Početna / Front Page Slide Show / Reakcija Balše Božovića na tekst „Juče je umrla Demokratska stranka“
Reakcija Balše Božovića na tekst „Juče je umrla Demokratska stranka“

Reakcija Balše Božovića na tekst „Juče je umrla Demokratska stranka“

Nakon što je na portalu Kolumnista objavljen tekst Juče je, posle teške bolesti, umrla Demokratska stranka, autoru teksta, osnivaču ovog portala, javio se Balša Božović, smatrajući da je nepravedno „prozvan“ u tekstu. Božović je poslao svoju reakciju na našu ocenu da je koalicijom sa SRS (a kako su kasnije naveli i SNS) odbornicima – ubijena Demokratska stranka. Evo njegove reakcije: 

„Kao predsednik Gradskog odbora DS bio sam veoma jasan i moj stav po tom pitanju je nepromenjen. Nikakve saradnje sa Srpskom radikalnom strankom ni na jednom nivou vlasti ne sme biti i neće je biti. To je moj stav i stav Demokratske stranke. Ukoliko se ispostavi da bilo kakva saradnja postoji, ona mora biti prekinuta, a ukoliko to ne bude slučaj, stranački organi treba da donesu odluke, kao i u svim drugim slučajevima.“ U Demokratskoj stranci se raspuštanje odbora (pa i OODS Stari Grad) „ne rade dekretom, postoje jasna pravila, procedure i stranački organi i zaista nemam nameru da o njima razgovaram na ovako neozbiljan način. Ono što je važno jeste da su za Demokratsku stranku koalcije sa SRS i SNS apsolutno neprihvatljive i da će svaka saradnja, ukoliko bilo gde postoji, biti prekinuta“.

Na konstataciju Aleksandra Bećića da je reakcija građana (kažnjavanje) već usledilo kroz izostanak prisustva na protestu u Savamali u organizaciji DS, Božović je odgovorio:

„Da li mislite da je važnija tema ono šta se desilo u Savamali ili, kako vi kažete, „izostanak prisustva“ na protestu? Da li mislite da je to građanima važnije? Baš kao što premijera Vučića vuše uznemiri to što sam prilikom konfrencije za novinare pokazao fantomku, nego što se policija nije odazivala na pozive vezanih građana dok su huligani sa bagerima i bejzbol palicama bagerima divljali po centru Beograda. Nismo mi pravili taj protest da bismo bilo koga impresionirali brojnošću. Protest smo pravili da tamo, na mestu zločina, pokažemo da u ovoj zemlji niko ne može biti iznad zakona, da nećemo dozvoliti nasilje, kršenje ljudskih prava, da pošaljemo jasne zahteve Tužilaštvu da ne poverava istragu policiji za koju je utvrđeno da je učestvovala u tom krivičnom delu, da nećemo dozvoliti da ovo bude zemlja u kojoj neko noću dođe u vašu kuću, veže vas, poruši vam kuću, tri nedelje niko ne zna ko je u pitanju, a vlast i policija ne čine ništa da vas zaštite. To je građanima mnogo važnije nego koliko je ljudi bilo na protestu“.

Na otvoreno pitanje našeg urednika kada Demokratska stranka namerava da pročisti stranku od korumpiranih i kompromitovanih članova, kao i na pitanje kako je moguće da za Dr Dušana Milisavljevića i Dr Miodraga Stojkovića nema mesta na listi poslanika, a za Dragoljuba Mićunovića ima, Božović je napisao:

„Jedina smo stranka koja u Statutu ima predviđenu etiku odgovornosti, jer se nakon svakih izbora održavaju i unutarstranački izbori koji su prilika da svako podnese izveštaj o svom radu članovima stranke i javnosti. Tačno je da su neki zloupotrebili poverenje građana, zbog čega je Demokratska stranka više puta kažnjavana na izborima. Svaka kritika birača DS je na mestu. Ukoliko čujemo ono što se od nas traži i u koliko nađemo snage da to sprovedemo u delo, siguran sam da će vreme doći za nove ljude, čime ce DS opravdati poverenje onih koji glasaju za nju.

Na listi Demokratske stranke, kako vi kažete, ima mesta za mnogo stručnjaka, za sve ljude prepoznate u svojim profesijama koji svakodnevno svojim radom pokazuju kako se pošteno i odgovorno bavi politikom. Dušan Milisavljević se nalazi na listi, na 17. mestu. U prošlom mandatu on je ušao u Skupštinu naknadno, tek kada su neki poslanici koji su se nalazili ispred njega podneli i ostavke. Među njima i Miodrag Stojković kog pominjete, koji je nastavio svoj rad u stranci kroz Vladu u senci i na mnoge druge načine. Da biste pomogli, doprineli i da bi se vaše mišljenje čulo nije neophodno da budete poslanik, neki i nemaju takve ambicije. U konkretnom slučaju, velika je šteta što Dušan Milisavljević nije poslanik. Svi znaju da mi je prijatelj pa ne bih da zvučim pristrasno ali on je definitivno po mom mišljenju bio jedan od najboljih poslanika u prethodnom sazivu“.

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top