Početna / Front Page Slide Show / RTS: društvo beskičmenjaka i poltrona
RTS: društvo beskičmenjaka i poltrona

RTS: društvo beskičmenjaka i poltrona

PIŠE: Aleksandar Bećić 
FOTO: Beogradski glas

Neki put mi se čini da je Sergej Trifunović potpuno u pravu kada psuje. Ljudski je to. Znamo mi to svi. Eto, meni je danas došlo da baš psujem. I to mnogo. Zbog mojih kolega. Pardon, „kolega“. Zbog Javnog servisa.  RTS-a. Čiji su se šefovi (kako bi to verovatno rekao Sergej Trifunović) – usrali.

Kolegijum RTS-a (ma šta to značilo) oglasio se danas saopštenjem u kom se navodi da „Najavljenom jednočasovnom blokadom RTS-a, sprečavanjem javnog servisa da obavlja svoj redovni posao, organizatori protesta prelaze granicu koja postoji između legitimnog protesta i nelegitimnog pritiska na sve zaposlene u RTS-u“.

E sad ću biti prost, pa bih vas zamolio da sklonite decu od računara:

Drage „kolege“, preciznije, gomilo beskičmenjaka i poltrona, kada su vam 21. aprila 2011. zgradu opkolili naprednjaci sa svojim podguznim muvama, Aleksandar Tijanić nije izdavao nikakvo saopštenje, nego je među demonstrante spustio svoju kameru. 

Danas, gomilo beskičmenjaka i poltrona, vaši „urednici“ nemaju petlje da puste barem pet minuta priloga o protestima četvrtkom, ili petkom. O suboti – da ne govorimo.

Danas, gomilo beskičmenjaka i poltrona, vaši „novinari“ detaljnije izveštavaju o protestima u Francuskoj ili nekoj pucačini u Sjedinjenim Američkim Državama nego o protestima širom Srbije.

Danas, gomilo beskičmenjaka i poltrona, vaši „novinari“ i „voditelji“ nemaju petlje da u emisiji prekinu naprednjačke bukače nego aktivno učestvuju u vivisekciji opozicije (kakva god da je).

Danas, gomilo beskičmenjaka i poltrona, zaklonjeni parolom neutralnosti, vi više ni na koji način ne predstavljate „naše pravo da znamo sve“ već samo VAŠE pravo da nam naplaćujete pretplatu i za to plasirate strogo kontrolisane vesti.

Niste izveštavali o protestima. Niste izveštavali o Jutki. Niste izveštavali o skandalima u javnim preduzećima. Niste izveštavali ni o jednom lokalnom šerifu, kabadahiji, samovoljniku i nasilniku u vlasti i na vlasti. Niste izveštavali o šamarima koje je Srbija dobijala svih ovih godina od raznih funkcionera Evrope, Rusije, Amerike. Niste izveštavali ni o ekonomskim promašajima. Ni o preko noći zatvorenim fabrikama. Ni o Hercegovačkoj. Ni o poginulim radnicima. Ni o pravom razlogu pogibije Omera Mehića i njegovih drugova. Ni o užasnim situacijama u srpskom zdravstvu.

Niste bre, izveštavali. Uopšte. 

Vi ste samo govorili o tome kako je super. Kako se otvaraju fabrike. Kako su nam plate veće. Kako je nezaposlenost nikad manja. I kako je Veliki Vođa danas radio 25 sati i to bez odlaska da piški.

Sa retkim izuzecima koji se još uvek, tek povremeno, batrgaju u programu i pokušavaju da dobiju kakav takav odgovor od sagovornika koji se bahate i drže predavanja novinarima da li nešto treba da budu pitani ili ne, da li je tako dogovoreno ili ne, vi ste, „dame“ i „gospodo“ „novinari“ „javnog servisa“ postali novinarska fleka, ništa manje zla na medijskom nebu Srbije od Pinka, Studija B.

To što vi radite je podjednako sramotno kao ono što je RTS radio u vreme Slobodana Miloševića.

To što vi radite nije novinarstvo. 

To se zove drugačije: poltronstvo. 

Da se razumemo: Jasno je meni da ste vi budžetski korisnici. I jasno mi je da morate da dajete prednost vladajućoj koaliciji. Isto tako je i u Engleskoj, i u Nemačkoj, i u mnogim drugim zemljama. Ali…

Da li znate (a učili su vas valjda, tome) ko je najžešći kritičar britanske premijerke? BBC.

Ko postavlja ozbiljna pitanja od koje se Angeli Merkel pojavljuju graške znoja na licu? DW.

Da li vam je jasno da Donalda Trampa podržava samo TV mreža FOX news, pa i na njoj ima kritike na račun milijardera koji obavlja dužnost predsednika SAD? Svi drugi mediji (uključujući i VOA) postavljaju neprijatna pitanja administraciji smeštenoj u Beloj kući. Zloglasni i kod nas omraženi CNN mu dupe pomera. 

Vašim imbecilnim „saopštenjem“ pokazali ste da ste sluge Velikog Vođe. Ostaje samo da se, kao nekadašnji „novinari“ i „urednici“ iz Slobinih vremena, pridružite informersko-srpskotelegrafsko-aloovsko-kurirskim podguznim muvama i govorite kako je na protestima bilo par stotina onih koji pozivaju na linč, silovanje i nasilje.

Ne znam za druge časne i poštene novinare, ali što se mene tiče, obećavam da ću se sa posebnom radošću zalagati na svakom mestu za tri stvari: Lustraciju političara, lustraciju „popova“ i lustraciju „novinara“. 

So help me God. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top