Početna / Front Page Slide Show / Lepe letnje žene beogradske
Lepe letnje žene beogradske

Lepe letnje žene beogradske

PIŠE: Vuk Branković

Ponekad tako, zaželim se da, kad dođe leto, prošetam ulicama beogradskim. Ne da bih gledao u izloge, jer se time bave oni koji imaju pare… A i pomalo je gej: kad si visok skoro 190 i još uvek držiš liniju (dobro de, kosa je posedela) u solidnom stanju sve sa troje dece i lepim bivšim ženama, onda ne gledaš u izloge. Zaželim da prošetam i gledam u lepe letnje žene beogradske.
Mogu da me sad, odmah, razapnu svi borci za gej prava. Pozvaću pre nego što me stave na lomaču svog druga (koji je gej) da me zaštiti i objasni (ako uspe) da malopređašnjom rečenicom nisam ništa ružno hteo da kažem. Mogu da me nasred Terazija optuže za seksističku-mačoističku priču. Mogu i da mi prilepe još koješta, ali ja jednostavno, volim da ih vidim.
A lepe su žene beogradske. Lepe su do te mere da čovek jednostavno mora da ih primeti.
Ne, nisu to one koje viđate po stranama kojekakvih Kurira, Aloa, Skandala i Svetova.
To su one drčne, zamišljene, a opet ubrzane; one sa blagim osmehom oko usana, one koje ne razmišljaju o kvarcovanju, silikonima, botoksima i drugim estetskim pomagalima. To su one koje se oblače onako kako im se tog dana hoće, one koje kriju svoj pogled iza „rejbanki“ najklasičnijih; one kojima se svet pokorava, a da to i ne znaju; one kojima normalan čovek ne može da odbije ni najluđu želju, iako je ne izgovaraju…
Volim da ih gledam kako čitaju knjige u gradskom prevozu, dok ih klinke sa previše šminke i pudera nevešto nanetog, što slušaju Cecu &  Jecu. prezrivo posmatraju.
Volim da osetim njihov parfem, svežinu, miris njihove sobe; volim da primetim odbljesak njihovih pravilnih, belih zuba što se prikažu kada dobiju poruku od svog dragog, tog ludog srećnika što ne zna kakvo blago ima pored sebe.
Najviše od svega volim kada im čujem glas: kada čujem kako u Beograd mnoge od njih donose komad svog grada, reč zapamćenu u detinjstvu, dok ih je baka čuvala.
Nisu sve lepe letnje žene – stvarno beogradske.
Vratiće se možda, jednom, neke od njih, nekom od srećnika iz mobilnih telefona.
A do tad ću ih gledati.
Čini vam se da čitate voajerski zapis nekog novog starog pokvarenjaka? Možda, ako razmišljate iz perspektive osobe koja je amove stavila na glavu. Lepe letnje žene beogradske jedino su što se još može s osmehom u ovom gradu gledati.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Vuk Branković

6 komentara

 1. Lepe žene beogradske vraćaju se u Čačak ,pa od septembra Jovo nanovo . . .

 2. Ni Valjevke nisu lose. Ni Smederevke, makar su Zilavke. Ni Uzicanke. Nase zene? Najlepsi deo Srbije uz nasu decu!

 3. Megamilf master

  Alal vera Brankoviću Vuče!

 4. sto se tice lepote nasih zena tu su krive mnoge vojske koje su prolazile ili ti gazile po drzavi Srbiji u proslim vekovima a kao sto neko prokomentarisa pa nisu to beogradjanke vec vecinom ove nase sto nekad bejase mislim dok nisu zavrsile srednje skole znas kako pa i u male gradove kada neko iz sela dodje i vidi guzva , busevi ,svetlece reklame ,itd on kaze jebote sto je dobro u gradu ziveti ode u selo osece sumu proda je zajedno sa drvima i dodje kupi stancic ,auto, a onda se raspita i koliko kosta radno mesto i eto ga tu e tako rade i ove BEOGRADJANKE

 5. BGD Oportunista

  Bane, čoveče, ko je tebi kriv što si samo jedan od potomaka tih vojski (BAŠ KAO I JA)? A što se tiče tog – „prodale su njivu da bi došle u grad“, veruj mi da je svuda tako. I nemam ništa protiv takve vrste migracije. To se zove sveža krv. A sociolozi su još pre 30 godina u SFRJ upozoravali da će doći do takve eksplozije.
  Samo da su naše žene lepe – lepe su. Beograđanke ili bilo koje druge – baš je nebitno. Samo da ih vojske više ne gaze, nego da ih mi mazimo: svako svoju.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top