Početna / Front Page Slide Show / Problemi, SMS, komšije i rijaliti programi
Problemi, SMS, komšije i rijaliti programi

Problemi, SMS, komšije i rijaliti programi

PIŠE: Aleksandar Bećić

Šta zajedničko imaju problemi, SMS, komšije i rijaliti programi? 

Odgovor je jednostavan: Srbiju.

Da li primećujete kako se – što duže živimo u ovom boljem životu koji nam je obezbedio Veliki Vođa – gomilaju problemi u državi? Ponekad mi se čini da upravo oni najbolje slušaju predizborni slogan Srpske napredne stranke „Brže, jače, bolje“.

Ili se pretvarate da to ne vidite?

Ma da: Najlakše je poslati humanitarni SMS, potom psovati Makedonce, Hrvate, Albance, Crnogorce i Bošnjake zbog toga što su se udržili u vaskolikoj uroti protivu Srbadije, a na kraju – naravno – gledati neki rijaliti, dok čekate da vam prijatelj od rođakovog rođaka koji ima rođaka od rođaka na-važnom-mestu-u-ministarstvu sredi posao za koji ćete (povremeno) dobijati 25.000 dinara. Uz obavezu da jednu trećinu dajete kao donaciju zna-se-već-kojoj političkoj organizaciji.

Problem 1.

Srbija i dalje skuplja novac za lečenje dece SMS porukama. Samo na sajtu fondacije Budi human u ovom trenutku se prikuplja pomoć za 125 devojčica i dečaka. 

Ministar Lončar na to kaže „poslali smo 55-oro dece na lečenje u inostranstvo„. Neke druge dece, da budemo jasni. Pitam se – zašto li onih 125 mališana nije na popisu države, kada je poznato da su teško bolesni? Država ih je, može biti, osudila na smrt? Angažovala „doktora“ (iako je lekar po struci, struka treba da ga se stidi) Nebojšu Krstića da postavlja pitanja ko procenjuje vrednost lečenja?

Ne. Srbija gradi „Beogradu, na Slaviji, muzičku fontanu koju će otvoriti 6. juna„. Život će nam i od toga biti bolji. Budžet Beograda (a samim tim i Srbije) biće „tanji“ za 1.800.000 evra. Zbog fontane čija je gradnja počela 3. decembra. Fontane koja je morala da bude završena u roku od 155 dana. A nije. Baš me interesuje, da li će neko da plaća penale zbog probijanja rokova od čitavih 30 dana? I koliki će penali biti?

Znate, za 1.800.000 evra grad Beograd je mogao poslati na lečenje u inostranstvo najmanje desetoro dece sa liste fondacije Budi human. Ovako ćemo s mesec dana zakašnjenja otvoriti muzičku fontanu o čijoj sam apsurdnosti već pisao.

Problem 2.

Eh, te komšije… Toliko su se obezobrazile da ni Veliki Vođa, Dačić, Stefanović i Julin sa svojim drugovima Vulinima ne mogu da im svima odgovore kako treba.

Da se razumemo: Ima u njihovim postupcima (komšijskim) idiotizama, nije da nema. Odlazak u Blajburg sa ustaškom kapom na glavi; Obeležavanje dana Holokausta u Jasenovcu uz tablu na kojoj piše „za dom spremni“; Pretnje sa Kosova da će nas počistiti i napraviti veliku Albaniju sve do Niša…

Ali… Šta Srbiju briga što Bosna i Hercegovina traži reviziju tužbe u Hagu? Znalo se da to neće proći i da je to trik Izetbegovića juniora da povrati svoje izgubljene glasače.

Šta Srbiju briga što je Crna Gora ušla u NATO?

Što Srbija (čitaj Dačić i Julin s Vulinima) ocenjuje izjavu Zaeva kao „uvredu koja će uticati na bilateralne odnose“?

Zaev je, gostujući na N1 izjavio (citiram): „Vučić je vodio kampanju i bukvalno u svakom svom nastupu govorio o nekakvom „makedonskom scenariju“. Nažalost, to je, makar meni, bilo neprijatno slušati, to kako naš sused govori o Makedoniji. Makedonija se borila da dobije regularne izbore, da formira parlamentarnu većinu i zaslužila je da, kao u svim demokratskim zemljama, kako u Makedoniji tako i Srbiji, sve protekne onako kako je u parlamentarnim demokratijama normalno“.

Šta je u ovoj izjavi uvredljivo?

Prisećam se kako je kompletna klika okupljena oko SNS-a tokom kampanje za predsedničke izbore papagajski ponavljala da se „za vreme ministrovanja Vuka Jeremića Srbija posvađala sa svima“, a da sada „uživa ugled u svetu kakav nikad nije u novijoj istoriji“.

Puštanje Ramuša Haradinaja iz francuskog zatvora i blagi prekor Tačiju i Haradinaju zbog izjava je pravi dokaz „ugleda“ koji uživamo u svetu.

Problem 3.

Najčitanija vest danas u srpskim medijima: Starleta izašla iz bolnice, odlazi na lečenje u inostranstvo. Druga najčitanija vest danas u srpskim medijima: Starleta (da se razumemo – druga starleta, a ne ona iz najčitanije vesti) izgubila dete u rijaliti programu. 

Zamislite samo: Starleta koja je ko-zna-čijim-parama nabila u (pardon maj frenč) dupe i sise ko-zna-koliko-silikona sumnjivog porekla napustila lečenje na VMA (!!!) da bi otišla na lečenje u inostranstvu. Hoćemo i za nju da skupljamo SMS humanitarnu pomoć??? 

Samo pitam.

Zamislite, neka druga starleta koja je „zatrudnela“ u opskurnom rijalitiju najniže vrste „izgubila“ „dete“. Sve ovo stavljam pod znake navoda zato što je sve to zapravo odvratna, monstruozna igra produkcije u toj televiziji kojom se povećava gledanost.

A narod to guta.

Dok deca idu na lečenje zahvaljujući SMS porukama, narod nema posla, a investitori „dolaze“ specijalnim avionima…

I onda se pitamo „zašto nam je ovako“? Lepo kažem: Zajednički imenitelj za probleme, SMS poruke, komšije i rijaliti programe je – Srbija. Ne bih vas više zadržavao.

 

 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top