Početna / Front Page Slide Show / Mito(mani) u Evropi
Mito(mani) u Evropi

Mito(mani) u Evropi

PIŠE: Aleksandar Bećić

Skandal, kažu novine: španski premijer Marijano Rahoj primio mito od 25.200 evra! I to da bi dodelio javne poslove nekim firmama koje su, zamislite, finansirale njegovu partiju!
Stvarno skandal! Pa zar u Evropskoj uniji? Neokaljanoj, bezgrešnoj? I… Zar za tako male pare?
E, pa ko ne veruje da je u EU kriza, sad se uverio! Premijer jedne kraljevine će pasti zbog sitnih 25.000 evra. Dobro, i nešto malo kusura! Aman! Pa što čovek nije došao do Srbije? Da ga mi lepo naučimo kako se to radi! Pa ovde i poslanici navodno uzimaju više para da bi sredili neke poslove… O raznim kradonačelnicima širom Srbije da ne govorim…
Da stvar bude gora, taj španski pacer od političara (oh, nadam se da mi njihovo ministarstvo spoljnih poslova neće zameriti) je navodno uzeo pare iz dva cuga! I to u periodu između 1998. do 2008!
Ne, čovek stvarno ne zna posao. Em razvlači bedu od para na dve rate, em ih uzima u periodu od deset godina!
Mislim, ako ga smene, ja predlažem našem državnom vrhu da ga dovedu na studijsko putovanje u Srbiju. Da nauči čovek kako da piše rebalans budžeta, kako da „privuče“ strane investitore, kako da napravi novi zakon za dobijanje građevinske dozvole, kako da… Ma, idi… Mito(mani) u 1001. lekciji!
Ne, još bolje, da ga državni vrh proglasi za počasnog konzula Srbije u Španiji!
Ako može kum Milorada Dodika, Ranko Škrbić da bude ambasador BiH u Srbiji, može ovaj Rahoj da bude barem počasni konzul naše zemlje u Madridu!
Jer, Škrbić je dolazi u našu zemlju kao specijalni savetnik za nove vidove korupcije u zdravstvu: čovek je, bre, kažu mediji u FBiH (ali i u RS) bio gori od bilo kog mafijaša u belom mantilu! Kakve nameštalje na tenderima je taj čovek pravio, to se ne da ni opisati! Pa samo da se ne bi digla istraga, Mile mu je dao ambasadorski pasoš… Kum nije dugme…
Znate li kako su ga prozvali u Banjaluci? Grobarom zdravstva Republike Srpske! A ko mu je dao „zeleno svetlo“ da bude ambasador u Beogradu? Hm? Samo pitam…
Nego, kad smo već kod grobarenja…
Izašli su novi podaci o količini popušenih cigareta po stanovniku… Eto podatka i na stranici Washington Times-a! Preneli ga i naši mediji! Znate šta je zaključak? Da se više ne može govoriti kako neko „puši kao Turčin“… Od danas – puši kao Srbin! Turci su pali na 35. mesto. A od šest zemalja nastalih iz bivše SFRJ – pet je plasirano u 25 top „pušača“, sa povećanim brojem preminulih zbog bolesti pluća.
A i istina je… Odavno smo mi popušili… Nije ni čudo – ko je sve vodio zemlju u poslednjih 20 godina…
Hajde, ljudi, uozbiljite se: rešite da li ćemo rekonstrukciju ili izbore. Pa da vidimo ko će biti ministar spoljih poslova. I da imenujemo novog konzula Srbije u Španiji. Osta nam Rahoj bez posla! Zbog 25.000 evra! Aman!

napomena: ilustracija je preuzeta sa internet stranice Transparency International

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

3 komentara

  1. Bolje da uvozimo te strance koji primaju mito, jeftiniji su dosta od ovih naših.
    Naši za 25.000e neće ni dupe da podignu.

  2. Kod nas ih ima na stotlne koji ni za 250000eura nebi dodeli javni posao i nikom nista,a prave problem za jednog sto je uzeo 25000eura.

  3. sto je drugima nakaradno nama je normalno pa zato tako i prolazimo.dokle god ne poprimimo barem malo normalnih kriterijuma kao sto su drugi preuzeli prolazicemo kako i prolazimo.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top