Početna / Front Page Slide Show / Putuj, Evropo. I povedi Vučića
Putuj, Evropo. I povedi Vučića

Putuj, Evropo. I povedi Vučića

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Da li se pitate u ime koje i kakve demokratije Evropska unija i dalje podržava ovu nacional-socijalističku bulumentu koja vlada Srbijom?

Jednostavno je: Nije u pitanju demokratija, nego interesi. Ekonomski i geo-strateški. O tome se čitav traktat može napisati.

Zarad čega Evropska unija pruža bezrezervnu podršku „reformama koje sprovodi vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem“, zbog kojih su radnici postali robovi koji se ubijaju očajni zbog nemaštine?

Jednostavno je: Zbog toga što su sve vlade od 2012. do danas poslušničke i što, zarad velikih, masnih honorara koji će njihovim porodicama omogućiti bezbrižan život do kraja bivstvovanja na ovom svetu, potpisuje sve što treba. Ah, da – ni one vlade pre 2012 nisu bile baš nezavisne. Tačnije – obećavale su mnogo, a potpisivale nisu ništa.

E, to nas dovodi do sledećeg pitanja:

Dokle će Evropska unija tapšati po ramenu ovu razularenu bandu političkih transvestita, nekada poznatih po tome što su zarad srpstva vodili ratove i decu slali u sigurnu smrt, a onda preko noći postali, kao onomad Sloba, garant mira i stabilnosti na Balkanu, naravno, evropejski?

Dok im budu potrebni. Ni dana više.

AKO JE TAKO, ZAŠTO SE NERVIRAMO?

Ponekad se, iskreno, i ja pitam. Naročito sada, kada gledam osionost vladajuće koalicije i kvazi-opozicije. Zapravo, nisam siguran ko mi je u sredu bio odbojniji.

Da li oni koji (opravdano) traže smenu Maje Gojković, ili oni koji su se sa takvim zahtevom (izvinite na prostakluku) zajebavali (uključujući i već pomenutu preletačicu).

Bilo je i onih koji su bili krajnje odvratni. 

Pre svega Vojislav Šešelj, glavni Vučićev glumac opozicije, kom se stranka raspada zbog bednog rezultata i dogovora političkog sina i oca. Iskreno, nisu previše zaostajali ni pajaci iz koalicije SPS-a, SPO-a, JS-a, PSS-a, PS-a, PUPS-a, SDPS-a, SVM-a, BDZ-a, SDSS-a, ZS-a, koji skupljaju mrvice sa stola Velikog Vođe.

I sve to uz blagoslov Evropske unije; Iste one koja je odćutala na suspenziju parlamenta pre izbora; Iste one koja je odćutala na „polivanje“ naroda Aleksandrom Vučićem sa svakog medija; Iste one Evropske unije koja je odćutala na nepravilnosti tokom glasanja; Iste one koja… Ma, možemo ovako do sutra.

I ŠTA SAD?

Čekati na beogradske izbore za koje se već sad govori kako će SNS da izgubi?Nikako. Pre svega, ta priča o gubitku Beograda je ovako rano plasirana podjednako i od onih koji su ljuti opozicionari, ali i od SNS-a.

Zašto od SNS? Pa da bi se mobilisalo i ujedinilo članstvo, aktiviralo da radi kao  nikad. To je metod koji su primenili na predsedničkim izborima.

Dakle – treba se spremati već sad. Jer, ako padne Beograd – zna se. Domino efekat sledi.

A K(AK)O DA SE SPREMA?

Sadašnja parlamentarna opozicija mi se čini povremeno prilično autistična.

Umesto da podnesu ostavke, pa na taj način pokažu elementarno jedinstvo i poštovanje prema sopstvenom narodu – i dalje sede u skupštinskim klupama i mudroseraju kako je „to jedini način da se dopre do…“ Bulšit, naravno. Dakle, dame i gospodo: Ostavka, pa pred studente (ne među njih) sa rečenicom „Oprostite što smo vas izneverili, idemo da zavrnemo rukave“… I onda stvarno da zavrnete rukave.

Opoziciji ne vredi pričati ni što se tiče medija.

Oni moraju (i zapamtite: MORAJU) da naprave svoje medije. Ne samo portale, sajtove, onlajn radio stanice. O tome sam već pisao. Oni  moraju da naprave svoje dnevne novine. Da budem precizan (ma koliko vam to bilo gadno): Opozicija mora (i zapamtite MORA) da napravi tabloid. Pristojnih ljudi je malo. A i oni čitaju tabloide, hteli mi to da priznamo ili ne. A naš narod lepo kaže: Na ljutu ranu – ljutu travu. Gde ćeš ljuću travu od otrovnog tabloida?

Pri tom – morate ga napraviti. Sami. Ne platiti neki od postojećih da piše u vašu korist, jer se to lako poništi jednom jedinom nagradnom igrom gde je glavna nagrada – stan u Beogradu na vodi.

I ono najvažnije: Opozicija se svakog dana mora (i zapamtite: MORA) boriti za svaki glas. Za svaki novi glas. Gerilski. Horizontalno, a ne po vertikali.

Ako želite, dame i gospodo opozicionari, da opstanete na sceni, morate mnogo, mnogo više da radite. Ako ne budete to i tako radili, na sledećim izborima vas neće biti. Potonućete. U međuvremenu, ne padajte na jeftine fore i fazone sina i oca na političkoj sceni. Mislite svojom glavom.

A TI, EVROPO…

Putuj. Tvoje vrednosti i osećaj za pravdu najbolje smo upoznali od kako je Vučić na vlasti i od kako je Oliver Ivanović na Kosovu iza tvojih rešetaka.

Za sve ove godine nisi se baš pretrgla da pomogneš Srbima. Ni onima u Srbiji ni onima na Kosovu. Znam, krenućeš sa nabrajanjem toga koliko si investirala… Ali – najvažniju investiciju, draga Unijo, nisi sprovela. Investiciju u pravdu i investiciju u slobodu govora.

Putuj, Evropo. I povedi Vučića sa sobom. Nama ne treba. 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Jedan komentar

  1. Ako opozicija ovako traljavo nastavi da radi onda ne traba ni da dođe na vlast,ovi se pak ubiše od rada(mislim na propagiranje),a na vlasti imamo katastrofu.Za vlast bi trebalo da se izbore odgovorni i čestiti ljudi, a ne šićardžije zbog kojih nas onda trti i istok i zapad.Saveti koje ste im uputili su na mestu, samo da ih poslušaju.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top