Reklama

Reklama

PIŠE: Aleksandar Đukanović 
NASLOVNA FOTOGRAFIJA preuzeta sa FB profila Air Serbia

Poslednjih nekoliko dana, dve najvažnije vesti u našim medijima bile su Brexit, po pitanju spoljne politike i formiranje vlasti u beogradskoj opštini Vračar, kada je u pitanju unutrašnja politika.

Međutim, ove dve vesti su neobičnom igrom slučaja uspele da budu potisnute u drugi plan, vešću za koju je najmoćniji čovek u Srbiji rekao da bi trebalo da bude najvažnija.

Naravno, u pitanju je “istorijski“ let Erbasa A-330 preko Atlantika. Vatromet, direktan prenos leta, suze radosnice i zahvalnost mandataru, uobičajene su alatke propagandne mašinerije vladajuće stranke.

Ali, ovog puta, genijalni majstori propagande su otišli i korak dalje. Uz ordinarnu laž, kako je ovo prvi let iz Beograda u Njujork posle dvadeset i četiri godine, režimski mediji su nam prikazivali i slike sa natpisima dobrodošlice Er Srbiji iz Njujorka.

foto vest iz vesti

(ISEČAK IZ „VESTI“: Dokaz za je priča o „četvrt veka pauze u letovima za SAD – laž)

I kao vrhunac kokošarskog cirkusa, pojavio se i bilbord na Tajms skveru, sa natpisom “Air Serbia now flying direct to Belgrade“.

I ispod njega (tehnička) ministarka Zorana Mihajlović i (netehnički) gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Uz menadžment nacionalne kompanije. Zafalio je za sreću i radost Zoran Babić Vazduplohovac. Možda je upravo on slikao i ovu „istorijsku“ fotografiju.

5c9da6ff408890e02d0853db3d4aa5d8

E sad, zamislimo prosečnog njujorčanina kako prolazi centrom svog grada i ugleda bilbord sa ovim natpisom. Da li će zastati? Da li će se zamisliti? Da li će potrčati u najbližu ispostavu Er Srbije i kupiti kartu za Beograd?

Ako pretpostavimo da hoće, suočiće se sa malim problemom. Zapitaće se u sebi:“Gde je dođavola poslovnica Er Srbije?“ I tu dolazimo do suštine problema.

Zamislimo sledeću situaciju.

Izvesni Petar Petrović iz sela Donji Jaukovac, registrovao je autoprevozničko preduzeće i kupio dva stara autobusa, kojima je prevozio meštane Donjeg Jaukovca i okolnih sela do obližnje varošice.

I tako nekoliko godina.

A onda, jednog dana, skupio je dovoljno novca i kupio novi mercedesov autobus. Možda čak i onaj iz Ikarbusa. Svejedno: Apetiti su mu porasli. Sada želi da građane Donjeg Jaukovca i okolnih sela, vozi do prestonog Beograda.

I šta on radi? Zakupljuje dva bilborda, jedan na Slaviji, a drugi na Trgu Republike i obaveštava Beograđane kako se od tog dana mogu voziti direktno do Donjeg Jaukovca. A njima neviđeno važno što mogu da idu u Donji Jaukovac.

Šta mislite, ko je platio reklamu na Tajms Skveru? Pogađajte:

A) SNS

B) Air Serbia

C) Građani Srbije

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Đukanović

Rođen je 1971. u Beogradu. Diplomirao istoriju na Filozofskom fakultetu Beogradskog univerziteta. Pre deset godina objavio knjigu "Kelti", a 2014. roman "Mamonov ključ". Autor je udžbenika istorije za peti razred Osnovne škole. Napisao je i roman "Ostrvo mrtvih" i zbirku priča "Hladna površina" koja je objavljena 2017. godine.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top