Početna / Front Page Slide Show / Preporuka kao naredba
Preporuka kao naredba

Preporuka kao naredba

Vlada Srbije uputila je kroz svoje kanale preporuku. Naravno, preporuka se odnosi na Srbe sa severa Kosova. Naročito za Mitrovčane. I naročito, valjda, za one neposlušne.
U suštini, onima koji su o(p)stali na Kosovu sve ove godine „preporučuje se“ da se sutra mirno, dvoje po dvoje, uhvate za ručice, pa krenu na glasanje.
Tako se, barem, navodi u dokumentu, u kom se između ostalog kaže:
„Privremeni organ poziva sve građane Kosovske Mitrovice da izađu na izbore i time iskažu želju za održanjem na ovim prostorima ikao i za odbranu državnih i nacionalnih interesa Republike Srbije.
topla preporuka2Takođe, Privremeni organ poziva sve građane da se uzdrže od nasilnih akata, verbalnih i fizičkih sukoba uz upozorenje da se neće tolerisati postupanja slična onim koja su se dogodila 03.11.2013. godine.
Privremeni organi preporučuju direktorima Javnih preduzeća i Ustanova čiji je osnivač opština Kosovska Mitrovica da 17.11.2013. godine kada se održava ponovljeno glasanje, budu sa svojim radnicima i članovima njihovih porodica i da ogranizovano odlaze na biračka mesta na tri mesta za glasanje…“
Ko zna. Možda i mi sledeći put dobijemo ovakav list papira.
Demokratski, zar ne? Preporuka. Ne naredba. Preporuka. A posle izbora, ako ste registrovani da ste glasali, onda ćete dobiti pare iz budžeta. A ako niste registrovani da ste glasali, onda nam vaš posao, ustanova, preduzeće – nisu bitni. Eh, Srbijo.
Istina, oni koji dobijaju platu od Beograda, trebalo bi da (u neku ruku, po zamisli zvaničnog Beograda) budu u obavezi i da glasaju.
Ali, kao što po Ustavu imam pravo da biram i da budem biran, ja tako mogu i da izaberem da ne biram…
No, to nije bitno.
Sutra su izbori u Mitrovici.
A Mitrovčani, koji od 1999. brane Srbiju (kao i svi ostali koji su još uvek tamo), bolje znaju od nas šta je njihov izbor.
Postoji i ona: ako uzmeš, kajaćeš se. Ako ne uzmeš, kajaćeš se… Tako je, otprilike i sa glasanjem.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top