Početna / Front Page Slide Show / Slučaj plastične kreketuše
Slučaj plastične kreketuše

Slučaj plastične kreketuše

PIŠE: Peđa B. Đurović

Žalosna je zemlja u kojoj Jelena Karleuša postane sinonim za borbu protiv zla. Nije Srbija žalosna samo po tome, ona je žalosna na bezbroj načina, ali ovo sa JK je šlag na tortu.

Koliko sam iz objava na društvenim mrežama shvatio, dotična je u Nacionalnom dnevniku kokainske imperije ružičaste boje pomenuta na, po njenom neskromnom mišljenju, neprimeren način. Ako se ne varam, JK je u toj emisiji nazvana starletom, a cenim da je bilo još negativnih komentara na njen račun. To je samozvanu divu isprovociralo toliko da je odmah zgrabila svoj pametni telefon, ulogovala se na Twitter i obratila se lično kralju kokaina.

Tvit Jelene Karleuše

Tvit Jelene Karleuše

Apsolutno sam protiv toga da se bilo koja javna ličnost blati kroz medije, posebno što se u ovom slučaju radi o kritici Karleuše koja se na društvenim mrežama negativno izjasnila o Zakonu o prisilnoj vakcinaciji, što ovu priču stavlja u ravan obračuna sa političkim neistomišljenikom. Iz mog stava jasno je kao dan da bih podržao svaku pristojnu reakciju Karleuše, ali to ovde nije slučaj. Obraćajući se ozloglašenom vlasniku ružičaste televizije, kome se može puno toga staviti na dušu (počev od zataškavanja ubistva iz nehata, koje je u saobraćaju počinio njegov sin, pa preko sumnjive smrti njegove konkubine Ive Bodrožić, i podjednako sumnjive saobraćajke njene majke, pa do različitih utaja poreza, dugovanja državi i zaposlenima, stavljanja u službu vladajuće sekte, itd…), Karleuša je krajnje neprimereno, i uz vrlo prljave insinuacije, u verbalni sukob sa njim uvukla i njegovo žensko dete. To može da uradi samo neko bez trunke stida, morala i neko ko je operisan od osećaja roditeljstva (i pored činjenice da je i sama majka).

Ono što me je nateralo da reagujem nije sama Karleuša, ona je prilično nebitan faktor u celoj priči, na njena prostačenja sam navikao, još iz vremena kada je kao tinejdžerka na različite načine inspirisala muzičke urednike po radio stanicama da joj zavrte tek snimljeni CD (ako je zaboravna, rado ću je podsetiti, ali bih ipak izbegao valjanje po blatu, ako je moguće). Poražava me podrška koju je ovakav način obraćanja Mitroviću dobio na društvenim mrežama.

Ljudi masovno dele ovaj sporni tvit uz komentare kako je JK kraljica, kako ima muda veća od mnogih muškaraca, kako je dobro što se našao neko „ko će da kaže tom Mitroviću“… Da, Željko Mitrović treba da snosi odgovornost za sva nedela koja još od vremena JUL-a čini. Da, on treba da bude proteran iz medija, i neophodno je da se njegovim (ne)delima pozabavi tužilaštvo, i da, njemu treba u lice reći da je licemerni poltron svakog diktatora koji se ovde pojavi. Ali ne treba, za boga miloga, u celu tu priču uvlačiti decu.

Da se vratim na početak: tužna je zemlja u kojoj Jelena Karleuša treba da predstavlja glas savesti, u kojoj je ona kraljica, u kojoj je ona „neko sa mudima“, u kojoj za nju neko pored najbliže porodice i prijatelja uopšte zna. Narodna izreka kaže da čega se pametan stidi, time se glup ponosi. Čitajući komentare po društvenim mrežama ne mogu da se ne upitam ne vlada li ovom zemljom napredna sekta upravo zbog činjenice da nema preterano pametnih među nama. Nekada sinonim za neukus, kič, skaradnost, nepristojnost… danas kraljica sa mudima. Tuguj, Srbijo.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Peđa B. Đurović

Rođen sam daleke i varljive 1968. godine u Beogradu, i to me je opredelilo za ceo život. Beograđanin sam u srcu i duši, što nikako ne znači da se odričem svojih korena, koji po očevoj liniji vuku sa Romanije, a po majčinoj sa tromeđe Bosne, Like i Dalmacije. Odrastao sam i školovao sam se u nekoliko evropskih zemalja (Francuska, Rumunija, Poljska, Italija), da bih se 1992. godine skrasio u rodnom gradu, a 1995. godine sam se preselio u Batajnicu, gde i danas živim. Pišem jer volim i jer ne želim da ćutim.

4 komentara

  1. Mitrović i njegova televizija i JK su ista kategorija i tu ništa ne može da me čudi,ali slažem se da nije fer uvlačiti decu u te gluposti.Ono što mi je poražavajuće je opšta slika o nama i činjenica da je većina na nivou ove dve kreature, zato nam i jeste ovako kako je.

  2. miha bukovac

    Ovako, u Srbiji je pravda selektivna, a kada je pravda selektivna onda to nije pravda! Pravda (ona ljudska civilizovana) ne stanuje u Srbiji. Dok neki imaju monopol na zaštitu tkz. zakona u svemu drugi su nezaštićeni od tog tkz. „zakona“ ni pravom na život! Sin tog Mitrovića ubio devojku autom na pešačkom prelazu za to što je išao velikom brzinom. Semafori su u gradovima na ulicama za kulturne ljude a manijacima i divljacima i krimosima semafori ne znače ništa. Mitrovićev sin je iz ovog društva kojima (očigledno) semafor, pešači prelaz i gradska ulica ne znače ništa kada ima jak auto! Na sudu iz sudske „presude“ se vidi da sudije ne žive od svoje plate nego dotacije kako presude, ovakvim krimosima kao što je taj Željko Mitrović! On je u nekoj svojoj izjavi povredio JK nazivajuće je (za nju) neprikladnim imenom, ona mu uzvratila „na svoj način“, ustvari tako da ga zaboli. Svakako da nije mogla da ode i da mu lupa šamare, pa to nebi mogao ni neko daleko jači, jer taj ima oko sebe svoje „gorile“! Prema tome, ona je tangirala njegovu ćerku o kojoj zna nešto. Njen način je u ovakvim okolnostima sasvim legitiman! Jer, ako citiramo Njegoša „Sv’jet je ovaj tiran tiraninu a kamoli duši blagorodnoj. On je sostav paklene nesloge. U nj ratuje duša sa tijelom. U nj ratuje more s’ bregovima. U nj ratuje živina s’ živinom. U nj ratuje narod sa narodom. U nj ratuje čovjek sa čovjekom…“ Njegoševi stihovi (iako su opšti i apsolutni) oni se odnose na određeni vremenski period i imaju (pored opšte filozofske i umetničke vrednosti) čisto istorijsku vrednost, ali vidimo da se u Srbiji mogu primeniti još uvek.

  3. Prepucavanje između Mitrovića i Karleuše je valjanje svinja u blatu. Logično, svak ko se nađe u blizini, ili se , ne daj bože, umeša, biće ukaljan. Interesantno bi bio saznati koliko je od ovih “to, kraljice“, do juče pljuvalo dotičnu, njeno “pevanje“ i skandale koje pravi radi samoreklamiranja.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top