Početna / Front Page Slide Show / (Pre)Slagalica
(Pre)Slagalica

(Pre)Slagalica

PIŠE: Violeta Živkov

Od svih pitanja nad pitanjima, meni je nekako najveća misterija ovih dana to što je premijer Vučić već bio svuda, a nikad se nije pojavio u najgledanijoj emisiji nacionalne televizije – TV Slagalici. Kao sasvim genijalan i sveznajući, nekako bi bilo prirodno i očekivano da i tamo da svoj doprinos i iskaže svoju svestranost. I nadasve, neustrašivost.

Onda sam razmislila i shvatila da je to u ovim, još nepromenjenim uslovima, u očekivanju nove vlade i novog mandata, potpuno nerealno: Sasvim je razumljivo što ga nema, jer se njegovi odgovori, koji su uvek i nedvosmisleno tačni, nikad ne bi poklopili sa onim što je stručna komisija definisala kao tačno.

Pošto se sastavom tog stručnog tima TV Slagalice još nije pozabavio, zbog brojnih obaveza oko problema  od nacionalnog interesa, kao što su klozeti i čeri paradajz, realno je očekivati da će to biti jedna od prvih stvari – čim uspe da se izbavi iz skupštinske sale, gde očigledno gubi svoje dragoceno vreme.

Zašto on ne može da se takmiči u ovom kvizu i još jednom pokaže koliko je raspon njegove genijalnosti nedostižan običnom smrtniku!?

Recimo, u igri „Slagalica“ sastavljao bi reči koje  samo on razume, što mu glupi kompjuter ne bi priznavao, jer ne govori jezikom  demagogije.

U igri „Moj broj“  tačan bi mogao da bude samo broj koji On kaže. O računskim operacijama i postupcima kojima je do broja došao zalud bi bilo i najvećim matematičkim genijima da raspravljaju.  Jer, desetine On pretvara u stotine, stotine u hiljade, a hiljade u milione… A to sadašnjim pravilima nije predviđeno. Niti je uopšte shvatljiva ta magija sa virtuelnim brojevima.

Ni sa „Asocijacijama“ ne bi bilo bolje, jer Njega svaki pojam, koji  mu ne ide u prilog, asocira na prošla vremena, u kojima on nije bio vlast. Ili na opozicione lidere koji su Mu kost u grlu, pa  i na novinare koji uvek imaju skrivene namere u svojim pitanjima. To opet kompjuter nije programiran da prihvati, a supervizori bi se samo zgledali, a neki i zadrhtali, pokolebani između struke i javnog verbalnog raspeća.

Što se igre „Skočko“ tiče, tog čuvenog Skočka organizatori bi morali da zamene Vučićevom slikom. Zašto baš Skočka? Zato što je tu glavni, po Njemu je cela igra dobila ime, po Njemu će biti upamćena jedna kviz epoha… Što je sasvim u skladu sa jednim premijerskim mestom i bilo bi normalno da se u svakoj  zadatoj kombinaciji  pojavi bar jednom  (recimo: Vučić, karo, karo, pik). Njegova kombinacija isključivo bi mogla da bude Vučić, Vučić, Vučić, Vučić. Ne zato što on ne može da pogodi druge kombinacije, već zato što su svi ostali znaci nebitni.

Igru „Korak po korak“ on bi preskakao insistirajući na tome da nema vremena za čekanje i tražio da se odmah, a najkasnije za godinu – dve ili do isteka ovog poslednjeg (?) mandata,  On ustanovi kao fenomen 21. veka, da kao takav uđe u anale i istoriju, a može i u čitanke, kao najznačajniji transformator iz radikalizma u demokratiju i iz demokratije u totalitarizam. Da bude pojam svih pojmova!

Majstor manipulacije i zamene teza nikada ne bi mogao da pobedi u regularno sprovedenom kvizu „Slagalica“. Zato se čeka da Skupština konačno završi rasprave, te da ovaj genijalno sastavljen tim koji će biti Vlada RS, počne da radi, pa da možda ministar za obrazovanje ili novi ministar za nekretnine i kulturu,  zameni  sve u timu TV Slagalica  stručnjacima  sa kupljenim diplomama i falsifikovanim doktoratima. Oni  najbolje znaju odgovore koje premijer želi da da.  Na udaru neće biti samo supervizori i kreatori igrica već i voditeljke , jer postoji spisak starleta kojima je obećana popularnost i medijska prisutnost, a do sada nisu imale prilike da se i javno pokažu. U TV Slagalici one bi, narodski rečeno, legle kao „kec na deset“… Ili tako nešto.

Ako ni u takvoj rekonstruisanoj Slagalici, prošli, sadašnji, budući i zauvek, premijer, ne bude  želeo da se pojavi, onda je meni logično, da ga treba očekivati u „Poteri“.

Naravno, kao tragača, šta drugo?!

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Violeta Živkov

Novinar i bloger bez stalnog zaposlenja iz Kovina. Zanat "ispekla" u Radio Kovinu i Kovinskim novinama. Za svoje emisije dobijala nagrade Radio difuznih stanica Vojvodine, a onda napustila novinarstvo i obrela se u turizmu. Završila FPN u Beogradu, smer Međunarodna politika.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top