Početna / Front Page Slide Show / Slučaj građanina Bab(unov)ića
Slučaj građanina Bab(unov)ića

Slučaj građanina Bab(unov)ića

PIŠE: Aleksandar Bećić

U laži su, kaže naš narod, kratke noge. Kod srpskih političara se uvodi dodatak na tu poslovicu: u laži su kratke noge i duga saopštenja. Jeste, gospodo (ili drugovi) iz SPS-a, govorim o vama i vašem članstvu. O vašim kadrovima. Pardon: o većini vaših kadrova (ima među vama i sposobnih, mladih i pametnih).
Smatram krajnjom uvredom izjavu vašeg zvaničnika (ili je bolje reći – kadrovika) Momčila Babića koji se krije iza funkcije direktora RFZO da se iza hajke protiv „čipovanih“ zdravstvenih knjižica nalaze „centri medijske moći“. Pa da nije bilo zaštitnika građana Saše Jankovića koji je raskrinkao celu priču, udarili biste ovaj siromašni narod sa po još 500 dinara po osobi!
Krenimo redom:
1. Neću da promenim svoju zdravstvenu knjižicu zato što je na čelu ministarstva zdravlja Slavica Đukić Drpanović. Pardon, ne znam šta mi bi, u pitanju je doktorka Đukić Dejanović. Nju, ako niste znali, više od 26.000 ljudi smatra direktno odgovornom za smrt više od 50 dece i mladih u Srbiji.
2. Neću da promenim svoju zdravstvenu knjižicu sve dok lekarima u celoj Srbiji deca i bebe umiru zato što njih mrzi da rade svoj posao.
3. Neću da promenim svoju zdravstvenu knjižicu zato što ne znam gde su pare koje sam sve ove godine (a 1993. sam se prvi put zaposlio) davao državi, a lečio sam se samo dva puta u zdravstvenim ustanovama ove zemlje.
4. Neću da promenim svoju zdravstvenu knjižicu zato što ste korumpirani u kompletnom sistemu zdravstva.
5. Neću da promenim svoju zdravstvenu knjižicu dokle god su na čelu raznih zdravstvenih ustanova diplomirani agro-ekonomisti (primer Sijarinska Banja, direktorku postavila lično Slavica Đukić Drpanović, pardon, Đukić Dejanović).
6. Neću da promenim svoju zdravstvenu knjižicu zato što je potpuno nebitno da li je imam ili nemam: ako u džepu za bilo šta što je ozbiljno nemam i barem 50 evra, ni lekara ni lek neću videti. Zato ću radije otići u privatnu polikliniku. I neću čekati ni zakazivati!
7. Neću da promenim svoju zdravstvenu knjižicu dok ne uspostavite sistem u kom zdravstveni osiguranik dobije loš tretman, zbog toga tuži lekara, a on izleti iz službe!  Ove vaše „kontrole“ su bedne i ne zavređuju ništa drugo do robiju!
8. Neću da promenim svoju zdravstvenu knjižicu zato što već imam čipovan dokument, a jedan jedini čip u mojim dokumentima je sasvim dovoljan svim državnim organima da znaju i da li sam krao i da li sam bolovao, da li sam dužan ili sam ružan.
9. Neću da promenim svoju zdravstvenu knjižicu jer mislim da je ta priča kako se „samo sprovodi zakon“ obična glupost. Podsetimo: najpre ste govorili kako je zamena obavezna; pa kako to od vas (nas) traži Evropska unija; pa kako to ipak ne traži Evropska unija; pa kako bi trebalo…
10. Neću da promenim svoju zdravstvenu knjižicu jer varate narod. Ne dam vam mojih 500 dinara.
S obzirom na to da je predsednik „vlade“ Srbije Ivica Dačić sačuvao svoju ministarku zdravlja Slavicu Đukić Drpanović, pardon, Dejanović, biću slobodan da praktikujem svoje ustavno pravo i da ga pitam da li to čuva baš sve kadrove svoje stranke koji su mu verni (ili imaju zasluge iz vremena Slobe & Mire) pa zato čuva ovog Babunovića, pardon, Babića, koji laže kako zine?  

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

3 komentara

  1. Jos jedan od onih koji je na pocetku obecavao mnogo a sada ne daje nista. Sinoc na Dnevniku je vrteo glavu treptao izbegavao pogled sa novinarima… Sramota!!!

  2. Nešto mi nije jasno: zbog čega Ivica Dačić čuva Slavicu Đukić Dejanović i ovog Bab(unov)ića? Zbog starih zasluga iz vremena Slobodana Miloševića i žene mu Mirjane Marković? Pa može valjda da ih stavi na neku drugu poziciju, da se ne zlopatimo sa ovim expertima, srdobolja će me uhvatiti od njihovih zalaganja za „sistemska rešenja“! Nemojte ljudi, ko boga vas molim, više da trpimo ove lelemude!

  3. Optimista Hipokrat

    Ama svaki zdravstveni radnik koji nema partijsku knjizicu u svom dzepu reci ce vam da je ova osoba redak primerak kre… Dobro, bicu pristojan: redak primerak kadra iz vremena Jula i da kao takav nema blage veze kako treba uraditi ono sto bi se moglo nazvati sanacijom sistema zdravstva u Srbiji. A ono je takvo da nam samo neki mladi general koji je ispekao zanat u najgorim situacijama op ovu zemlju moze spasiti glave i to tako sto ce nam komandovati. Nazalost, to se naravo nece desiti.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top