Početna / Front Page Slide Show / Kad biznismen progovori…
Kad biznismen progovori…

Kad biznismen progovori…

PIŠE: Aleksandar Bećić
Sezona lova na nove zlotvore napaćenog naroda je otvorena! Ovaj put, „target“ slavodobitno počinje da svetli na grudima sada već bivšeg funkcionera DS i dojučerašnjeg predsedavajućeg Generalne skupštine OUN Vuka Jeremića. Na sreću aktuelnih demokrata i svih onih koji su Vuka videli u nekim novim političkim šemama skuvanim u klupama Skupštine Srbije.
Baš na dan kada je osvanula vest kako se Vuk Jeremić (a zli jezici će reći „mali Pozderac“) oprostio od ambasadora koji sede na Ist Riveru sred Njujorka grada, osvanula je i vest kako je „propevao“ i Stanko Subotić Cane.
„A sve je odrukao: i Mihajlovića, i Tadića i Vuka“, reče mi „dobro obavešteni izvor“, pre nego što se vest pojavila na internetu.
Bilo mi je za trenutak teško da shvatim kakve veze ima Vuk Drašković sa švercom cigareta i sličnim pojavama u Srba, ali se onda ispostavilo da niko ne govori o Draškoviću (iako bi on to žarko želeo), već o mlađahnom Jeremiću.
Onda se ispostavilo da pomenuti biznismen sa nadimkom Cane nije u stvari nikoga „odrukao“, nego je dao prvi deo iskaza na početku ponovljenog suđenja za zloupotrebu službenog položaja. Ili, ako baš hoćete, za organizovanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila švercom cigareta.
Osim što je Subotić „u celini negirao umešanost“ u bilo kakav šverc ukazujući na to da je za posao trgovine cigaretama imao sve papire, on je napomenuo i da ga je „ucenjivao Mihailović, a pritiskali Tadić i DS“… I pod DS-om misli – Vuk. Jeremić. Poznatiji u virtuelnoj Srbiji kao Sunđer Bob.
Mislim, svako ko njega (Sunđer Boba, pardon, Vuka Jeremića) može da zamisli kao reketaša, ima bujnu maštu. Ali, svako ko je optužen ima pravo da dokazuje svoju nevinost na sve legalne načine. A borba protiv organizovanog kriminala ima da se nastavi. Tako kaže država. Baš kao što se nastavlja i evropsko prvenstvo u košarci. Baš kao što se nastavlja Dejvis kup. X faktor u Srbiji. I Farma, naravno. Baš kao što su dnevne novine prepune aferima visokih policijskih funkcionera. I to u tolikoj meri da čovek može i da se pita – imamo li policiju?
A da vas pitam ja nešto:
Da li vam je sumnjivo što se ovoliko stvari dešava baš u trenucima kada treba da progutamo još gorkih pilula po pitanju nastavka mamutske sapunice zvane Srbija na prekretnici?
Da li vam je sumnjivo što se u Srbiji, baš u trenutku kada građani počinju da se organizuju i bune – dešava mnogo igara, i to ne samo onih sportskih, nego i političkih, ekonomskih, bezbednosnih?
Da li vam je sumnjivo što nam sada toliko ljudi od važnosti skreće pažnju na neke druge stvari?
Da li vam je sumnjivo što više nijedne novine ne pišu o novim zaduživanjima kod Kineza (SPS), Arapa (SNS) i MMF-a (nestranačke ličnosti u vladi)?
Opet nam podmeću mnogo igara, ali bez hleba.
Opet nas lažu.
Samo je pitanje da li ćemo opet trpeti.
Samo je da li ćemo opet biti dovoljno naivni da kažnjavamo belim listićima one koji su nas razočarali.
Samo je pitanje da li će opet uspeti da nas ubede da su sve karte na političkom nebu Srbije – podeljene. A to je laž.
Ne nasedajmo na nju.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Jedan komentar

  1. sulejmandevičanstveni

    Hvala ti na aferimu bećir aga

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top