Početna / VESTI / Dnevna doza kulture / 10 razloga za otkaz Žarku Obradoviću
10 razloga za otkaz Žarku Obradoviću

10 razloga za otkaz Žarku Obradoviću

PIŠE: Aleksandar Bećić

Mislite li da su nam deca zaglupela u poslednje vreme? Da se nivo njihovog znanja srozao na nulu? Da u školi više ne uče ono što su u neko davno, pradavno vreme bile prave vrednosti? Da su se pretvorila u lenje, nezainteresovane, samožive, beskrupulozne osobe? Pa, verovatno ste u pravu, osim u konstataciji da su deca zaglupela. Samo su se prilagodila današnjem vremenu.
Kad u Srbiji već godinama ministar obrazovanja može da bude Žarko Obradović – ne treba se ni čuditi što nam taj segment – valjda najvažniji za strateški napredak ove države – ide u stranu (ne, nije bitno da li je u pitanju leva ili desna).
Šta ja imam protiv Žarka Obradovića? Ništa efikasno, ako baš želite konkretan odgovor.
Stranački dil ga čuva kao belog medveda od bilo kakve smene, a političari u svim dosadašnjim vladama posle petog oktobra (a ni oni pre nisu bili ništa bolji) dokazali su da je reč „ostavka“ nepoznanica iz još neutvrđenog jezika, za koju u srpskom ne postoji adekvatna reč. Slično je i sa rečju „moral“.
Da li u samom SPS-u ima boljih kadrova za obavljanje ove neviđeno važne funkcije u jednoj normalnoj državi? Ima. Neću da licitiram, ali pouzdano tvrdim da bi najmanje pet osoba iz vrha ove stranke moglo da bude bolji ministar od Žarka Obradovića. Ispravka: najmanje pet osoba iz skoro svakog opštinskog odbora SPS bi bolje obavljalo tu funkciju.  A ruku na srce, sa pet osoba iz vrha ove stranke bismo vrlo brzo zaboravili da je Obradović ikad postojao.
Zašto mislim da mu se treba zahvaliti i poslati ga niz ulicu bez pisma preporuke?
1. Zato što je platama ponizio učitelje i nastavnike Srbije. O profesorima da ne govorimo.
2. Zato što je podelio gomilu otkaza po još uvek živim školama, a svoje ministarstvo bezobrazno proširio.
3. Zato što je dozvolio da u školama (osnovnim, o srednjim da ne govorimo) cveta nasilje.
4. Zato što je dozvolio da u školama (osnovnim, o srednjim da ne govorimo) cveta trgovina drogom.
5. Zato što je dozvolio da deca (naše cveće) tuku učitelje i nastavnike. O profesorima da ne govorimo.
6. Zato što je dozvolio da roditelji dolaze i mlate učitelje, nastavnike i profesore, da im prete hladnim i drugim oružjem.
7. Zato što je dozvolio da svaka šuša otvori višu školu, fakultet i univerzitet, pa da deli diplome na osnovu dokaza o uplati.
8. Zato što je dozvolio da svako kome fali diploma mastera, ili doktora nauka za obavljanje funkcije može da je kupi.
9. Zato što mu nije bitno da li se Sveti Sava piše malim ili velikim slovom.
10. Zato što su mu (opet) provalili testove. I iz srpskog i iz matematike.
E, kad će taj 28. jun, pa da vidimo da li će stvarno posle Vidovdana biti rekonstrukcije Vlade?

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

6 komentara

 1. 11. Jer mu je normalno i prihvatljivo brkanje latinice i cirilice u istoj reci…
  Setite se proslogodisnjih prijemnih ispita kada su prihvatali odgovore napisane malo sa cirilicom,malo sa latinicom…
  Ah, dobro je da nisu priznavali odgovor $weti $awa…

 2. Debeli posmatrač

  Aleksandre moram priznati da sam očekivao da ova optužnica protiv ministra bude mnogo duža, obrzirom da je čovek neviđeno nesposoban. Neko bi mogao da pomisli da je on pravi kadar onih moćnika iz raznih tajnih organizacija koje imaju za cilj da nas zaglupe i posle vladaju nama, ali je to ipak teorija zavere i ništa drugo. Nego, nije on za otkaz. On je za robiju bre!

 3. Neprilagođena

  I ja sam očekivala dužu optužnicu, ali ipak je i ovako dovoljno rečito, moglo bi se tu pisati dan i noć.
  Žarko nas, Obradović,obraduje uvek novim i delotvornim načinima rasturanja svega što jeste vrednost.
  Šta je to moral i zašto je MoraL, to on zna, a znamo eto i mi, ali ćutimo i trpimo, a mnogi niti hoće da vide, a ni da čuju, kažu pao im mrak na oči.
  Da reaguju, ma ne može `šut protiv rogatog`, kažu.
  Zaboravljaju pritom činjenicu da je rogati bez šutog niko i ništa.
  Bruka za odrasle. Mene je lično sramota, i činim sve koliko god mogu da se to promeni, neprestano utičući na decu. Ono što čujem od njih liči na horor filmove,meni. Čini mi se kao da živim u paralelnom svetu, normalnog poimanja i svetu HAOSA. Sramota me je od dece i što smo im pokazali da nismo dorasli da se izborimo za njihovo bolje sutra, što nemoralno postaje sasvim normalno, što se parama i batinama kupuju diplome i ocene. Užas.

 4. 12. Jer je dozvolio da na mesta direktora u 95% slucajeva dodju poslusnici i najgori olos koji postoji u drzavi.. Ljudi koji brukaju profesiju

 5. 13 zato sto se ne mesa u svoj posao

 6. Ministre, sedi, jedan. Ne, bolje – idi.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top