
Koliko šire paniku. Mržnju.
Koliko su bili spremni da u ime povećanog tiraža ili šera u gledanosti da de fakto – pozovu na neki novi rat.
Ko je bio apsolutni šampion u tim nastojanjima? 
Informer. I Pink. Svodi se na istog gazdu, istu kuhinju i deklarativno različita pravna lica. Koja su u vlasništvu (formalno gledano) različitih fizičkih lica. S kojima je Voljeni Vođa na „ti“.
Znate, prošle godine u maju, za vreme poplava, privedeni su neki ljudi zato što su širili paniku na društvenim mrežama? Pozvani su na informativni razgovor. Između ostalih, jedan moj bivši prijatelj, koji je kratko posle toga umro od srčanog udara. Između ostalih i Jelena Maćić. Kojoj je rečeno da se ne igra s vatrom. Neki su popili tužbe. Od narodnih poslanika. Od pojedinih stranaka. Neki su primali čudne poruke i anonimne telefonske pozive. S „dobronamernim savetom“ da „pripazimo šta pišemo“.
A ovo?
Vaš Veliki Vođa (naravno, čitaoče, ne mislim na tebe, nego na ove dupeuvlakače kojima partijska knjižica ili karta viri iz rektuma) poziva (između ostalih) Bakira Izetbegovića da poseti Beograd. A neki tamo urednik u Informeru odlučuje da na naslovnu stranu stavi kako je isti taj Bakir Izetbegović de fakto – terorista?
Pa ko ovde širi paniku? 
Ko ovde izaziva uznemirenje građanstva?
Mi, koji fašiste nazovemo fašistima, lopove lopovima, pojedine političare banditima, ili onaj koji na naslovnu stranu stavi naslov kao što je ovaj za Bakira? Dok ga Vučić, poznat i kao najnepogrešiviji od svih nepogrešivih poziva u Beograd, da prošire saradnju?
Šta dalje može da se zaključi, na osnovu ovako „genijalne“ naslovne strane? Da Vučić hoće da sarađuje s teroristima? Bože sačuvaj: ne želim da širim paniku.
Samo se protivim fašizmu u srpskim medijima.
A to seme je, hteli vi to da priznate ili ne, posejano. I to ne samo u štampanim medijima, nego i onlajn.
Povucite kočnicu. Dok nije kasno.
Jer, bojim se da ćete već 23. jula posle posete Bakira Izetbegovića (zajedno sa Čavićem i Ivanićem) morati da pravite naslovnu stranu na kojoj se Bakir i Veliki Vođa rukuju (barem) ili ljube (kao dva jarana).
A ja? Ja ću se ovom prilikom zahvaliti Miškovićevom plaćeniku Suncu i žutim plaćenicama Paklenoj i Temperaturi, kao i domaćem izdajniku Toplotnom Šoku, što su naterali urednike i „urednike“ da promene naslovne strane. Makar preko vikenda.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top