Početna / Front Page Slide Show / Sećaš li se Omera, Veliki Vođo?
Sećaš li se Omera, Veliki Vođo?

Sećaš li se Omera, Veliki Vođo?

PIŠE: Aleksandar Bećić

Gde si danas, Veliki Vođo? Baviš li se Kosovom i Metohijom? Taksama? Ili možda drvećem koje su ovi tvoji bestidnici zarad nekakve žičare isekli? Baviš li se strateškim stvarima? Boljim životom građana ove zemlje?

Znam ja, Veliki Vođo da ti ne spavaš nego radiš 25 sati dnevno, kao što je onomad, u vreme neobaveštenog Koštunice i tvog koalicionog partnera Nenada Popovića, radila mehanizacija na površinskim kopovima Kolubare.

Znam ja, Veliki Vođo da ti samo o boljitku vaskolikog življa (naročito onog sa stranačkim knjižicama) razmišljaš. I da ti nije ni do kakve šnicle nemačke  ili crne čokolade briselske.

Znam ja, Veliki Vođo, da samo čekaš da čuješ šta je Trampov čovek, Ričard Mur naredio onima kojima si ti tako herojski pre neki dan poručio „Sikter“.

Nego, mene interesuje, Veliki Vođo, da li si se na današnji dan setio Omera?

Znaš onog Omera, koji je na današnji dan, pre četiri godine, poleteo da izvrši sumanuto naređenje?

Znaš onog Omera, koji je na današnji dan na oltar svoje otadžbine položio najveću žrtvu zajedno sa Milovanom, Nebojšom, Ivanom, Dževadom, Miroslavom i bebom kojoj ni ime roditelji nisu stigli da daju?

Znaš onog Omera, koji je svoj život izgubio sa njih šestoro samo zato što su neki ministri poželeli da se slikaju tokom „operacije spasavanja bebe“, za koju je agencija Beta javila da je uspešno završena?

Znaš, onog Omera kog su tvoje podguzne muve iz Vojske prvo proglasile alkoholičarem, pa si ti, kad je narod poludeo od besa i boli, izišao pred novinare i rekao svoju poznatu rečenicu „Ne dam Omera“?

Ne dam ni ja Omera, Veliki Vođo. Ali, nisam tu ja bitan: Narod ne da Omera. Onaj narod koji poštuje uniformu. Onaj koji poštuje otadžbinu. Onaj koji poštuje svoju vojsku. Iako su tvoje podguzne muve učinile sve, da nam se zgadi i uniforma, i otadžbina, i vojska.

Jednog dana, Veliki Vođo, kada tvoje podguzne muve budu sekle i spaljivale članske karte tvog kartela, a ti se budeš hvatao privatnog aviona koji bi trebalo da te odveze u neku Moskvu, zajedno sa najbližim saradnicima, setićeš se Omera.

A setiće ga se i narod.

Amin.

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top