Početna / Front Page Slide Show / Slavice, da li Vas je sramota?
Slavice, da li Vas je sramota?

Slavice, da li Vas je sramota?

PIŠE: Aleksandar Bećić

„Obezbeđivanje neophodnih lekova i sredstava lečenja mora biti primarni državni interes“. Ovako piše u programu Socijalističke partije Srbije. To je ona partija koja je Srbiji dala ministarku zdravlja Slavicu Dr Đukić Dejanović.
„Zdravstvena zaštita žene, majke i deteta, starih i invalida, dobrovoljnih davalaca organa, kao i u slučajevima bolesti od većeg sociomedicinskog značaja takođe bi trebalo da bude besplatna na svim nivoima“. Ovako piše u programu partije ministarke zdravlja.
„Svi građani Srbije treba da budu obuhvaćeni zdravstvenim osiguranjem na principima solidarnosti, jednakosti i univerzalnosti. Za sve građane koji nisu osigurani sredstva za zdravstvenu zaštitu treba da obezbedi država“. Naravno, ovo je još jedan citat iz programa Socijalističke partije Srbije. Iza kog stoji Slavica Đukić Dejanović.
U Srbiji je trenutno u toku najmanje 50 akcija prikupljanja novca za lečenje i operacije dece, barem 10 akcija prikupljanja novca za lečenje majki i više od 100 akcija prikupljanja lekova kojih nema za poznate i manje poznate građane ove zemlje.
Učesnici ovih akcija, donatori, nepoznati darodavci su obični ljudi. Oni kojima vaši koalicioni partneri „poboljšavaju život“ svakog dana.
U Srbiji je trenutno u najmanje dva zdravstvena centra – epidemija klostridije. I to one vrste koje mogu da životno ugroze čoveka.
U Srbiji je trenutno u katastrofalnom stanju najmanje 20 odeljenja raznih zdravstvenih centara.
U Srbiji u kojoj je potrebno „vršiti kontinuiranu modernizaciju zdravstvenih i bolničkih kapaciteta i medicinske opreme, naročito u oblasti urgentne medicine i onkologije kao i visokospecijalizovanih medicinskih ustanova od nacionalnog značaja“. Pogađate, to je citat iz programa partije kojoj pripada Slavica Dr Đukić Dejanović.
Slavice, da li Vas je sramota?
Da li Vas je sramota što roditelji naše dece moraju da obilaze razne firme kako bi sakupili pare za lečenje svoje dece? Što prave kampanje na društvenim mrežama kako bi mogli da odu u neku svetsku bolnicu u kojoj leži spas za njihovo čedo?
Da li Vas je sramota što se na pregled dojke čeka devet meseci – ako imate vezu?
Da li Vas je sramota što nam CT skeneri ne rade? A i kad rade – na pregled se čeka i po godinu dana?
Da li Vas je sramota što u Srbiji do pre neki dan nije mogao da se kupi insulin, a o lekovima za manje rasprostranjene bolesti da ne govorimo?
Samo mi recite da li je u isto vreme u  beogradskim buticima bila nestašica Šanelovih kompleta i Pradinih cipela? PitamVas, s obzirom na to da ste obožavatelj istih? Zli jezici kažu da ste u potragu za istim išli u pratnji obezbeđenja, a prema slovu zakona, nemaju svi ministri pravo na obezbeđenje, već samo oni koji su ugroženi? Znam, zdravstvo nam je ugroženo: njegove vitalne funkcije su ugrožene. A Vi? Zar ste i Vi ugroženi?
Samo mi recite još i ovo: da li sam posle ovog i ovakvog pisanja, zreo za psihijatrijsku procenu? Pitam, zato što ste ipak, Vi stručni da mi date odgovor.
Ako treba, sačekaću ja na pregled i duže od devet meseci. Osim ako me primite preko veze.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Jedan komentar

  1. Kako misliš da Ona zna šta je to sramota? Misliš, učila na fakultetu pa se seća? Njoj je taj osećaj nepoznat, kao i osećaj humanosti, a ko beše Hipokrat? I kakvu je to zakletvu polagala? Pa ona se ni na Biblijom ne krsti -SPS, ne uvažava tu vrstu zakletve, pa zašto bi uvažavali i Hipokrata? A obezbeđenje ide iz praktičnih razloga, da nosi kupljene cipele! Šta će žena, kada nosi broj 35, a samo ga još „Prada“ pravi! Druge žene moraju da kupuju 36, pa im klapću cipele, ali bolje, nego da im klapće vilica pričajući prazne priče, kao Ministarka!A i ti, šta se guraš kod doktorke preko reda? Pa nećeš valjda da poludiš za 9 meseci, kad nisi za sve ove godine?

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top