Početna / VESTI / Dnevna doza kulture / Psi umiru sami: Film koji nije hteo da odustane
Psi umiru sami: Film koji nije hteo da odustane

Psi umiru sami: Film koji nije hteo da odustane

Ako vas naslov ovog teksta zbunjuje – uspeli smo! Psi umiru sami je najnoviji domaći film, prvenac koji kao scenarista i reditelj potpisuje Nikola Petrović. I zaista – u pitanju je film koji nije hteo da odustane od sebe. 

Ovo ostvarenje, koje će biti prikazano u srpskom takmičarskom programu predstojećeg 47. FEST-a, snimljeno je samo zahvaljujući upornosti Nikole Petrovića i ekipe okupljene oko njega. Ekipe koja je verovala u ono što radi. A Psi umiru sami je teško ostvarenje, drama sa elementima misterije i zapletom trilerskog tipa:

Interesantno je da film nije podržala nijedna zvanična kulturna državna instucija – scenario je odbijen na dva konkursa – ali to nije obeshrabrilo Nikolu (24) koji je poslednje tri godine posvetio realizaciji svog prvenca. Samouki scenarista i reditelj završio je zvuk na FDU, ali glavnu ulogu u njegovom prvencu igra naturščik iz Ivanjice, Srđan Petrović. Glavnu žensku ulogu tumači Mina Obradović, a rame uz rame sa dvoje debitanata su Dragan Vujić Vujke i Draginja Mileusnić.

U drami sa elementima misterije i trilerskim zapletom gledaćemo i Miloša Timotijevića, Srđana Žiku Todorovića, Nikolu Šurbanovića i Andreja Šepetkovskog.

Film je sniman u Beogradu i na prelepim predelima planine Tare, što ovom ostvarenju daje dodatnu vizuelnu estetiku, u šta će se posetioci Festa moći da uvere u Kombank dvorani, 27. februara u 22h.

Viktor (Srđan Petrović) je bivši programer, koji  napušta  haotični život prestonice i vraća se u porodičnu kuću na Tari. Društvo mu pravi njegov najbolji prijatelj, pas Ares. Neplanirano, Viktor u svoju kuću prima Milicu (Draginja Mileusnić), koja je privremeno došla da istražuje ekološke probleme Tare. Milica je distancirana i tajnovita, ali izgleda da se trudi da ne remeti Viktorovu izolaciju i mir. Viktor zatim saznaje je šef firme za koju je godinama radio u Beogradu ubijen. Inspektor Goran Mirković (Dragan Vujić Vujke) pokušava reši ovo ubistvo kao  poslednji slučaj u svojoj karijeri, koji postaje njegov najteži i najveći izazov, i lični i poslovni.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top