Početna / Front Page Slide Show / Poštanske markice
Poštanske markice

Poštanske markice

Pošta Velike Britanije izdaće markice sa likovima serije Igre prestola. Filatelisti će od 23. januara moći da vide Denerisa Targarjena, Džona Snoua i Arju Stark kao i druge likove najnagrađivanije serije američke televizije HBO (Home Box Office). 

Marke se, prema saopštenju koje prenose svetski mediji, „izdaju kako bi se obeležio značajni britanski doprinos najnagrađivanijoj seriji HBO“.  Od 15 poštanskih maraka, na 10 će se nalaziti britanske glumice i glumci koji se pojavljuju u sedam sezona serije, nastale na osnovu adaptacije romana Džordža R. R. Martina. Vrednost markica je 65 penija (oko 80 dinara). Na pet markica će se nalaziti Gvozdeni presto, Kralj noći, vukovi, zmajevi i džinovi. Britanska pošta predviđa na svom internet sajtu na kom se ovaj serijal poštanskih markica može i poručiti u pretplati, da će „marke biti vrlo popularne, kao i serija“.

Prosto nas dođe strah da na istu ideju ne dođe i naša pošta, s obzirom na to kakva je direktorka ovog državnog preduzeća. Ne bi nas čudilo da natera sve poštare da nakon nedavne neuspešne pobune kupe poštanske markice sa likovima naših glumaca iz nekih serija…

Sama biznis ideja je odlična, ali, šta bismo možda mogli da stavimo na naše markice? Koju seriju? Nemanjiće? Hmmm… Hajde pošteno, da li biste rizikovali sa štampanjem markice na kojoj je lik Nelevića iz prve epizode Nemanjića? Ili biste čekali da se pojave Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, pa da nam markice (ako ništa drugo) budu lepe?

Postoji i druga ideja: Da zaigrate na „siguricu“ pa objavite Radoša Bajića iz „Selo gori“, Šojića, pardon Laneta Gutovića iz „Bele lađe“. Ili da na primer pustite u opticaj lepuškastog Miloša Bikovića iz „Montevidea“, Dragana Bjelogrlića Bjelu iz „Senki nad Balkanom“ i (da zaokružimo) Nebojšu Glogovca u ulozi Čiča Draže iz serije „Ravna gora“? Samo da nam neko ne zameri?!

Samo da se zna: Ne bi bilo prvi put da Pošta Srbije odaje počast glumcima kroz svoja izdanja. I uopšte ne bismo smatrali da je loše objaviti poštanske markice sa novim, poznatim glumcima. Ne moramo baš uvek da čekamo da neko umre da bismo mu odali počast. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top